Extraliga juniorů

Třinec zaskočil Ježky, body bralo i Kladno a Beroun. Hostivař s Pardubicemi nadále na čele svých divizí.

Týmy Pardubic a Hostivaře stejným vítězstvím potvrdily první pozice v tabulkách svých divizí. Nejvyšší skupinu nadstavby stále vede Heřmanův Městec i přes ztrátu z Třince. Hradec po ztraceném vzájemném utkání naopak nahradil Beroun na jejím dně.


Nadstavba východ

Pardubickým týmům Malenovice zatím na kloub nepřišly

Po neúspěchu na půdě Svítkova přivítaly doma Malenovice druhý tým z Pardubic. Ani tentokrát se jim však nepodařilo favorita překvapit a po první třetině prohrávaly hned o 4 branky. Ve druhé patnáctiminutovce hosté polevili a Malenovice ji získaly ve svůj prospěch. Závěr zápasu již ale opět patřil pardubickému celku, který se po další výhře minimálně do příštího víkendu usadil na čele skupiny. Na výhře 6:2 se hattrickem podílel Ondřej Dostál.

Nadstavba západ

Hostivař po dalším vítězství pomalu vyhlíží kvalifikační turnaj

Stejně jako na východě, i na západě se odehrál o víkendu pouze jeden střet. Vzhledem k odložení zápasu mezi Rakovníkem a Kovem, své síly poměřily pouze týmy Hostivaře a Nového Strašecí. Utkání v hlavním městě se nejprve nevyvíjelo podle očekávání a první třetinu ovládli hosté. Ve druhé třetině se již domácím podařilo potvrdit roli favorita a postupně se dostali do dvoubrankového vedení. Během třetí třetiny navýšili domácí skóre ještě o 2 branky a po pohodlném vítězství 6:2 drží i nadále první příčku před dotírající konkurencí.


Nadstavba – Skupina A

První ztrátu v nadstavbě zaznamenali Ježci, naopak Beroun konečně zapsal vítězství

Nejvíce zápasů se stihlo mezi nejúspěšnějšími týmy základní části. Jako první se představil Heřmanův Městec na půdě Třince. Na nepopulárním hřišti se strhl napínavý, ale nečekaně čistý boj, nepříliš bohatý na střelecké pokusy. První třetina skončila bezbrankovou remízou, ale druhé dějství patřilo jednoznačně domácím, kteří stihli vsítit hned třikrát. Ježci se ovšem nenechali rozhodit a závěr zápasu značně zdramatizovali. Necelou půlminutu před závěrečným hvizdem hosté dokonce vyrovnali, ale do nájezdů zápas nedošel. Ani domácí totiž neztratili hlavu a byli to oni, kdo v prodloužení rozhodl.

Ve druhém klání se potkalo Kladno s ústeckou Elbou a i zde šlo o vyrovnaný souboj. I přesto domácí drželi vedení už od závěru prvního dějství a v průběhu druhé třetiny ho postupně navyšovali. Hosté měli závěrečné slovo a dvakrát se jim podařilo snížit, ale na srovnání to nestačilo a domácí po vítězství 4:2 drží celkové druhé místo.

O první výhru v nadstavbě se pokoušel Beroun, který doma přivítal Hradec Králové. Ten při své venkovní premiéře nezačal vůbec dobře a po prvních 15 minutách prohrával 2:0. Ve druhé třetině se dokázali hosté vrátit do zápasu, ale nadále ztráceli gól. Po celý zápas byl střelecky aktivnější Beroun, což potvrdil i v závěru utkání, kdy přidal další 2 branky a docílil prvních třech bodů. Po přesvědčivém vítězství 5:2 se navíc odlepil ze dna tabulky, kde jej vystřídal právě Hradec. K výkonu svých svěřenců se vyjádřil trenér vítězného mužstva Roman Novák. „Do zápasu jsme nastupovali v hodně kombinované sestavě, ale s cílem a touhou konečně zvítězit. To se povedlo, i když cesta nebyla snadná. Soupeř se do konce zápasu držel na dostřel a výborně chytající brankář Vrkoslav jej držel ve hře. V samotném závěru jsme rozhodli o tom, že tři body zůstávají v Berouně, po vydřeném a týmovém výkonu. Víc asi není třeba dodávat a věříme, že jsme připraveni na derby s Kladnem v příštím týdnu.“