Reprezentace

Reprezentační šestnáctka zúžila kádr a chystá se na další soustředění v Plzni!

Trenéři národního týmu hráčů do 16 let zúžili nominaci na další přípravný kemp před mistrovstvím světa v Liberci. Po sérii jednodenních soustředění se šestnáctka sejde k dvoudennímu kempu v Plzni, kde 21. – 22. ledna bude pokračovat v přípravě na světový šampionát.

Všechny národní juniorské týmy jsou v plném zápřahu v rámci příprav a výběrů vhodných adeptů pro reprezentační dres na letní světový šampionát v Liberci. Reprezentační šestnáctka zveřejnila další nominaci, která se rapidně zúžila. „Jedná se o první užší výběr. Bylo poměrně složité vybrat finálních 30 hráčů a 6 gólmanů, protože kluci jsou velmi vyrovnaní,“ nezastírá vedoucí týmu a jeden z asistentů hlavního trenéra Michal Koza.

Hráči, kteří aktuálně nefigurují v třicetičlenné nominaci na další soustředění by rozhodně neměli házet flintu do žita a dřít na sobě dál. Času do šampionátu je relativně ještě dost. „Jak jsme avizovali na kempu, pro ty, kteří se do této nominace nedostali, to neznamená, že by byli vyřazeni. Budeme hráče sledovat během jarní části Extraligy dorostu a juniorů a budeme sledovat a rozhodovat se i dle aktuální formy hráčů a jejich typologie tak, aby se poskládal tým, který na hřišti s velkými rozměry bude běhavý, důrazný, soubojový a efektivní v koncovce," zdůrazňuje Michal Koza.

Termín uzávěrky potvrzení hráčů na 3. kemp je v NEDĚLI 15. LEDNA 2023, DO 21:00 hod.! hráči posílají potvrzení účasti či omluvy na email: repreU16@hokejbal.cz. Trenéři současně na hráče apelují na správné ustrojení hráčů na hřišti. Ti musí být vybaveni holenními chrániči, suspenzorem a chrániči kolen (doporučujeme ty od Knapperu - ZDE!).