Univerzitní hokejbal

V Pardubicích proběhl první vysokoškolský turnaj! Zápasy nabíraly na atraktivitě, těšilo Jana Diviše

V sobotu 28. ledna se v Pardubicích uskutečnil první ročník vysokoškolského hokejbalového turnaje. Bez jediné prohry si pro celkové vítězství dokráčel tým okolo Jana Diviše z extraligové Karviné. Jak si turnaj užil, jak byl spokojen s organizací, a jak zpětně hodnotí výkony svého týmu?

Jak se Vám celý ten nápad o zařazení hokejbalu mezi univerzitní sporty líbí? Byl jste přihlášen již na ten loňský zrušený ročník? A hodláte se i nadále pravidelně účastnit podobných akcí?

V rámci propagace hokejbalu jakožto sportu je vždy dobré, aby o něm bylo co nejvíce slyšet, a bylo ho vidět. V tomto směru tak vidím dobrý krok směrem k univerziádě. A ano, myslím si, že jsem se hlásil i na loňský zrušený ročník.

Vzhledem k tomu, že bych chtěl své studium tento rok ukončit, tak nevím, zda budu moci na další univerzitní akce dojíždět. Hokejbal hraji proto, že mě baví. Takže pokud drží zdraví, tak se akcí zúčastňuji.

Máte v plánu podílet se i na celkovém vývoji hokejbalu na vysokých školách? Buďto přímo jako jeden z organizátorů, nebo alespoň přispíváním do diskuzí mezi vysokými školami a ČMSHb?

Vzhledem k mému časovému vytížení bych nerad sliboval něco, co bych nadále nebyl schopen plnit.

Jak byste víkendovou akci zpětně zhodnotil? Splnila vaše očekávání, nebo byste organizátorům pro příště doporučil něco jinak?

Na to, že se jednalo o prvotní akci tohoto typu, vše proběhlo hladce. Myslím si, že kdyby dojelo všech 70 přihlášených lidí, tak by to byl jeden velký chaos. Pokud by účast byla ve vyšším počtu, nemuselo by to proběhnout tak hladce. V takovém případě by bylo lepší nejspíše hrát na dvou hřištích. Musel by tak být větší počet rozhodčích, zapisovatelů atd. Ale jak říkám, v tom duchu, v jakém to proběhlo, to bylo vše v pořádku.


Zahráli jsme si dobrý trojkový hokejbal

Co se týče jednotlivých zápasů, jednalo se dle Vás pouze o exhibiční záležitost, nebo se dá mluvit i o jistém sportovním přínosu? Odpovídala úroveň seznamu zúčastněných hráčů?

Jednalo se velmi o exhibiční záležitost. Mnoho kluků hrálo formát 3 na 3 poprvé a první dva zápasy se hledali. Většina z nás je v plné zimní přípravě, a tak i fyzicky to bylo náročnější. Postupem času to všem ale sedlo, a zahráli jsme si dobrý trojkový hokejbal. Posledních pár zápasů o umístění už bylo vidět, že je tam chuť po vítězství, a zápasy nabraly na atraktivitě.

Vašemu týmu se podařilo celý turnaj ovládnout bez jediné prohry. Jak náročná byla cesta za prvním místem, a co stálo za vaším úspěchem? Jak jste byl spokojen s losem, který stál za vznikem vašeho týmu, a jak byste zhodnotil výkony své i svých spoluhráčů v průběhu turnaje?

Los našeho týmu byl opravdu vydařený. I když jsme se navzájem s kluky vůbec neznali, tak herně jsme si vyhověli. Úspěch týmu byl dán tím, že jsme nejvíce běhali, což rozhodlo většinu zápasů.

Samozřejmě, že když člověk vyhraje, tak je s losem spokojený. Tajně jsem doufal, že si zahraji se svým klubovým spoluhráčem Stromcem (Jan Stromko). Ale nakonec jsme si mohli proti sobě zahrát finále, tak to byla dobrá třešnička na dortu na závěr turnaje. Výkony mých spoluhráčů byly více než dobré. Měly stoupající tendenci skrz celý turnaj, což bylo nakonec zúročeno ve finále. A svůj výkon radši hodnotit nebudu, to přenechám jiným.

>>FOTOGALERIE Z TURNAJE<<


Turnaj pro vysokoškoláky si zahrála řada extraligových hráčů, kteří studují na univerzitách. 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
19 94:42 51
2.
HC Kert Park Praha
19 92:41 44
3.
Elba DDM Ústí nad...
19 68:35 44
4.
HBC Kladno
20 69:44 40
5.
HBC Svítkov Stars...
20 67:57 34
6.
SK Hokejbal Letohrad
19 55:58 28
7.
HBC Pardubice
19 64:63 25
8.
HbK Karviná
18 54:74 21
9.
HBC Hradec...
18 37:57 17
10.
TJ Snack Dobřany
19 36:68 16
11.
HBC Plzeň
19 41:67 15
12.
HBC Prachatice
17 29:100 4