Turnaje

Dobřanský turnaj Ledňáček opanovali domácí hokejbalisté! Nové Strašecí na vzestupu?

TJ Snack Dobřany jako každý rok uspořádaly klasický turnaj Ledňáček, na kterém se objevily jak stálice akce, tak nováčci. V Dobřanech o pohár hrálo celkem 5 mužstev. Dobřanští Šneci jako extraligový zástupce brali zlaté medaile. Jak vypadalo umístění dalších celků?

Na turnaj přijelo mnoho týmu z 1. Ligy

„Na všech mančaftech byla vidět zápasová pauza, minimálně tedy v úvodu turnaje. Týmy jsou přece jen v tomto období zhruba v polovině zimní přípravy. Tu má každý tým nastavenou jinak, resp. její náplň. Nicméně kvalita se postupem času zvedala,“ prozradil k turnaji Václav Šlehofer st. z TJ Snack Dobřany.

HBC Pardubice B na Ledňáčku ukázaly svou sílu. Braly 4. místo, jak se jim na jaře bude dařit v 1. Lize? Zdroj fotky: TJ Snack Dobřany.

Na turnaj přijelo mnoho týmů z 1. Ligy. Vedle extraligových favoritů z Dobřan se o prvenství chtěla poprat jihočeská Blatná, která vévodí Západní divizi 1. Ligy. Svou zimní přípravu si přijelo zpestřit HBC Nové Strašecí a HBC Pardubice B. Klasicky nechyběl tým ČR Masters. Právě čeští veteráni předváděli vyrovnané výkony, přičemž všechny týmy čeští pardálové potrápili, i když nebrali ani bod do tabulky. Čtvrté místo patřilo východočeským hokejbalistům, kteří porazili pouze ČR Masters a Nové Strašecí v nájezdech. TJ Blatná Datels přijela opět v dobrém rozpoložení, když se jí povedlo remizovat se silnými Šneky. I samostatná střílení Jihočechům vyšla lépe. Velký zkrat si Blatná vybrala proti svému soupeři z prvoligové divize západ. Nové Strašecí dokázalo Blatnou porazit za tři body.

ČR Masters jako klasický účastník Ledňáčku nezklamal. Čeští veteráni nezískali ani bod, ale svým soupeřům zavařili ve velkém. Zdroj fotky: TJ Snack Dobřany.

Blatná si poté připsala 6 bodů za výhru proti ČR Masters a Pardubicím. Středočeši mířili na turnaji k vítězství, ale to by museli porazit domácí hráče. Z nepříznivého stavu 1:3 se dokázali proti Šnekům dotáhnout na 3:3, avšak na konečné prvenství to nestačilo. Vítězství si připsaly Dobřany, i když s nimi trenér Šneků nebyl spokojen, a to hlavně ve dvou úvodních duelech. „Křeč, chaos, souhra skřípala. Prostě nešlo to. Remíza a bod s Blatnou, usmolená výhra 1:0 s veterány. Třetí duel nám sedl a rezervu Pardubic jsme porazili hladce. V posledním zápase se Strašecím jsme nesmyslně podcenili závěr, přičemž naši výhru, i v celém turnaji, za dva body určily až nájezdy. Ano, šanci dostali i hodně mladí kluci, třeba i loňští žáci, jenže k tomu také minimálně nám Ledňáček slouží,“ neskrýval Václav Šlehofer st. Výsledek asi není úplně důležitý v tomto období pro žádný tým. Každopádně jako herní prověrka na sezónu minimálně dobřanský Ledňáček posloužil.

HBC Nové Strašecí nejspíše na Ledňáčku našlo nový impuls. Jak druhé místo pomůže Středočechům v 1. Lize? Zdroj fotky: TJ Snack Dobřany.

Konečné pořadí:

1.TJ Snack Dobřany 9b.

2. HBC Nové Strašecí 8b.

3. Blatná Datels 8b.

4. HBC Pardubice B 5b.

5. ČR Masters 0b.

Galerie oceněných:

Nejlepší hráč: Tomáš Duchek (TJ Snack Dobřany)

Nejužitečnější hráč: Petr Maňaska(TJ Blatná Datels)

Nejlepší brankář: Jan Kuryviál (HBC Pardubice)

Osobnost turnaje: Libor Komůrka (ČR Masters)

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9