CROSSDOCK Extraliga

Bude to pořádná bitva a bude se na co koukat, zve fanoušky na sledování finále Richard Peschout

Kert Park o víkendu nastoupí na domácím hřišti už do šestého finále v řadě. O další nejcennější kov bude s týmem bojovat také Richard Peschout. Ten už vyhlíží finálovou sérii, kde se utkají s Letohradem, a také na tyto zápasy zve všechny fanoušky.

Věřím, že jsme opět dobře připraveni

Richarde, pošesté v řadě se vám s Kert Parkem podařilo postoupit do finále a budete hrát už o šestý titul. Jak se těšíte na další boje o nejcennější medaile?

Těším se hodně jako na každý play off zápas, tento je ale speciální v tom, že se jedná o finále, takže co více si přát.

Ve čtvrtfinále jste s Kladnem vyhráli 3:1 na zápasy, v semifinále vám na postup stačily jen tři, Svítkov vás ani jednou neporazil. Jak se zatím ohlížíte za cestou play off?

Ač výsledky vypadají jednoznačně, tak zápasy byly hodně těžké. Soupeři se na nás vždy dobře připravili a nedali nám nic zadarmo. Play off je vždy jiná soutěž a může se stát cokoliv, proto jsem moc rád, že to dopadlo tak, jak jsme si přáli.

Minulý týden se ještě dohrávala druhá semifinálová série a vy jste měli volno. Vyžili jste delší čas na přípravu na vrchol sezóny, nebo k nabrání sil?

Pracovali jsme pořád stejně v zajetých kolejích, takže tréninky probíhaly normálně, ale samozřejmě jsme dostali i trochu volna na nabrání sil jak fyzických, tak také těch psychických. Když budu mluvit za všechny, tak věřím, že jsme opět dobře připraveni.


Play off je jiná soutěž a je především o detailech

Ve finále se utkáte s Letohradem, se kterým jste se tam ještě nesetkali. Jakou očekáváte finálovou sérii?

Určitě nedarujeme nic zadarmo. Bude to ostrá bitva o každý centimetr na ploše a bude se na co dívat.

V základní části v obou vzájemných zápasech padlo hodně branek, zvítězil vždy domácí tým. Co podle vás může rozhodovat teď?

Jak už jsem říkal, play off je jiná soutěž a je především o detailech. Kdo se připraví lépe a nebude chybovat, ten vyhraje. Věřím v naši sílu a v to, že jsme zase dobře připraveni.

O víkendu vstoupíte do finále na domácím hřišti před kamerami ČT Sport plus. Na co byste pozval všechny hokejbalové příznivce?

Pozval bych je na svátek našeho sportu. Je to finále, kde se utkají dvě nejlepší mužstva, která se probojovala do finále. Bude to pořádná bitva a bude se na co koukat. Budeme moc vděční za každého fanouška, který si najde cestu v sobotu a neděli k nám na hokejbalové hřiště a hlasitě nás povzbudí.

>>SLEDUJTE VŠECHNY ZÁPASY FINÁLE NA ČT SPORT PLUS<<


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9