Extraliga juniorů

Rozjelo se čtvrtfinále juniorské Extraligy! Úvodní utkání vyzněla lépe pro domácí mužstva.

Po předkole se mohlo naplno rozjet juniorské play off a v prvních zápasech se dařilo domácím. Po těsných výsledcích se postupu přiblížili berounští Kelti, ústecká Elba nebo Ježci. Nejsuverénnějším výkonem se prezentovalo Kladno. Kdo svou sérii zvládne protáhnout, a komu naopak sezóna skončí?

Čtvrtfinále


Oslabený Třinec tentokrát na Kelty recept nenašel a z Berouna odjel s prázdnou

Jako první rozehráli svou čtvrtfinálovou sérii hráči Berouna, kteří na domácí půdě přivítali v repríze loňského čtvrtfinále Třinec. V nadstavbové skupině A se spolu tyto týmy utkaly dvakrát a každý zvítězil jednou. Třinec nakonec musel projít předkolem, ve kterém ve dvou zápasech vyřadil pražské Kovo. Domácí vstoupili do zápasu úspěšněji, když střeleckou převahu využil jako první Krbec. Druhá branka padla až před koncem druhé třetiny, a i tentokrát se radovali po gólu Černého Kelti. Třinci se podařil nástup do závěrečné patnáctiminutovky, když pár sekund po úvodní buly vsítil Říhošek. Naděje nepočetného hostujícího celku však hned vzápětí rozprášil gólem na 3:1 Vrabec a potvrdil první berounské vítězství. V minulém ročníku se po vzájemném měření sil do semifinále podíval Třinec, letos však Kleti v sérii vedou a pokusí se ji utnout již následující sobotu na těžkém třineckém asfaltu.

Kladno ukázalo sílu a Svítkovu doma nedalo šanci, v Pardubicích to ale jednoduché nebude

Ačkoliv se Svítkov musel obejít bez opor hrajících semifinále mužské Extraligy, utkání na Kladně slibovalo napínavou podívanou. Rysům však zápas sedl, dokázali se vžít do role favorita a hru obstojně kontrolovali. První třetinu získali zásluhou Daníčka, na kterého ve druhé třetině navázali Vela a Jedelský. Svítkov se nedokázal vzpamatovat ani v závěrečném dějství, inkasoval ještě dvakrát a podlehl vysoko 5:0. Po zásahu kapitána Slavíka z přesilové hry přidal do prázdné branky svůj druhý gól Jedelský. Po vyřazení Hodonína v předkole se nyní Svítkov pokusí o zvrat série s Kladnem. Domácí zápas v Pardubicích slibuje napínavou podívanou a hokejbal té nejvyšší úrovně mezi mládeží.

Pardubice favorita v Heřmanově Městci až překvapivě potrápily, Ježci však nakonec uspěli

Play off začalo i pro vítěze základní části Ježky, kteří v Heřmanově Městci přivítali Pardubice. Hosté se pokusili navázat na úspěšný dvojzápas předkola s Hradcem Králové a se svým soupeřem také dlouho drželi krok. Jako první se sice prosadil domácí Pilař, ale rychle bylo vyrovnáno z hokejky hostujícího kapitána Pleskota. Druhé dějství dokonce přineslo obrat zásluhou Lauryna, ale následovala vlna vyloučení a suverénní bilance domácích při přesilových hrách. Nejprve potvrdil svou jarní formu druhým gólem Pilař a následně vrátil vedení na stranu Ježků dvěma góly Sedlák. Dvoubrankové vedení se Pardubicím podařilo prolomit až v poslední minutě po gólu Mikuly, ale k vyrovnání již nedošlo a po těsné výhře 4:3 bral první bod tým z Heřmanova Městce. Pardubice nyní směřují všechnu energii do domácí odvety, ve které budou chtít zaskočit favorita a oddálit rozlučku se sezónou.

Ústí v tuhé bitvě s Hostivaří vybojovalo první vítězství, nyní se boj přesune do Prahy

Jako poslední vstoupila do čtvrtfinále severočeská Elba. V Ústí nad Labem se představila pražská Hostivař, která minulý víkend prošla předkolem ve třech hektických zápasech s Prachaticemi. První třetina branku nenabídla, každopádně obraz hry částečně připomínal loňské semifinále těchto dvou celků. Jako první udeřili domácí, když Keprta překonal Nedoma. Ještě před druhou sirénou se Hostivaři podařilo vyrovnat zásluhou dorostenců Mikšovského a Houšky. Vyrovnané utkání nabídlo již pouze jedinou branku, kterou skóre na konečných 2:1 upravil Vyhlídal. Prvního triumfu se tak dočkala Elba, ale Hostivař se určitě jen tak nevzdá. Domácí utkání v hlavním městě láká diváky na velkolepý duel, ve kterém se bude mužstvo žlutobílých znovu prát o prodloužení snů o obhajobě juniorského extraligového titulu.