Extraliga juniorů

Juniorům Pardubic se na podzim nedařilo! Kde se HBC Pardubice zasekly podle brankáře Aleše Trnečky?

Junioři z HBC Pardubice se v podzimní části příliš dobře nerozjeli. Po 14 zápasech mají pouhých 19 bodů, což je na pardubický klub velmi málo. I když brankář, Aleš Trnečka, drží úspěšnost 90,29 %, tak to na více bodů nestačilo. Kde chybu vidí právě Aleš Trnečka?

Kvalita ostatních týmů je vysoká

Aleši, po podzimu jste s juniory Pardubic na 6. místě. Čekal jste to? Nechtěli jste být lépe postavení?

Na začátku sezóny jsme si dali v týmu cíl, a to být na konci podzimu mezi prvními třemi týmy a dostat se tak do nadstavby. Musím říct, že jsem to nečekal, ale bohužel se naše naděje rozplynuly po zápase s Hradcem Králové, který jsme smolně prohráli. Ze začátku sezóny jsme tři zápasy dohrávali až v prodloužení, kde jsme také ztratili cenné body, což je bohužel jeden z důvodů, proč jsme se nakonec do TOP 3 nedostali.

Co podle Vás za touto špatnou formou stojí? Velká kvalita týmů? Nebo si něco nesedlo v týmu?

Kvalita ostatních týmů je vysoká, navíc máme jeden z mladších týmů, ale pokud budeme makat společně, máme na to porážet i silnější týmy.

Vy jako brankář si ale vedete dobře. Vaše úspěšnost zákroků je nad 90 %, ale týmové výsledky drhnou. Jste se svými výkony spokojen?

Samozřejmě, že jsem spokojen. Myslím, že každého gólmana potěší takovýto výsledek, ale stále je co zlepšovat. Raději bych, ale přeci jen viděl náš tým na vyšších příčkách, než je 6. místo.

Aleš Trnečka si v pardubických barvách držel dobrou formu, ale na TOP 3 to Pardubicím nestačilo. Autor fotky: Jana Nekolová.

Úspěchům předchází velká dřina

Přes zimu budete mít čas se připravit na důležité jaro. Na co se budete zaměřovat?

Pokud se chceme nakonec do play off dostat, budeme muset na sobě pracovat i přes zimu. Úspěchům předchází velká dřina, a proto do toho budeme muset dát všechno.

Na jaře se určitě budete chtít porvat o postup do play off. Jak náročné to podle Vás bude?

Náročné to určitě bude, ale věřím, že pokud se v týmu kousneme a budeme společně makat, tak máme na to se tam ještě probojovat.