1. liga

Jaroslav Medřický z Malenovic vzpomíná na švýcarskou štaci! A jak hodnotí aktuální sezónu?

Jaroslav Medřický působil ve švýcarském celku SHC Grenchen-Limpachtal. Po této štaci se však vrátil do Zlína, v němž hájí barvy Malenovic. Jak moc rozdílná je 1. Liga od švýcarského hokejbalu? Tento borec se rozpovídal i o 2. Lize ve Vsetíně. Co prozradil?

Přechod to byl obrovský

Jaroslave, po švýcarské zkušenosti jste se vrátil do českého hokejbalového prostředí. Jak moc velký přechod to byl? Porovnejte 1. Ligu a švýcarský hokejbal.

Přechod to byl obrovský, když jsem šel tam, nevěděl jsem, co mě tam čeká, jestli zapadnu do kabiny, jestli se dokážu uchytit, ale když jsem se vracel, tak už jsem věděl, co můžu čekat a těšil jsem se, stejně jako jsem se těšil, když jsem jel tam. Švýcarský hokejbal je určitě o dost tvrdší, než ten náš. I ty zákroky u mantinelu nebo i mimo něj jsou posuzovány jinak než u nás, ale zase naopak bych řekl, že není tak taktický jako ten český.

Vy osobně jste působil v týmu Grenchenu. Jaké to tam bylo? Co Vám život ve Švýcarsku dal jak po sportovní stránce, tak po té lidské? Nepřemýšlíte o návratu zpět do Švýcarska?

Pro mě osobně to byla obrovská životní zkušenost, řekl bych, že i zatím největší. Po té lidské stránce mi to dalo strašně moc, zkusil jsem si osamostatnit se, postarat se sám o sebe, naučil jsem se jazyk, vydělal nějaké peníze, ve volném čase jsem se dost snažil cestovat a vidět co nejvíce míst, které Švýcarsko nabízí. Zdokonalil jsem své kuchařské dovednosti a naučil se třeba si vyprat (smích).

Po té sportovní stránce jsem zase poznal něco nového, jiný systém hry a řešení herních situací. Momentálně o návratu nepřemýšlím, i když jsem měl nabídky i z jiných klubů, ale nakonec jsem se rozhodl vrátit domů, našel jsem si skvělou práci a nelituju rozhodnutí.

Jaroslav Medřický švýcarské štace nelituje. Teď si hokejbal užívá v dresu Čamlíků. Autor fotky: Alexanra Hasíková.

Je to určitě super pocit vrátit se zpět domů

Aktuálně však bojujete s Malenovicemi v 1. Lize. Jaké to je vrátit se zpět do svého mateřského celku?

Je to určitě super pocit vrátit se zpět domů, ještě s tím pocitem, že od další sezony bude v Malenovicích nový plastový povrch včetně mantinelů s plexiskly, kterého jsme se konečně dočkali a teď už si to jenom užíváme a samozřejmě vážíme.

Jak aktuálně hodnotíte vaše postavení v tabulce? Jste na předposledním místě a máte 12 bodů. Jaká panuje v týmu nálada? Jak probíhá zimní příprava?

Dost nám utekl začátek sezóny, kdy jsme body z žádného venkovního zápasu nedovezli, ale tabulka je vyrovnaná, máme o dva zápasy méně a ta bodová ztráta není tak veliká. V týmu panuje nálada dobrá, i díky nově zrekonstruovanému hřišti, na kterém jsme uhráli všechny body, takže závěr sezóny byl rozhodně lepší než ten začátek. Zimní příprava, jakožto už tradičně, probíhá individuálně.

Vy zároveň působíte také ve druholigovém Vsetíně, kde se pro tuto sezónu sešel velice silný tým. Kde se Vám hraje lépe?

Ano, tato spolupráce začala v roce 2020, kdy jsem začal jezdit ve volném čase na Vsetín, jezdím tam rád. Letos se sešel velice silný tým a já jsem moc rád, že jsem jeho součástí a snad zakončíme tu sezonu titulem. Nejde asi říci, kde se mi hraje lépe, v obou týmech se mi hraje dobře a užívám si to.

Jaké si na sebe kladete cíle v této sezóně? Jak těžké bude pro Čamlíky se dostat do play-off?

Cíl pro letošní sezonu je a určitě bude zabojovat o play-off pozice, pro nás to bude náročné, ale věřím, že pokud navážeme na formu z posledních domácích zápasů, tak do play-off můžeme postoupit.

Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6