Reprezentace

Reprezentace U18 podstoupila povedenou zkoušku ve Svitavách! Nejvíce se dařilo Marku Daníčkovi

Juniorská reprezentace do 18 let se připravovala na svitavském zimním stadionu díky Svitavskému poháru pro 1. Ligu. Reprezentace U18s se rozdělila do dvou celků, přičemž v Bílém týmu se nejvíce dařilo Marku Daníčkovi. Co tomuto borci turnaj dal? A jak vidí momentální přípravu na MSJ v Liberci?

Myslím si, že jsme všichni do toho turnaje šli, abychom se hlavně ukázali trenérům

Marku, nedávno se uskutečnil Svitavský pohár pro 1. Ligu, kde jste měli s reprezentací U18 možnost prověřit své výkony proti prvoligovým celkům. S čím váš výběr do „soustředění“ šel?

Myslím si, že jsme všichni do toho turnaje šli, abychom se hlavně ukázali trenérům a předvedli co v nás je.

Vy jste nastupoval za Bílý tým, se kterým jste skončili na třetím místě. Myslíte, že jste mohli skončit na lepším umístění? Co ve vaší hře chybělo?

Určitě jsme se mohli umístit na lepším místě, proti Červenému týmu jsem jednu minutu dokonce běžel sám na bránu, kdybych to proměnil, tak to mohlo skončit jinak. A kdybychom proměňovali všechny šance, co jsme měli, tak by to taky dopadlo úplně jinak.

Prohráli jste proti kolegům z Červeného týmu a Buldokům Brno. Porazili jste pouze Mladou Boleslav. Nedělalo vám problém zejména hokejové hřiště?

S Červeným týmem to bylo celý zápas vyrovnané, takže bych řekl, že tam to hřiště nehrálo velkou roli, proti Brnu jsme byli všude později. Všude byli rychlejší, tam si myslím, že to hřiště bylo trochu znát.

Marek Daníček v loňské sezóně získal titul v Extralize dorostu s Kladnem! Podaří se mu i díky tomuto úspěchu dostat do finální nominace na MSJ 2023? Zdroj fotky: HBC Kladno.

Spokojený jsem, ale určitě se tam dá ještě něco zlepšit

Za 90 minut hry se Vám povedlo vstřelit tři branky a na jednu nahrát. Jste se svými výkony spokojený? Nebo byste chtěl něco zlepšit na reprezentační úrovni?

Spokojený jsem, ale určitě se tam dá ještě něco zlepšit jako všude u všeho.

Příprava na MSJ 2023 v Liberci se pomalu blíží ke svému konci, protože přichází jarní část sezóny. Jakou sílu zatím má výběr U18 z vašeho pohledu?

Když jsem viděl, jak vypadal ten zapas proti Červenému týmu, tak si myslím, že tenhle rok bychom si mohli dojít pro medaili.

Jste dostatečně připraven na jarní část sezóny? A co uděláte pro to, abyste se na MSJ dostal?

Pokud chytnu formu, jak na finálovém turnaji minulý rok, tak jsem připraven v nejlepším. Samozřejmě udělám, co bude v mých silách, abych se dostal na MSJ, ale primární je pro mě teď jarní část s dorostem a juniorkou.