CROSSDOCK Extraliga

Pomůže zimní příprava Hostivaři do play off? Jan Čejka věří, že Pražané zklamání odvrátí

Dlouholetá opora Hostivaře Jan Čejka ví o mezerách ve výkonech svého mužstva. Zimní příprava pod novým trenérem by však mohla dodat týmu potřebný impulz. Povede se tento tah a zakončí Hostivař letošní sezónu úspěšně? To a mnohem více okomentoval mladý vicemistr světa.

Určitě podzim nebyl tak povedený, jak jsme chtěli

Podzim je ten tam a Hostivař se nachází na 9. místě hokejbalové Extraligy. Jedná se o zklamání, nebo v klubu zatím neděláte předčasné negativní závěry? Samozřejmě nás zajímají i celkové ambice pro letošní sezónu.

Určitě podzim nebyl tak povedený, jak jsme chtěli. Měli jsme větší ambice, ale aspoň to je větší motivace do zimní přípravy, abychom napravili to, co jsme pokazili. Pořád věřím, že se do play off podíváme, a tam už to bude úplně jiná soutěž.

Můžete zhodnotit výkony týmu během první poloviny sezóny? Kde má mužstvo slabiny, a kde naopak největší přednosti?

Naší největší slabinou jsou výpadky v prostřední třetině. Ve většině zápasů jsme nastoupili do druhé třetiny jako kdybychom hrát nechtěli. Taky se nám nedaří držet dlouho vedení. Většinou po vedoucím gólu ihned inkasujeme, a to se na jaře musí změnit. Silné stránky se v tuto chvíli hledají těžko, ale věřím v sílu týmu, který drží už dlouho pospolu.

Již tradičně se nalézáte na předních příčkách individuálních statistik. Hraje se vám letos dobře, nebo byste si své výkony představoval ještě na vyšší úrovni?

Výkony nejsou taky dobré, jak herně, tak bodově. V některých zápasech jsem ukázal svoje dřevěné ruce až moc ve velkém světle.

Dokázal byste vyzdvihnout jedno utkání podzimu, které ve vás zanechalo nejsilnější dojmy? Proč tomu tak bylo právě v tomto případě?

Určitě to bude zápas proti Kladnu, kde jsme v první třetině nehráli nic moc a díky Vášovi Štouralovi drželi stav 0:0, ale od druhé třetiny jsme změnili úplně vše, a najednou se herní projev úplně otočil.


Jan Čejka věří, že se jarní část Hostivaři povede lépe než ta podzimní. V ní odehrál 13 zápasů, ve kterých nasbíral 23 kanadských bodů za 14 gólů a 9 nahrávek. Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Bohužel jsme nenaplnili naše očekávání

Před plánovanou zimní přípravou opustil mužstvo hlavní trenér Martin Davídek. Můžete nám přiblížit aktuální situaci ve vedení A týmu, a i zmíněný program pro zimní přestávku?

Bohužel jsme nenaplnili naše očekávání, a i vedení vidělo, že se nedaří, tak jak se mělo. Potřeboval se nový impulz a ten snad přijde. Tímto chci poděkovat panu Davídkovi za nezapomenutelné 3 roky, co nás trénoval a věřím, že se později ještě uvidíme. Zimní příprava bude odlišná oproti loňským. Tréninky budou především na kondici a rychlost, která nám nejvíce chybí při zápasech.

Vždycky jste byl považován za jednoho z největších talentů Extraligy, již vás však dávno nelze považovat za nováčka. Sledujete nové tváře napříč soutěží, které přináší do dospělého hokejbalu svěží vítr? Můžete někoho konkrétně jmenovat?

Není to tak, že bych někoho sledoval, ale díky kempu CTM znám hodně mladých kluků, se kterými jsem se bavil. Určitě to bude Mates Bláha nebo Matyáš Malý. Ti do Extraligy přišli ve velkém stylu. Samozřejmě si ale nejvíce všímám Petra Lehnera, který s námi trénuje a stává se důležitým hráčem našeho týmu.

I letos si udržujete maximální herní vytížení a v 1. Lize nastupujete v dresu KOVA. Co vás vedlo k tomuto střídavému startu, a jak jste s tamním angažmá zatím spokojen?

Už v Kanadě se mnou o tom mluvil Karel Manhart, jestli bych neměl zájem. Navíc pro letošní sezonu přišel do Hostivaře Jarda Pátek, takže to byla taky jedna z věcí přibližujících můj příchod. Nejdůležitější ale byl určitě příchod Martina Kručka, se kterým jsme výborní kamarádi a chtěl jsem ho něco naučit (smích). Spokojenost určitě je a jsem rád, že jsem mohl pomoci, aby KOVO získalo pár bodů.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9