Reprezentace

Ukázal nám hodně, zejména modelové zápasy, hodnotí reprezentační kemp U18 Martin Davídek.

V novém roce už se také sešla reprezentace hráčů do osmnácti let a pokračovala v přípravách na mistrovství světa. Hlavní trenér Martin Davídek se ohlíží za posledním kempem, prozrazuje, jaké jsou další plány srazů a zmínil i odchod z extraligové Hostivaře.

Udělali jsme si základní přehled o hráčích

Pane trenére, v podzimním části jste se s reprezentací U18 začal připravovat na mistrovství světa, které se bude letos konat v Liberci. Jak zatím přípravy hodnotíte?

Díky třem kempům jsme měli možnost poznat cca 75 hráčů z 23 klubů. Udělali jsme si základní přehled o hráčích, řekli jsme hráčům, co od nich očekáváme nejen na kempech, ale hlavně v jarní části sezóny.

Na srazy z prosince jste navázali na začátku nového roku v Plzni. První kempy byly jednodenní, každý den se na něm představili jiní hráči, nyní se uskutečnil dvoudenní. V čem se lišil?

Na první kempy jsme měli hodně omluvenek, tak jsme na plánovaný dvoudenní kemp místo zúženého výběru byli nuceni pozvat "omluvenkáře", doplnili novými hráči a těmi, které jsme chtěli vidět znovu. Jiné to bylo v tom, že kluci spolu byli dva dny. Absolvovali tři tréninky a dva zápasy. Měli společné obědy, večeře, ubytování. Měli šanci se více poznat. A nám to samozřejmě více ukázalo. Jak se hráči projevovali na trénincích a zápasech, jejich chování na střídačce, mimo hřiště.

Na soustředění bylo pozváno více hráčů. Co vám ukázalo? Máte už představu, jak se tým bude tvořit?

Ukázalo nám hodně. Zejména modelové zápasy. Něco máme natočeno, po každém soustředění jsme si zhodnotili hráče. Kádr jsme po těchto třech kempech zúžili. Kluci dostali informaci, že důležitá bude jarní část. Mají rozptyl od dorostu přes juniory i v 2. Lize, 1. Lize, Extralize. Mají šanci i ti, kteří nyní v širší nominaci nejsou.


Vzpomínek bude hodně a převažují ty pozitivní

Světový šampionát se blíží a na přípravy moc času není. Jaké máte další plány?

To s Vámi souhlasím. Času není nazbyt. V únoru do Svitav na dvoudenní kemp jsme pozvali 30 hráčů a 4 gólmany. Jde o jakousi širší nominaci. Pokusíme se společně s U16 zorganizovat soustředění o velikonočních svátcích. Největší zápřah pro všechny bude v červnu, kde plánujeme zahajovací "outdoorový" nehokejbalový kemp, pak budou následovat další dvě soustředění a jede se na MS.

Po podzimu jste skončil na pozici hlavního trenéra v Hostivaři. Proč jste se rozhodl, že už v extraligovém týmu nebudete pokračovat?

Skončit v Hostivaři nebylo moje rozhodnutí. Přece bych neodešel uprostřed sezóny. V Hostivaři se vytvořila nová koncepce klubu a v té se se mnou již nepočítalo.

Určitě si z týmu odnášíte nějaké zážitky. Na co budete nejvíce vzpomínat?

Na skvělý mladý tým, úžasnou partu. První extraligový zápas Hostivaře, první výhra týmu, postup do play off, úžasní fanoušci. Na zimní soustředění V Rybníkách na Domažlicku, dva ročníky zimní NHL. Těch vzpomínek bude hodně a převažují ty pozitivní. Klukům přeji hodně úspěchů.


Martin Davídek už v jarní části Extraligy hokejbalu Hostivař nepovede. Loučí se tak po výsledkově ne zrovna povedené podzimní části. Zdroj fotky: Martin Davídek.