Extraliga juniorů

Po zimní přípravě se cítím mnohem silnější, těší Štěpána Ferfeckiho z juniorky Hostivaře

HBC Hostivař ovládla svitavský pohár a dařilo se i jednomu z útočníků Štěpánovi Ferfeckimu, který vzápětí obdržel i pozvánku do A týmu. Jak vzpomíná na úspěšný turnaj, co prozradil o premiéře v Extralize mužů, a jak vnímá první jarní vítězství proti juniorům Prachatic?

Bylo fajn si zahrát proti týmům z druhé divize

Minulý týden jste se v dresu pražské Hostivaře představil na Svitavském poháru. Co byste nám mohl k turnaji říct ohledně organizace, atraktivity pozvaných soupeřů nebo atmosféry provázející celou akci?

Za mě byl turnaj povedený a organizačně dobře uzpůsobený. Bylo fajn si zahrát proti týmům z druhé divize, proti kterým jsme do té doby nehráli. Určitě to byl výborný start do jarní části sezóny.

Po solidním výkonu jste se s týmem umístil na celkové první příčce. Co bylo tentokrát klíčem k úspěchu, a jak celkově hodnotíte hru, kterou jste v průběhu předváděli?

Ze začátku jsme nevěděli, co od ostatních týmů můžeme čekat a odrazilo se to také na naší hře. Podle mě jsme byli po fyzické stránce silnější než ostatní týmy, a i když jsme neměli nic přímo sehráno, tak nám všechno vycházelo podle představ.

Jaký zápas na vás zanechal nejhlubší dojem? Užil jste si více ta utkání, ve kterých jste dominovali, nebo i přes prohru berete jako nejpřínosnější ztrátu se Svítkovem? Co v tomto konkrétním zápase rozhodlo o vítězství soupeře?

Žádné z utkání nebyli zas tak jednoznačné, jak podle výsledku vypadá. První půle byla vždy velice vyrovnaná a většinou končila jednobrankovým rozdílem. Více jsem si užil zápasy, ve kterých jsme měli více prostoru se sehrát. Zápas se Svítkovem byl samozřejmě nejpřínosnějším a rozhodla ho naše nedisciplinovanost, která nás donutila hrát na jednoho obránce.

Kam až letos Štěpán Ferfecki s Hostivaří v Extralize juniorů dojde? Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Pozvánka od A týmu byla pro mě příjemná odměna

Osobně se vám bodově dařilo. Cítíte se po zimní přestávce v lepším rozpoložení než na podzim, nebo změny nepozorujete? Věříte, že se produktivita přenese i do ligových zápasů?

Po zimní přípravě se na hřišti cítím mnohem silnější, a to mi také dodává klid ve hře a na hokejce. Věřím a doufám, že se moje produktivita a forma přenese i do nadcházejících zápasů, ve kterých to bude velmi důležité.

Odměnou za předvedené výkony byla premiérová pozvánka do A týmu Hostivaře, se kterým jste vyjel na zápas do Ústí nad Labem. Dostal jste už tam ochutnat mužské Extraligy, nebo na svou šanci ještě čekáte? Budete nyní pracovat s A týmem častěji?

Pozvánka od A týmu byla pro mě příjemná odměna a motivace bojovat tam o své místo. Hned v prvním zápase jsem dostal několik příležitostí na hřišti a doufám, že v budoucnu dostanu co nejvíce šancí. Aktuálně jsme domluveni s trenérem, že budu na tréninky docházet alespoň občas.

Zároveň odstartovala i Extraliga juniorů. Podařilo se vám přenést formu z přípravného turnaje ve Svitavách i do ligového zápasu s Prachaticemi? Projevila se na hřišti náročná zimní příprava?

Zimní přípravu jsme měli velice intenzivní a projevilo se to i v zápase proti Prachaticím, se kterými jsme na podzim dvakrát prohráli. Díky této přípravě jsme dokázali vyhrát a celý tým je teď klidnější a víc si věříme, co se týče play off i boje o obhajobu titulu. Samozřejmě to bude ještě hodně náročné.