Charitativní akce

Aukce sportovních předmětů podpoří speciální školu a dvě nemocné děti! Získejte dres z NHL a další kousky

Začátkem února se spustila každoroční sbírka Veterán Cup. O měsíc později už bude možné podpořit tento charitativní projekt také prostřednictvím aukce sportovních předmětů. Všechny vybrané peníze zamíří do Základní školy speciální Neratov, Vašíkovi a Janičce.

První aukce odstartovala 1. března. Potrvá 20 dní a zapojit se do ní můžete na webu sportovniaukce.cz. Vítězovi aukce bude předmět zaslán poštou nebo předán na červnovém turnaji Veterán Cup 2023 v Letohradě.

Seznam předmětů:

  • Závodní kombinéza reprezentace biatlonu:


Biatlonovou závodní kombinézu včetně dvou čepic a čelenek nám darovala do aukce reprezentace ČR v biatlonu. Na kombinéze jsou podepsáni všichni naši reprezentanti z MS v Oberhofu 8. – 18.2.2023, včetně všech trenérů.

  • Startovní číslo biatlonisty Michala Šlesingra:


Oficiální startovní číslo olympijského reprezentanta ČR v biatlonu Michala Šlesingra ze Zimních olympijských her 2018 se všemi podpisy reprezentantů biatlonu.

  • Startovní číslo biatlonisty Ondřeje Moravce:


Oficiální startovní číslo ze Zimních olympijských her 2010, které vyměnil Ondřej Moravec s německým biatlonistou A. Peifferem, s podpisy Ondřeje Moravce, Michala Šlesingra, Zdeňka Vítka, Jaroslava Soukupa a Romana Dostála.“

  • Startovní číslo Evy Vrabcové Nývltové:


Oficiální startovní číslo z Valentýnského běhu 11.2.2023 profesionální atletky a běžkyně na lyžích, bronzové z Mistrovství Evropy v atletice 2018 z maratonu Evy Vrabcové Nývltové. Únorový Valentýnský běh byl pro ni poslední akcí, kterou běžela jako profesionální sportovec.“

  • Fotbalový dres Bohemians Praha:



Oficiální zápasový hraný fotbalový dres Bohemians Praha 1905 ze sezóny 2022/23 s podpisy celého týmu. Daroval ho Bohemians Praha 1905.

  • Tričko z golfového derby 2022 mezi Spartou a Slavií:


Originální tričko z golfového derby mezi Spartou a Slavií s podpisem Júliuse Bielika, bývalého slovenského fotbalisty a československého reprezentanta, který se zúčastnil mistrovství světa v roce 1990 v Itálii.

  • Dres basketbalového týmu žen ZVVZ USK Praha:



Basketbalistky ZVVZ USK Praha, dlouhodobě nejúspěšnější český ženský basketbalový tým, několikanásobný mistr republiky, pravidelný účastník závěrečných bojů Euroligy a držitel nejdelší ligové série utkání bez porážky přispívá do aukce dresem podepsaným všemi hráčkami, včetně trenérky Natálie Hejkové.

  • Dres HC Olymp Praha Karla Frýdy:


Originální hraný dres HC Olymp Praha s podpisy osobností, které hrají za HC Olymp, jako jsou Martin Dejdar a další. Dres věnoval hráč Olympu Karel Frýd – profesionální kondiční trenér.

  • Dres HC Škoda Plzeň Dominik Furch:



Originální hraný dres HC Škoda Plzeň Dominika Furcha ze sezóny 2022/23 s podpisy hráčů A týmu Škody Plzeň. Dres daroval klub HC Škoda Plzeň.

  • Dres Pavla Francouze, vítěze Stanley Cupu 2022:



Podepsaný dres Pavla Francouze, jednoho z aktuálně nejlepších českých brankářů a především vítěze nejcennější hokejové trofeje – Stanley Cupu s týmem Colorado Avalanche v roce 2022. Dres byl vytvořený speciálně při příležitosti oslav zisku trofeje v Plzni, rodném městě Pavla Francouze, a věnovala ho agentura Sport Invest.

  • Dres HC Slavia Praha Jaroslava Bednáře:



Originální podepsaný dres Jaroslava Bednáře 2022/23, který nechal vyrobit a do aukce daroval klub HC Slavia Praha.

  • Dres florbal Chodov:



Originální hraný dres Superligového týmu mužů ve florbale z Chodova, který je podepsaný celým týmem ze sezóny 2022/23. Florbal Chodov je držitelem dvou mistrovských titulů v Superlize mužů a jednoho mistrovského titulu v Extralize žen.

  • Hokejka Martina Růžičky:



Originální hraná hokejka profesionálního hokejisty a mistra světa z roku 2010 Martina Růžičky z týmu HC Oceláři Třinec ze sezóny 2022/23.

  • Davis Cup 2023:



Český daviscupový tým (Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Adam Pavlásek, Jakub Menšík, Vít Kopřiva) pod vedením Jaroslava Navrátila věnoval do aukce sportovních artefaktů na podporu Základní školu speciální Neratov, Vašíka a Janičku v rámci hokejbalového turnaje Veterán Cup, podepsané triko z únorové vítězné kvalifikace v Portugalsku.

  • Dres Florida Panthers Rostislava Olesze:



Originální fanouškovský dres věnovaný a podepsaný Rostislavem Oleszem.

Pro koho je sbírka určena:

  • Základní škola speciální Neratov je určena pro žáky s mentálním a kombinovaným postižením a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.
  • Vašík se narodil se vzácnou a nevyléčitelnou nemocí motýlích křídel. Je to nemoc, která stojí spoustu sil a která velmi bolí.
  • Janičce „Kanadě“ byl ve 3 letech diagnostikován autismus a těžká mentální retardace. Janičce je nutné dopomoci při každodenních činnostech.

Děkujeme všem lidem, kteří nám pomáhali - Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Michal Krčmář, Julius Bielik, Karel Frýda, Roman Ondráček, Jaroslav Veselý, Vladislav Olesz, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, Boheminas Praha 1905, Sport Invest, Jana Baloušová Fričová, David Halbrštát, Filip Červinka a Ondřej Krejčí. Speciální poděkování také patří celé biatlonové reprezentaci!

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9