CROSSDOCK Extraliga

Vybavuji si obrovskou radost a úlevu z toho, že série ještě nekončí, přiznává Jaromír Markytán

Prachatice bojují ve druhém kole play down o záchranu naší nejvyšší hokejbalové soutěže s Hradcem Králové. O týmu, který se v Extralize mužů udrží, rozhodne pátý souboj v jižních Čechách. Na domácí hřiště vrátil sérii Jaromír Markytán, jenž v minulém utkání vsítil vítězný gól v prodloužení.

Zápasy o udržení jsou velmi náročné, je to „boj o přežití“

Jaromíre, s Prachaticemi jste ve druhém kole play down už dvakrát prohrávali, vždy se vám ale podařilo dotáhnout a o sestupujícím týmu z Extraligy mužů se rozhodne až v pátém utkání. Jak náročné jsou boje o záchranu?

Je to důkaz toho, jak je tato série vyrovnaná. Zápasy o udržení jsou velmi náročné, je to „boj o přežití“, jsou to takové specifické zápasy, sice nehrajete o mistrovský pohár, ale při nezdaru vás čeká pád z Extraligy, a to je dost frustrující.

Dva zápasy s Hradcem Králové došly až do nastaveného času, ve dvou padalo více branek a výsledek skončil rozdílem tří nebo čtyř gólů. Odpovídala podle Vás výsledkům také předvedená hra?

V této sérii hrají proti sobě dva nejhůře postavené týmy po základní části, tomu odpovídá obraz hry. Zápasy jsou vždy dost vyrovnané, rozdíl ve skóre je z mého pohledu dán především neproměňováním šancí.

V neděli jste museli vyhrát, abyste vrátili sérii ještě na domácí hřiště. Nakonec se vám to podařilo v prodloužení. Jaké to bylo utkání?

Do zápasu jsme šli s tím, že když necháme na hřišti všechno a budeme hrát to, co umíme, tak neprohrajeme. Bohužel jsme od první minuty museli dotahovat skóre, ale myslím, že jsme po většinu zápasu byli lepším mužstvem, s větším množstvím šancí a zaslouženě se k nám na konci prodloužení přiklonilo štěstí.


Kvalita obou týmu je srovnatelná, očekávám opět vyrovnané utkání

Vítězný gól jste vsítil Vy v 55. minutě. Jak si celou gólovou situaci vybavujete?

Při vítězné trefě jsem dostal výbornou nahrávku od Jardy Šaršoka před skoro prázdnou branku, naštěstí jsem se konečně po několika spálených šancích trefil. Poté si vybavuji obrovskou radost a úlevu, že série ještě nekončí a budeme moct hrát pátý zápas doma v Prachaticích.

V této sérii se Vám dařilo také před domácími fanoušky. V prvním zápase jste nahrával na obě branky, ve druhém jste vsítil hattrick a zapsal jednu asistenci. Věříte, že jejich podpory využijete s týmem také v rozhodujícím souboji?

V Prachaticích jsou skvělí fanoušci a díky jejich kulise si každý z nás zápasy doma užívá. Věřím, že jich v sobotu přijde co nejvíce a pomohou nám jako pomyslný šestý hráč vyhrát poslední zápas sezóny a udržet tím Extraligu i na následující rok.

Důležité utkání odehrajete už v sobotu. Co myslíte, že tentokrát rozhodne o vítězném týmu, který se v naší nejvyšší hokejbalové soutěži zachrání?

Kvalita obou týmu je srovnatelná, očekávám opět vyrovnané utkání, kde rozhodne disciplína, bojovnost a větší hlad po vítězství. Věřím, že po posledním zápase máme větší hlad my a v sobotu to bude vidět! (úsměv)


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9