Český pohár

Čtvrté kolo Českého poháru nabídne kupu zajímavých duelů!

Na konci února a začátku března se odehraje i čtvrté kolo Českého poháru, které nabídne zajímavé souboje! Velkým lákadlem může být derby hradeckých Pirátů s pardubickými hokejbalisty z Polabin! Opravdovou zkouškou si projde Vsetín, který má možnost vyřadit hráče Karviné. Kdo postoupí do 5. kola?

Uvidíme reprízu loňského semifinále Komety a Svítkova! 

V neděli 26. února 2023 se odehraje loňská repríza semifinále 1. Ligy mezi Kometou a Svítkovem. Tyto týmy se velmi dobře znají. Můžeme očekávat vyrovnanou bitvu o postup do 5. kola. Kdo využije svých zkušeností více? Ve stejný den k zápasu naskočí Suchdol nad Lužnicí proti Brnu, přičemž tyto soupeři se dříve potkávali. Uvidíme jihočeské derby mezi Pedagogem a TJ Blatnou Datels. Na jih Čech také pocestuje extraligové Kladno, na které zkusí vyzrát druholigový Písek. Jak se s tím borci „od Splavu“ vypořádají? HC Kert Park si to rozdá o postup s ústeckou Elbou! Na východě Čech bude k vidění i pardubicko-hradecké derby! Budou polabinští hráči nekompromisní? V neděli 12. března zase uvidíme zápas mezi Vsetínem a Karvinou. Mají vsetínští borci na to, aby postoupili přes extraligový celek?


Hostivař postoupila přes Plzeň dál!

Ve středu 15. února se již odehrálo 4. kolo Českého poháru mezi Plzni a Hostivaří. Tento vyrovnaný duel vypadal od začátku lépe pro domácí Mečouni, kteří po 4 minutách hry vedli 2:0, avšak na začátku druhé třetiny vyrovnal Jan Čejka na 2:2. Pražané se potom v průběhu duelu dostali do dvoubrankového vedení, na které reagoval Hanuš gólem z přesilovky – 3:4. Radim Štěpáník však vítězným gólem ve 40. minutě zajistil Hostivaři postup i přes snížení Davídka.


Josef Vosátka, útočník HBC Hostivař, k zápasu řekl: "Začátek zápasu nám trochu utekl. Plzeň se rychle dostala do dvoubrankového vedení. Naštěstí se nám podařilo celkem rychle snížit a hru strhnout na naší stranu. Určitě se musíme vyvarovat vyloučení, protože v oslabení se Plzeň dostávala zpátky do hry. Ale jsem velmi rád, že jsme jaro začali vítězně a doufám, že v dobrých výsledcích budeme pokračovat i v dalších zápasech."