Reprezentace

Bylo to dost náročné, ale všichni jsme to zvládli, říká o reprezentačních soustředění Václav Kovařík z U20

Česká reprezentace juniorů U20 je v plném nasazení, protože se připravuje na vrcholnou akci MSJ 2023 v Liberci! V širším kádru je i obránce Václav Kovařík z českobudějovického Pedagogu! Jak zatím hodnotí přípravu reprezentace? U20 se v přípravě navíc zúčastnila Pilsen Challenge! Více v rozhovoru.

Čím více se zužuje kádr, tím více mě tato myšlenka žene dál

Václave, jako jeden z mála hráčů z jižních Čech jste v širším kádru reprezentace U20. Žene Vás tato myšlenka stále kupředu?

Určitě ano, čím více se zužuje kádr, tím více mě tato myšlenka žene dál.

Během zimní přestávky jste s reprezentací absolvovali kempy ve Svitavách a Plzni. Jak náročné akce to byly? A co vašemu celku prozradily?

Bylo to dost náročné, ale všichni jsme to zvládli. Prozradilo to, že jsme parta fajn kluků, kterou spojuje hokejbal, ale jsou tam pořád stále mezery, které musíme zlepšit.

Širší nominace reprezentace U20 před MSJ 2023 v Liberci. Zdroj fotky: redakce.

Byla by to pro mě čest i velká zodpovědnost

Jaké by to pro Vás bylo, kdybyste mohl obléknout dres s českým lvem na hrudi před domácím publikem?

Byla by to pro mě čest i velká zodpovědnost s kvalitní atmosférou od domácího publika.

Jak byste na druhou stranu zhodnotil působení Pedagogu v 1. Lize? Co potřebujete zlepšit? A je 1. Liga dostatečně kvalitní na přípravu pro juniorské mistrovství světa?

Zatím bych naše působení hodnotil kladně, ale měli bychom začít trochu více hrát jako tým, a ne jako jednotlivci. 1. Liga je dostatečnou přípravou, ale vždycky se hodí si dát něco navíc.

Reprezentace U20 na plzeňské Pilsen Challenge nepředvedla špatný výkon. Zdroj fotky: Reprezentace U20.