Extraliga dorostu

Dorostenci Pardubic, Hostivaře i Plzně pokračují v honu na první místo!

K žádným změnám v tabulce Extraligy dorostu nedošlo. Týmy Pardubic a Hostivaře potvrdily roli favorita. Kladno v Blatné nezaváhalo, ale Plzeň po skalpu Prachatic pokračuje v pronásledování. Přestřelka byla k vidění na severu Čech, s chutí si zastřílel i Beroun.


Divize východ

Pardubice se Svitavami potvrdily roli favorita, Hostivař nadělila Kyjovu tucet branek

V prvním utkání nového víkendu si dojeli hokejbalisté Kova pro výhru do Heřmanova Městce. S Ježky to byl po dlouhou dobu vyrovnaný zápas a po dvou třetinách dokonce vedli domácí. Závěrečnou patnáctiminutovku načali však lépe hosté a za stavu 2:2 došel zápas až do nájezdů. Po této disciplíně byli šťastnější Pražané, za něž rozhodl Malák.

Pardubice nadále pokračují v pronásledování Svítkova na čele tabulky a tentokrát to odnesly Svitavy. Mužstvo z posledního místa přijelo do Pardubic v roli jasného outsidera, ale celou první třetinu dokázalo vzdorovat. Rozhodla až druhá třetina, ve které hosté třikrát inkasovali a již nenašli sílu vzdorovat. Domácí v závěru přidali ještě 2 branky a bylo z toho pohodlné vítězství 5:0.

Napínavý duel sehrála Poruba s Opočnem, ale nakonec se radovali domácí. Po vyrovnaném vstupu do utkání se na koně dostali hostující Rangers a na začátku třetí třetiny vedli již o 2 branky. Domácí se ale nevzdali a závěr utkání patřil jim. Třemi góly otočili stav a zvítězili těsně 4:3. Porubě tak po této výhře na Opočno zbývá v tabulce jediný bod.

Pro výprask si do hlavního města přijel předposlední Kyjov. Hostivař také nevzdává útok na čelo tabulky a s rolí favorita si poradila na jedničku. V průběhu první třetiny nasázela hned 6 branek, ve druhé její střelecký apetit sice mírně opadl, ale přesto stačila skóre o 2 góly navýšit. V závěrečné třetině vsítila ještě čtyřikrát a bylo vymalováno. Z jedenapadesáti střeleckých pokusů domácích vzešlo vysoké vítězství 12:0, které udrželo Pražany v závěsu za pardubickými konkurenty. I tentokrát se nejvíce činilo duo Trajer a Mikšovský, ale vidět bylo více hráčů, jako například čtyřbodový Nestrojil.

Divize západ

Beroun rozstřílel Třemošnou, Plzeň uspěla v důležitém klání s Prachaticemi

Zatímco Svítkov měl o víkendu pauzu, lídr druhé divize potvrzoval svou pozici v Blatné. Kladno se zde na 3 body až překvapivě nadřelo a definitivně se mu podařilo rozhodnout až v poslední třetině. Na výsledku 3:6 z pohledu domácích se hattrickem podílel kladenský kapitán Jedelský. Kladno tak i po dalším kole drží čtyřbodový náskok na druhou Plzeň.

Třemošná ani v jedenáctém letošním zápase nedosáhla na body a po výjezdu do Berouna se nadále topí na dně tabulky. Střelecká převaha Keltů se navíc vyvinula v debakl 7:0 a prosadilo se hned 6 různých hráčů. Toto povinné vítězství a 2 zápasy k dobru nadále drží Beroun ve hře o čelo divize.

Vyrovnaná bitva o střed tabulky mezi Suchdolem a Kert Parkem vyzněla taktéž lépe pro domácí. Po dvou bezbrankových třetinách se jako první ujali vedení hosté z hlavního města, ale nevydrželo jim ani minutu. Obrat domácích řízený oporami Krásovou a Pavlíkem stanovil skóre 3:1 a Pražané tak odjeli domu s prázdnou. Suchdolu navíc toto vítězství zajistilo přeskočení svého soupeře v tabulce.

Zásadní bitva proběhla na západě Čech, kde Plzeň hostila dotěrné Prachatice. I v plzeňské hale byla k vidění bezbranková první třetina, ale v té druhé již mečouni dokázali skórovat. S vidinou šance na první místo zvítězili domácí stejným poměrem i v posledním úseku hry. Po gólu na 2:0 na hřišti zhoustla atmosféra natolik, že byl rozhodčí nucen rozdat hned několik vyšších trestů. Na výsledku to však nic nezměnilo a Plzeň může po dalším vítězství pokračovat v pronásledování Kladna.

Poslední víkendové utkání dorostenců hostila hokejbalová aréna v Ústí nad Labem. Elba se zde v divoké přestřelce utkala s budějovickým Pedagogem a o výsledku musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Domácí vstoupili do zápasu lépe a po dvou třetinách vedli dokonce o 2 branky. Hokejbalistům Budějovic se však ve třetí třetině podařilo dostat do zápasu a čtyřmi přesnými zásahy poslali zápas až do nájezdů. Za stavu 5:5 rozhodl o vítězi Šimek a radovat se mohl Pedagog.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8