CTM a HCŽ

Camp talentované mládeže rozšířen o další termín! Populární tréninkový tábor budou hostit Svitavy

Tradiční letní camp talentované mládeže se těší velkému zájmu z řad nadaných hokejbalistů, kteří se před startem nového ročníku chtějí zdokonalit a nabrat co nejvíce zkušeností. Realizační tým CTM se tak rozhodl o vyhlášení dalšího termínu, který je stanoven na 8. – 14. srpna ve Svitavách.

CTM se několik let těší rostoucí popularitě
„Projekt letních campů talentované mládeže se posledních několik let těší rostoucí popularitě a zájmu hráčů a hráček. Tak jako se CTM v minulosti rozrostl o dorostenecké kategorie nebo kategorii dívek, tak především ohlasy a podněty v žákovských kategoriích nás přivedly na myšlenku vytvořit variantu campu v jiném termínu a na jiném místě,“ vysvětluje důvod vyhlášení dalšího CTM směřujícího na nové místo do Svitav hlavní trenér letních tréninkových campů Martin Komárek. 

Svitavy nabídnou stejný komfort pro všechny hokejbalisty stejně jako tomu bylo v případě tradičního prostředí v Litomyšli. „Jako vhodné prostředí byl vytipován sportovní areál města Svitavy. Jsme si vědomi, že v roce 2020 je akce ve stínu dopadu nouzových opatření. Možnost zúčastnit se campu ve Svitavách je otevřena hráčům, kterým nevyhovoval termín v České Třebové, nestihli realizovat přihlášení v den vyhlášení nebo se dokonce chtějí zúčastnit obou akcí,“ upozorňuje Komárek. „Realizační tým campu, zaměření akce, jeho cíle se významně prolínají s myšlenkami CTM,“ dodává Martin Komárek.



Makat na sobě v létě je zásadní, má jasno kondiční trenér CTM a kouč brankářů Ondřej Almaši

ČMSHb se rozhodl uspořádat ještě jeden Camp talentované mládeže na zimním stadionu ve Svitavách. Bude otevřen pro obě věkové kategorie a bude stát prakticky na stejných základech jako ten, který se v minulosti konal v Litomyšli a letos v České Třebové?
Ano, přesně tak. Reagujeme tím na velký zájem, který trvá už několik campů po sobě. Tento rok to konečně klapne. Ano, místo bude jiné než klasické působiště, ale věřím, že krásné prostředí svitavského sportovního areálu bude pro mladé sportovce výborným útočištěm. Opět to bude i díky tomu jiné a nové prostředí tomu dodá určitou jiskru. Myšlenka a ráz kempu samozřejmě jde směrem CTM. Je to taková mladší sestra CTM (úsměv).

Jakými slovy byste pozval nadané hokejbalisty k účasti na Campu ve Svitavách? Čeká je kvalitní sportovní prostředí i zajímavé tréninky nejen pro hráče, ale i pro gólmany?
Jak jsem zmiňoval, kvalita prostředí bude jako vždy na velmi dobré úrovni, Svitavy mají krásné zázemí. Jak je zvykem na CTM, tréninky a jejich pestrost, kvalita i náročnost budou jako vždy. Brankáři také nepřijdou zkrátka. Z mého pohledu, makat na sobě v létě je zásadní. Skočit do sezóny silnější, rychlejší, pružnější a bez zranění. Díky tomu být lepší hokejbalista. Kdo by tohle nechtěl? Kdybych byl mladší (úsměv), určitě bych ani minutu neváhal. 

>>PŘIHLÁŠKY NA CAMP HRÁČŮ U15<<

>>PŘIHLÁŠKY NA CAMP BRANKÁŘŮ U15<<

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9