Reprezentace

Jsem rád, že se nám podařilo Svitavský pohár ovládnout, netají spokojenost Drechsler

Reprezentace U18 postavila v rámci Svitavského poháru 2 mužstva. Červený tým nakonec dokráčel k celkovému prvenství a členem byl i Matouš Drechsler z Kladna. Jak hodnotí proběhlou reprezentační událost, a co prozradil o svém působení v Extralize mužů?

Předminulou neděli proběhl Svitavský pohár, kterého se účastnila i reprezentace U18. Jak byste celou událost zhodnotil? Pochválil byste organizátory za odvedenou práci?

Zhodnotil bych ji určitě pozitivně. Byla to dobře zorganizovaná akce, která nás prověřila a ukázala trenérům, jak je kdo z nás schopný hráč. Především v zápasech proti mužům.

Kategorie U18 zde představila hned 2 týmy. Dokázal byste říct, podle čeho byli rozděleni hráči do těchto dvou mužstev?

Přemýšlel jsem o tom, ale popravdě moc nevím. Jediné, co mě napadlo, že jeden tým udělali spíše s pevnější obranou (červený tým) a druhý spíše útočný (bílý tým).

Kromě reprezentačních hráčů se na turnaji představily prvoligové týmy Brna a Boleslavi. Byli soupeři vybráni vhodně tak, aby vám byly vzájemné střety přínosem, nebo byste si představoval trochu něco jiného?

Myslím, že byli zvoleni vhodně, už jen proto, že jsou to muži, a to nám hodně dá. Samozřejmě bylo vidět, že většina je po delší pauze na hřišti a s hokejkami se ještě úplně nekamarádíme. Každopádně jsem spokojený s výběrem obou mužstev.


Nejvíce mě zaujal zápas s Brnem

Vaše červené mužstvo se nakonec umístilo na prvním místě. Co dovedlo právě tento výběr k triumfu? Který z těch tří odehraných zápasů vás nejvíce zaujal a proč?

Jsem rád, že se nám to podařilo. Myslím, že jsme hráli dobře jako tým. S klukama jsme si dobře sedli a díky tomu se nám celkem dařilo. Zápas mě asi nejvíce zaujal s Brnem, protože to byl kvalitní soupeř a dokázali jsme hrát týmově až do konce.

Jako jeden z mála hráčů ve své reprezentační kategorii máte zkušenosti i s českou nejvyšší soutěží, když jste si letos stihl připsat 3 starty za Kladno. Byl pro vás velký rozdíl nastoupit proti zkušenějším hráčům v Extralize oproti tomu, na co jste zvyklý z mládežnických soutěží?

Mých startů v Extralize bylo celkově i více a je to úplně něco jiného. Hra je rychlejší, přesnější a tvrdší. Pro mě to byla obrovská zkušenost, kterou využít i ve své kategorii.

Účastníte se i tréninků A týmu, nebo se primárně soustředíte na svou kategorii a nominace na extraligové zápasy přichází až za odměnu? Věříte, že už nyní jste schopen se aktivně poprat o místo v sestavě mezi muži?

Letošní sezóna je odlišná. Zpočátku jsem s A týmem trénoval. V současné době se soustředím spíš na svou kategorii. Za pár týdnů začíná jarní část, kdy se uvidí, jestli jsem schopen se probojovat do A týmu.


Národní tým hráčů do 18 let podstoupil povedenou zimní přípravu na mistrovství světa v Liberci. Autor fotografie: Václav Koudela.