Extraliga dorostu

Kelti v boji o čelo natáhli sérii úspěchů a vyzráli na Plzeň! Kdo nakonec obsadí čelo divize západ?

Víkend nabídl vítězství Poruby, 14 branek Hostivaře nebo premiérový bod Třemošné. Všechna pozornost však směřovala na klíčový duel o první místo v divizi západ. Kelti v něm po prodloužení udolali Plzeň. Udrží Beroun první příčku, nebo se zpět vyšvihne Kladno či právě plzeňští mečouni?

Divize východ

Poruba zaskočila Ježky, Hostivař rozstřílela Svitavy, Pardubice uspěly u Rebelů

Nečekaného výsledku se dočkali diváci v Porubě, když domácí využili absence tahounů Heřmanova Městce a Ježky zdolali. Hosté dlouho zůstali na dostřel, ale ve třetí třetině domácí definitivně odskočili a získali 3 body. Na výhře 5:1 se největší měrou podílel kapitán Miksa a útočník Schrom, oba s pětibodovým příspěvkem.

V souboji týmů ze spodu tabulky poměřilo Opočno síly s Kyjovem. Domácí Rangers se prosadili až ve druhém dějství, ale soupeř nebyl schopen reagovat, a i podruhé se podařilo vsítit právě domácím. Stejně tak třetí gól padl do sítě Kyjova, který vsítit v průběhu utkání nedokázal, a bylo hotovo. Výhra Opočna 3:0 drží Kyjov nadále na posledním místě ligové tabulky.

Roli favorita potvrzovaly na půdě pražských Rebelů druhé Pardubice. Vstup do utkání se hostům podařil a náladu si nenechali zkazit ani rychlým snížením. Druhou třetinu diktovali tempo hry právě hosté, kteří nakonec utkání ovládli pokojně 2:6. Čtyřmi body řídil další výhru svého týmu kapitán Mikula.

Stejně jako Pardubice, rolí favorita na výjezdu nepohrdla ani třetí Hostivař. Rozhodnuto bylo během rekordní první třetiny, ve které Pražané domácím Svitavám nadělili 8 gólů. Během následného útlumu se domácím podařilo čtyřikrát překonat brankáře hostí, ale i těm se podařilo znovu párkrát skórovat a zvítězili suverénním výsledkem 4:14. Na gólových hodech se hned několik hostujících hráčů podílelo 5 nebo 6 body, mezi nimi například kapitán Houška, který zaznamenal 3+3.

Divize západ

Třemošná dosáhla na první bod, Beroun vyzrál i na Plzeň a usedl do čela tabulky

Do Blatné zamířil Suchdol nad Lužnicí a kormidla se opět chopil ostrostřelec Pavlík. Tentokrát dovedl své mužstvo ke třem bodům čtyřmi góly a třemi asistencemi. Zápas ovšem na svou stranu strhl Suchdol až v závěrečné třetině, před druhou sirénou totiž ještě vedla Blatná. Poslední třetina poškodila domácí nejen nelichotivým skóre, ale i nadměrným množstvím trestů. Utkání nakonec skončilo 4:7 pro hosty, kteří dále setrvávají v pohodlném středu tabulky.

Premiérového bodu v letošní sezóně se konečně dočkala poslední Třemošná. Po zaskočení Kladna si na ní vylámal zuby pražský Kert Park a do hlavního města přivezl pouhé 2 body. Po smírném úvodu začali hosté odskakovat, ale ve třetí třetině se Tatran vrátil do zápasu a poslal ho do prodloužení. V něm rozhodl Šimůnek v barvách Kert Parku a odvrátil úplnou ostudu. Jako malý úspěch mohou brát hráči Třemošné alespoň fakt, že ze zmařené sezóny neodejdou zcela bez bodu.

Zásadní duel Berouna s Plzní byl na programu při nedělním poledni a podle očekávání se jednalo o nelítostnou bitvu. Rozjeté celky spolu soupeřili o první příčku, ale žádná z třetin nerozhodla, kdo se na ní posune. Ku štěstí Kladna se tak za stavu 3:3 prodlužovalo a obě mužstva ztratila první bod. V prodloužení protáhl spanilou jízdu Keltů Havel a posadil Kelty do čela divize o bod právě před Plzeň.

Dorostenecký program uplynulého týdne uzavřely Prachatice v Ústí nad Labem. Elba doma vsítila jako první a uzamkla své brankoviště před nebezpečím z hokejek Horalů. Brankář Norek tak udržel čisté konto a pomohl domácím zvítězit. Těm se ještě podařilo přidat 2 góly, a nakonec tak vyhráli 3:0.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8