Extraliga juniorů

Zbraně rozhodně neskládáme, hlásí před startem juniorské nadstavby trenér Malenovic Kovařík

Po zimní přestávce se vrací i Extraliga juniorů, ve které půjdou do jarní nadstavby z posledního místa Malenovice. Trenér Adam Kovařík věří, že nic není ztraceno a tým zužitkuje tréninky ze zimní přestávky. Mimo přípravu na ligový hokejbal zmínil i působení u reprezentace U16.

Reprezentace U16 se na konci ledna sešla v Plzni ke dvoudennímu soustředění. Můžete celou akci zpětně stručně zhodnotit, včetně utkání s rezervou Plzně?

Byl to dobrý kemp, viděli jsme užší výběr hráčů a ti se nám ukázali v dobrém světle. Utkání s Plzní bylo dobré. Je znát, že výběr U16 fyzicky tolik nestačil na mužskou kategorii, přesto se hráči v utkání drželi statečně. Ještě je třeba zapracovat na individuálních chybách a herním systému, ale jinak si myslím, že jsme na dobré cestě.

Máte se zbytkem realizačního týmu pro tento reprezentační výběr v blízké budoucnosti nachystaná nějaká další setkání, přípravná utkání a podobně?

Momentálně máme na programu kemp ve Svitavách na začátku dubna.

Po zimní přestávce se vrací i ligový hokejbal, kde v Extralize juniorů vedete Malenovice. Můžete přiblížit, jak jste s týmem trávil zimní přípravu, a zda vidíte již nyní nějaký posun?

Zimní příprava začala ihned po konci podzimní kvalifikační části, vánoční pauza nebyla dlouhá a ihned první týden v lednu jsme se do přípravy vrátili. Zimní přípravu jsme zakončili turnajem ve Svitavách, který se vůbec nevydařil. O tom, jestli se příprava povedla nebo ne však rozhodnou až první zápasy nadstavby.


Tým Malenovic čeká v jarní části náročná dřina, jestli chce postoupit do play off. Zdroj fotky: eu.zonerama.com (Alexandra Hasíková)

Máme systém, který se snažíme uplatňovat.

Váš tým do jarní části vstupuje z posledního místa v nadstavbě divize východ, ale bodový rozdíl je ze startu minimální. Věříte, že ještě dokážete zabojovat v silné konkurenci o šanci podívat se letos do vyřazovacích bojů?

Cíl to je. Extraliga juniorů je vyrovnaná a hodně těžká, rozhodují maličkosti. Šanci na postup rozhodně máme, na podzim jsme ukázali, že když se tým semkl, tak můžeme hrát s každým. Také jsme si dokázali, že můžeme zvrátit i téměř ztracené zápasy, takže rozhodně zbraně neskládáme.

Hned první víkend v březnu vás čeká pravděpodobně nejnáročnější soupeř ze Svítkova. Cítíte se v roli outsidera s cílem překvapit, nebo vidíte u obou celků srovnatelnou úroveň?

Svítkov je silný, a pokud chceme myslet na body, je nutné předvést skvělý výkon s minimem chyb, ale jak sem již psal, hrát se da s každým, takže začneme 0:0 a uvidíme, jak to dopadne.

Máte připravený konkrétní recept na svého nadcházejícího soupeře? Nemusí jít pouze o Svítkov, ale i v obecné rovině. Studujete hru svých protivníků a uzpůsobujete taktiku zápas od zápasu, nebo se spíše spoléháte na natrénovaný systém vašeho mužstva?

Máme nějaký systém a ten se snažíme uplatňovat. Každý tým však hraje jinak a je tedy třeba taktiku vždy mírně upravit. Hru soupeřů ze vzájemných zápasů už trošku znám, ale vždy je něco, co vás překvapí.