CROSSDOCK Extraliga
Otevřít si bistro bylo spontánní rozhodnutí, říká s úsměvem tahoun extraligového KOVA Petr Ogurčák
Petr Ogurčák, pro všechny hokejbalové fandy velice známé jméno. Držitel několika extraligových titulů s Kladnem, reprezentant, ale také milovník jídla. Petra jsme mohli naposledy vidět v dresu trápícího se KOVA z Prahy a sám uznává, že od pádu do nižší ligy je zřejmě zachránila pandemie Covid – 19.
Málokdo ale ví, že Petr si se svojí manželkou Gábinou otevřel bistro v Praze, které se zaměřuje na zdravou stravu, snídaně a brunche, které patří mezi jejich nejoblíbenější jídla dne. Otevření bistra Etapa předcházel kulinářský blog, za který manželská dvojice obdržela cenu Czech foodbloggers of 2019. Instagramové účty PG Foodies a Etapa PG foodies mají dohromady přes 30 tisíc sledujících, což je obdivuhodné číslo. O svém byznysu, hokejbale v Praze a Kladně si můžete přečíst v rozhovoru, který poskytl Petr Ogurčák naší redakci.
Oba nás baví jídlo
V roce 2019 jste se svým kulinářským blogem získali cenu Czech foodbloggers of 2019. Pomýšleli jste vůbec na nějaké ceny při svých začátcích?
Vůbec ne. Chtěli jsme původně začít psát o tom, co jsme v Londýně zažívali, ale nikdy jsme nezačali a po návratu jsme začali psát o jídle.
S manželkou Gábinou jste si otevřeli bistro v Praze, co Vás k tomu vedlo?
Baví nás jídlo. Oba jsme na volné noze. Gabča jako PPC konzultantka a fotografka, já UX designér a chyběl nám větší kontakt s lidmi. To je taková oficiální verze (smích). Jinak to bylo hodně spontánní rozhodnutí. Hledali jsme výdejní místo k e-shopu, který jsme měli. Po dvou letech se objevil tenhle prostor, šli jsme se tam podívat a řekli si, že tu něco vytvoříme. Pořádně jsme ani nevěděli co.
Petr s manželkou Gábinou rozjeli vskutku zajímavý projekt. Zdroj fotky: facebookový profil P&G Foodies
Nakonec se vždy shodneme
Bistro Etapa se specializuje na snídaně a brunche, proč zrovna toto zaměření?
Je to naše nejoblíbenější jídlo dne (úsměv).
V manželství mají dva lidé „občas“ jiné názory. Jak to máte s manželkou? Shodnete se na všem ohledně vašeho podnikání?
Názory máme samozřejmě různé. Ale nakonec se shodneme. Pracujeme spolu 10 let a dokážeme celkem dobře oddělovat pracovní a osobní věci.