Extraliga juniorů

V posledních zápasech juniorské nadstavby zářili Ježci, Hostivař i Hodonín.

Nadstavba Extraligy juniorů je u konce, ale ještě před startem play off o čtvrtfinále zabojuje 8 týmů v předkole. Poslední kolo přineslo jedinou změnu v tabulkách – Hodonín završil úspěšné jaro, když přeskočil Pardubice. Třinec promrhal obě možnosti na přímý postup, suverenitu opět potvrdili Ježci.


Nadstavba východ

Hodonín stihl poskočit v tabulce po skalpu Malenovic, Svítkov ztratil po nájezdech

Hodonín využil zaváhání Pardubic z minulého víkendu a v posledním kole se vyšvihl na druhou příčku. Na svou aktuální formu navázal v domácím utkání s týmem Malenovic, které po další ztrátě zakončily nadstavbu na posledním místě. Ačkoli domácí inkasovali jako první, vývoj rychle otočili a vykročili za kýženým úspěchem. Nejvíce gólů bylo k vidění z úvodu druhé třetiny, ale i tentokrát byl aktivnější Hodonín a na konci druhé patnáctiminutovky bylo téměř vystaráno. Ve třetí třetině přidali domácí ještě jeden gól, kterým zpečetili vítězství 8:3. Do předkola se tak Hodonín podívá z druhého místa a vyzve vítěze své nadstavby, tedy Svítkov. Pardubice se nakonec musí spokojit s třetí postupovou příčkou a o play off si to rozdají ve vypjatém duelu s Hradcem Králové.

Velmi nezvyklý výsledek přinesl poslední zápas východní nadstavby mezi Brnem a Svítkovem. Po 45 minutách bez vstřelené branky nepřineslo gól ani prodloužení. Rozhodnout musely až samostatné nájezdy, po kterých se radovali hráči domácího Brna. Vydřené 2 body definitivně Buldokům potvrdily čtvrté místo, se sezónou se každopádně loučí. Svítkov už první místo ztratit nemohl, a to se promítlo i na sestavě. Více opět trenér hostů Martin Hlavsa: „V posledním utkání již nám ani soupeři o nic nešlo. Doma jsme nechali odpočívat hned několik opor. Přesto jsme chtěli v utkání zvítězit. Hrál se vyrovnaný zápas, kdy jsme možná byli o něco lepší, ale v koncovce se nám úplně nedařilo. Mrzí i špatně sehrané přesilovky, hlavně pak při hře 4 na 3. V zápase jsme zkusili i nováčky, kteří přestupují příští rok do juniorů. V předkole play off nás čeká Hodonín, a věříme, že budeme úspěšní.“

Nadstavba západ

Prachatice se nadřely v Novém Strašecí, Hostivař deklasovala Rakovník

Se sezónou se loučili na posledním místě i hráči Nového Strašecí a potrápili u toho vítěze skupiny z Prachatic. Těm už o výsledek také nešlo, přesto po dvou třetinách drželi solidní náskok, kterým se měli naladit na blížící se předkolo. Nakonec venku Prachatice zvítězily jen těsně 4:5, když si nepohlídaly závěr utkání. V předkole Jihočeši opět poměří síly s pražskou Hostivaří.

V letošní sezóně se naposledy představil i Rakovník, který si ovšem z hlavního města odvezl nelichotivý debakl. V Hostivaři se sice chopili vedení po první třetině právě hosté, ale od druhé třetiny nebylo pochyb o dalším vítězství Pražanů. Domácí postupně přidali 9 branek bez odezvy a nadstavbu zakončili vysokou výhrou 10:2. Dorostenec Mikšovský posbíral dalších 6 bodů, díky nimž dokázal vyhrát kanadské bodování nadstavby západ. Teď už Hostivař čeká předkolo s Prachaticemi, proti kterým bude bojovat i o možnost pokračovat v obhajobě loňského titulu.


Nadstavba – Skupina A

Třinec neuhrál ani bod a musí do předkola, Ježci se rozloučili s nadstavbou demolicí Hradce

Už v pátek se Třinec vydal bojovat o přímý postup do play off do Ústí nad Labem. Po dvou vyrovnaných třetinách ztrácel na domácí Elbu jedinou branku, ale závěr utkání hosté nezvládli a podlehli Severočechům 6:2. Pod ztrátu se podepsal i vysoký počet trestných minut, ačkoli Ústí nedokázalo využít žádnou z přesilových her. Elba zakončila nadstavbu na celkovém druhém místě.

Poslední možnost měl Třinec v sobotu na půdě Kladna. Rysům se nicméně zápas vydařil a svému soupeři nedali sebemenší možnost uspět. Po třech podobně vyvíjejících se třetinách domácí zvítězili vysoko 8:1 a Třinci se sen o přímém postupu rozplynul. Z pátého místa se ještě bude muset o play off poprat v předkole s pražským Kovem. Radost výsledek udělal berounským Keltům, kteří tak nakonec udrželi čtvrté místo a předkolu se vyhnou. Kladno obsadilo celkovou třetí příčku.

Spolu s Třincem do předkola poputuje z posledního místa i Hradec Králové, který se s nadstavbou nerozloučil vůbec podle představ. Na domácím hřišti přivítal už jistého vítěze nadstavby a celé základní části Heřmanův Městec a byla z toho potupná prohra 0:9. V první třetině drželi domácí krok, ale ve druhém dějství inkasovali hned šestkrát a s tím se už nic dělat nedalo. V závěru hosté přidali ještě 2 branky a stylově se naladili na play off. Třemi body přispěl i útočník Jan Pilař, který nakonec zvítězil v tabulce produktivity celé nadstavby. Teď Ježky čeká krátká pauza, zatímco Hradec bude v předkole bojovat o setrvání v soutěži s rivalem z Pardubic.