1. liga

Kdo prolomí brány semifinále v 1. Lize? Kdo si zahraje finále? Jak moc bude rozhodovat zkušenost?

Přinášíme vám statistické poměření semifinálových sérií play off v 1. Lize! V jedné sérii se potkají týmy z jedné skupiny. Datlové mají dobrou sezónu, ale Vlčí smečka může využít svých zkušeností z loňska. Kometa narazí na odolný Suchdol nad Lužnicí. Tyto celky se dlouho nepotkaly, jak to dopadne?

TJ Blatná Datels vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem


Datels proti Vlkům!

Datlové přešli v nejkratším možném termínu přes Brno. Neleknou se nikoho. Vyhráli základní část na západě. Jenže! Všechna tři klání s Vlčí Smečkou byla vrovnaným hokejbalovým bojem a Datlové dokázali uspět pouze doma. V Ústí nad Labem prohráli obě utkání. Na velkém severočeském hřišti však hráli vyrovnaně. Schyluje se k bitvě jako hrom.

Jihočeši jsou suverénní!

Buldoci vzdorovali Datlům marně. Blatenští dokázali neinkasovat v oslabeních – to byl recept na Brno. Z nabídnutých deseti využili sice pouhou jednu početní převahu, ale úsměv ze rtu jim to rozhodně nevzalo. Naopak se ukázal produktivní útok Datlů. David Braun se svými kumpány dokázali sérii zlomit při hře v rovnovážném počtu, a právě to by mohl být recept na Smečku. Ve třech utkáních navíc Jihočeši inkasovali pouze pětkrát. Zdá se, že jsou po všech stránkách připraveni bít se o pohár.

Vlci koušou dál!

Druhá vítězná série letošního vlčího tažení posouvá Ústí nad Labem do semifinále. Ježci kladli odpor, ale Smečka si i díky 36 % využitých přesilových her vydobyla šanci vyrukovat na Datly. Znají se ze základní části. Ústí bude opět sázet na výborné přesilové hry a individuální průniky svých tahounů. Ústecké táhne Tomáš Faigl. Datels jistě prověří defenzívu Severočechů. Průměr 24 trestných minut na utkání by ale jistě Smečku mrzel. Ústečtí se budou muset přizpůsobit a hrát čistě. Důrazná hra bude samozřejmě třeba. Když už nějaký trest doposud přišel, Vlci dokázali alespoň ubránit 85 % všech oslabení, kterým čelili. Suma sumárum – k výborným početním výhodám i nevýhodám bude muset Vlčí smečka přidat i produktivní hru ve vyrovnaném počtu.

TIP REDAKCE: Blatná doma zahájí sérii vítězstvím, těsně zvládne i druhé utkání. Smečka bude doma kontrovat a vynutí si čtvrtý duel. V těsném závěru si Datels poradí a poměrem 3:1 okusí finále První ligy!


SK Kometa Polička vs. SK Suchdol nad Lužnicí


Staří známí!

Letos se ještě nepotkaly. Nedá se však říct, že by se neznaly. Dva tradiční týmy první ligy, ovšem z jiných regionů svádí po rozdělení ligy opět dohromady až semifinále. Suchdol Kometu nikdy neporazil. Ani na vlastní půdě a už vůbec ne venku. Toto prokletí se samozřejmě pokusí zlomit hned v sobotu na hřišti vítěze Východní skupiny, který se jako jediný z celé divize probil mezi čtyři nejlepší!

Suchdol vybojoval čtyřku v pěti lítých střetnutích!

Suchdol nad Lužnicí vedl nejprve ve čtvrtfinále s Mladou Boleslaví 2:0 na zápasy. Postup málem vybojoval ve třetím duelu. Tygři si ale vysloužili páté utkání. Jihočeši se před početnou domácí kulisou semknuli a opět míří mezi čtyři. Mančaft se spoléhá na zkušeného Táchu, Laurince a Kaláta. Pozadu není ani Mátl. Trestné minuty na utkání drží druhý tým západu průměrně na 12, což není velký prostor pro soupeřovu přesilovou hru. Oslabení 73 % je průměrným počinem. Přesilovka 13 % obdobně, ale i bez toho to jde. Pět utkání a deset inkasovaných branek. Klobouk dolů před obranou hrou. Teď však budou Jihočeši své početní výhody potřebovat víc než kdy dříve. V cestě jim stojí Kometa.

Kovboj, co mu bůh ví proč říkají, že už je poslední!

Poslední přeživší z Východní divize si s urputným Pedagogem dlouho starosti nedělal. I přes drobné komplikace se nejrychleji, co to šlo, dostal mezi čtyřku. Průměr 4,7 vstřelených branek na zápas staví Kometu do role doposud nejofenzivnějšího týmu semifinále. Přesilová hra s úspěšností 41 % je vítanou novinkou oproti uplynulým vyřazovacím bojům. Pevné jádro a široký kádr. Mezi osobnosti tradičně patří bratři Hejtmánkové, Tobiášové, Havlíkové i Štefkové, ale i další zkušení borci. V brance se činí fantom Šupík a Kometa myslí na repete nostalgické sezóny 2017. Nyní stojí před branami semifinále, které ji bylo od roku 2017 osudným vždy. Od té doby samé bronzy. Nic jiného. Jste připraveni? Borci od Liboháje jsou víc než to.

TIP REDAKCE: Kometa doma okusí nového protivníka. Rychlý a tvrdý hokejbal vynese vedení 2:0 po víkendu domácím. Třetí utkání na půdě Suchdola navíc nepotká Východočechy ve vynikající formě. I přesto, že výsledek nebude odpovídat průběhu, prolomí Polička čekání na finále výsledkem 3:1 na zápasy!


Udrží si Polička proti Suchdolu stále stoprocentní bilanci? Semifinále napoví! Autor fotky: Martin Halíř.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6