Český pohár

V Českém poháru dojde k zajímavé konfrontaci! Očekávám vypjatou bitvu, přemítá Martin Korbel

Prvoligová Kometa a aktuálně extraligový Svítkov proti sobě nastupovaly mnoho let v 1. Lize. Po loňské sezóně si Pardubice zajistily extraligovou příslušnost. A ve své cestě do Extraligy vyřadily v semifinále i poličskou Kometu. Co od této reprízy čeká svítkovský Martin Korbel?

Loňská sezóna byla velice náročná

Martine, po loňské sezóně v 1. Lize aktuálně bojujete v Extralize. Budu se dívat spíše do minulosti. Jak náročná byla loňská sezóna? A jak těžké bylo projít až do finále 1. Ligy a postup do Extraligy?

Loňská sezóna byla velice náročná a pokud začneme úplně od začátku, tak o tom co se nám povedlo jsme v září loňského roku možná tak snili. V našem kádru se prostřídalo velké množství hráčů a trvalo celý podzim než si to nějak sedlo. Na jaro jsme se perfektně připravili, postupovali jsme od zápasu k zápasu a jízdu zakončili s pohárem nad hlavou. Jednoduché to rozhodně nebylo, vzhledem k tomu, že přes covid se nehrálo klasické play-off v mládežnických kategoriích, tak pro některé z nás to byla vůbec první zkušenost s pravým play-off. Sezóna byla opravdu dlouhá, ale nikdo z nás na ni asi nezapomene.

Jedním z důležitých momentů byla semifinálová série, kterou jste proti sobě vedli s Poličkou. Vyhráli jste ji v poměru 3:1. Bylo to pro Svítkov specifické vítězství?

Specifické určitě, Polička byla něco jako naše Nemesis posledních let, kdy snad v každém tažením skrz play-off jsme si vylámali zuby právě na Poličce. Navíc všechna střetnutí i v základní části byla zdravě vypjatá a pro oko diváka to byla vždy dechberoucí podívaná.

Teď se s Kometou opět setkáte, a to ve třetím kole Českého poháru. Co od tohoto duelu budete očekávat? Bude to oproti extraligovému tempu zase něco jiného?

Jsem si jist, že máme všichni v živé paměti zmiňovanou semifinálovou sérii a i přesto, že tentokrát nejde o postup do finále 1. Ligy, pevně věřím, že zápas bude vypadat podobně. Polička je urputný soupeř, který se těžko poráží. Očekávám vypjatou bitvu plnou emocí, na kterou se vyplatí přijet podívat.


Dokáže Svítkov postoupit přes prvoligovou Poličku do čtvrtfinále Českého poháru? Autor fotky: Jana Nekolová (momentka ze semifinále play off 1. Ligy 2022).

Domácí prostředí by mohlo být výhodou

Zápas se odehraje v neděli 26. února, přičemž Vy v sobotu odehrajete zápas proti Prachaticím. Bude podle vás hrát tento fakt roli? Možná budete o něco rozehranější než Kometa.

Možná ano, možná ne, Polička se určitě tvrdě připravuje a jeden zápas asi nehraje příliš velkou roli. Faktem je to, že i z pozice papírového favorita nás nečeká lehký úkol, čehož jsme si dobře vědomi. Malou výhodu by mohlo tvořit domácí prostředí, ale hraje se na góly a podmínky budou pro všechny stejné.

Jaké jsou vaše svítkovské cíle v Českém poháru? Počítám, že prioritou je Extraliga a play off.

Tak prioritou je každopádně Extraliga, ale vzhledem k tomu, že loni se nám pohár nepovedl podle představ, tak by bylo fajn se letos podívat co nejdál. Jako tým rosteme každým zápasem, takže čím více jich bude, tím lépe pro nás.