Český pohár

Ostravská Poruba sahala po skalpu extraligové Karviné! Jak blízko to bylo podle Robina Goly?

TJ Sokol Poruba vyzvala ve třetím kole Českého poháru extraligovou Karvinou, která měla co dělat, aby postoupila. Zápas byl napínavý až do posledních chvil. Jak se na zápas ohlíží porubský Robin Gola, který dvakrát skóroval? Jak blízko podle něj byl postup?

Tak porazit se dá každý soupeř

Robine, do třetího kola 2. Ligy jste s Porubou vyfasovali karvinské hokejbalisty z Extraligy! Co jste na los ještě před tímto kolem říkali?

Jak jsme se dozvěděli, koho jsme dostali, tak jsem si řekli, že do toho jdeme naplno, protože nemáme co ztratit.

Věřili jste, že byste Karvinou mohli na domácí půdě porazit? Na co jste v zápase nejvíce sázeli?

Tak porazit se dá každý soupeř, ale věděli jsme, že to bude těžký zápas. My jsme sázeli na to, že kdo půjde na hřiště, tak tam nechá všechno. Chtěli jsme tam nechat všechno.

Karviná se však rychle dostala do vedení a po 1. třetině vedla 0:3. Jak těžké bylo vrátit se do zápasu?

Tak před zápasem jsme si řekli, že nebudeme faulovat a hned v první minutě jsem udělal faul, kterým jsem to odstartoval. A po třetině jsme si řekli: „Pojďme hrát naši hru, která nám jde celý podzim.“ A najednou to šlo. (smích)


Ty dva góly, co jsem dal, byly strašně moc důležité

Vy jste však chytili druhý dech a Vy osobně jste dvěma rychlými góly vrátil váš tým do zápasu. Byla to velká euforie, když jste v čase 21:06 vyrovnali na 3:3?

Ty dva góly, co jsem dal, byly strašně moc důležité a hodně nás zvedly. A mě osobně taky potěšilo dát dva góly bývalému spoluhráči z hokeje Lukášovi Smetanovi. (smích) Pak přidal ještě jeden brácha.

Co se poté stalo? Karviná dokázala opět odskočit, na což už jste nezareagovali.

Karviná je silný tým a jak potřebovala zabrat, tak zabrala a otočila výsledek na svou stranu. My odvolali i gólmana a snažili se to ještě srovnat, ale nakonec nám to nevyšlo a Karviná dala další gól do prázdné brány.

Jak celý zápas hodnotíte? Byl to dobrý hokejbalový svátek pro váš klub? Nepřipomněl vám tento zápas období v 1.Lize? Nepočítáte s návratem?

Tak tento zapas pro nás byl i pro celý Sokol velký svátek a zjistili jsme, že když chceme, tak umíme hrát s každým týmem vyrovnaně. Tak určitě bychom se chtěli vrátit do 1. Ligy, protože si myslím, že na to tým máme kvalitní.