Extraliga dorostu

Oba pardubické celky v boji o čelo uspěly. Beroun posbíral 6 bodů a tlačí se na vrchol.

Pardubice cílí na první příčku a debaklem to odnesl Kyjov. Svítkov nezaváhal a přehrál pražské Rebely. Beroun úspěšný týden zahájil proti ústecké Elbě a následně si vyšlápl i na první Kladno. Proženou Kelti ještě Plzeň a Kladno? A kdo bude nakonec úspěšnější mezi pardubickými týmy?


Divize východ

Pardubice rozstřílely Kyjov, Svítkov odpověděl vítězstvím v Praze

Pardubice ani tentokrát nedovolily Svítkovu navýšit náskok na čele tabulky. V domácím zápase s Kyjovem byly jasným favoritem, což se následně odrazilo i na výsledku. Velký rozdíl v počtu střeleckých pokusů se promítl i na skóre, které postupně navyšovali pouze domácí. Po první třetině vedli už o 3 branky a v obou dvou následujících vsítili dokonce pětkrát. Debakl 13:0 řídil 5 body kapitán Mikula. Tímto výsledkem se Pardubice dobře naladily na následující derby se Svítkovem.

Svítkov nic neponechal náhodě a městskému rivalovi situaci rozhodně neulehčil. Pražské Rebely přehrál na výjezdu do hlavního města v poměru 0:4 a udržel si tak šestibodový náskok na druhé místo. Po bezpečném vítězství zazněla slova chvály od trenéra Svítkova Martina Hlavsy. „Zápas začal ve velkém tempu a hrál se otevřený hokejbal nahoru dolů. My jsme v první třetině zahodili řadu šancí, ze kterých jsme mohli jít do vedení. Soupeře dobře podržel brankář. Od druhé třetiny jsme však již obraz hry přebrali my a s velkým tlakem okolo brankoviště zápas rozhodli. Druhá třetina skončila 0:3. V poslední třetině jsme již hráli dobře takticky a přidali v přesilovce další branku zásluhou dobře tečujícího Matěje Drahoše. Tým musím pochválit za předvedený a kolektivní výkon. Ukázali jsme opět skvělou fyzičku a dařilo se nám i v osobních soubojích. Pochválit musím i za dvě využité přesilovky. Jediné mínus vidím v pár zbytečných faulech, které nemusely být. Avšak v oslabení máme velkou sílu a typologicky dobré hráče. Máme další 3 body z venku navíc s čistým kontem. Co víc si přát a teď hurá do derby s HBC Pardubice.“

Divize západ

Beroun úřadoval proti Ústí i na Kladně, Suchdol obdržel nevídaný debakl

Třetinu hrůzy zažili hráči Suchdolu nad Lužnicí v rámci domácího zápasu s prvním Kladnem. Hosté rozstříleli svého soupeře hned z úvodu 8 brankami a rozhodli o vítězi probíhajícího utkání ještě před první sirénou. Ani druhé dějství nevylepšilo bilanci domácích, tentokrát se balónek dostal do jejich sítě pětkrát. V průběhu třetiny navíc došlo na straně Suchdolu i k pochopitelné změně gólmana. Až ve třetí třetině se kladenští střelci zarazili a domácí překvapivě získali poslední úsek zápasu ve svůj prospěch jediným zásahem. Stejný počet gólů vstřelil Suchdol i v předchozích třetinách a výsledné skóre tak znělo 3:13 z pohledu domácích. Kapitán rysů Filip Jedelský si připsal rekordních 11 bodů a mezi střelci poskočil na celkové první místo.

Náladu si v neděli mírně spravil budějovický Pedagog, když doma vyzrál na trápící se Blatnou 5:2. Po bezbrankové první třetině se vedení ujali domácí, ale hosté neodjeli bez boje. Když už to vypadalo, že by se Blatná mohla dostat zpět do zápasu, hattrickem rozhodl utkání Šimek a zhatil veškeré naděje hostí. Během zápasu se činili i rozhodčí a bylo z toho úctyhodných 14 vyloučení.

Fazónu si aktuálně drží Beroun a svou formu ukázal i doma proti Ústí nad Labem. Bleskovým gólem se Kelti ujali vedení a jako vedoucí tým odešli do kabin i přes inkasovaný gól poté, co podruhé v utkání vystřelil vedení Šlechta. Stejný gólový poměr byl k vidění i ve druhém dějství a v závěru už branka nepadla. Elba tak z Berouna odjela s prázdnou po prohře 4:2.

Klíčový duel se odehrál netradičně v úterý na půdě Kladna. Rysům se postavil právě rozjetý tým z Berouna a utkání se od úvodního buly ubíralo překvapivým směrem. Domácí nedokázali navázat na demolici Suchdolu a hned po první třetině ztráceli na Kelty 4 góly. Ve druhém dějství se pokusili dostat zpět do utkání, ale podařilo se jim pouze mírně snížit. V závěrečné patnáctiminutovce však již skórovat nedokázali a v oslabení naopak inkasovali pošesté. Fantastické venkovní vítězství 2:6 drží Kelty stále ve hře o nejvyšší příčky, naopak Kladno umožnilo Plzni opět se dotáhnout na čelo tabulky.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
15 114:26 45
2.
HBC Plzeň
16 122:28 41
3.
SK Kelti 2008
14 113:22 31
4.
TGB Swietelsky...
13 66:36 26
5.
HBC Kladno
14 80:44 23
6.
TJ Blatná Datels
14 58:70 21
7.
SK Suchdol nad...
13 39:85 18
8.
HBC Prachatice
14 33:85 11
9.
HbC Zliv
14 28:87 8
10.
TJ Tatran...
16 29:93 8
11.
TJ HBC Olymp...
15 39:145 5