Reprezentace

Matěj Kábrt bojuje o místo v reprezentaci U20 pro MS v Liberci! Je to snem každého, má jasno.

Juniorská reprezentace hráčů do 20 let se připravuje na nadcházející Mistrovství světa juniorů 2023, které se uskuteční v Liberci. Na nedávném soustředění ve Svitavách se představil i svítkovský Matěj Kábrt! Jak velká konkurence v týmu je? A jak si toto soustředění užil?

Matěji, mnoho hráčů do 20 let začalo bojovat o finální nominaci na mistrovství světa juniorů 2023 v Liberci. I Vy jste byl součástí svitavského soustředění. Jak velká konkurence na této akci byla?

Na těchto soustředěních je vždy veliká konkurence. Přeci jenom je to sen každého hráče být na MS a obléknout reprezentační dres.

Co podle Vás toto soustředění přineslo jak trenérům, tak vám hráčům? Jak se za ním ohlížíte? Na co jste se zaměřovali?

Trenérům nejspíše to, že mohli vidět spoustu nadaných hráčů, ale mohli je poznat i mimo hřiště. Hráčům tyhle soustředí přináší seznámení s jinou hrou na hřišti, než na kterou jsme zvyklí v klubu. Já si myslím, že to bylo velice vydařené soustředění. Zaměřovali jsem se především na hru, kterou budeme chtít hrát, což je rychlý a agresivní hokejbal.


Trenéři dvacítky pro další lednové soustředění tentokrát v Plzni zúžili kádr, ve kterém se udržel i Matěj Kábrt. 

Udělám vše, abych byl reprezentaci prospěšný.

Na domácím mistrovství světa bude chtít celý tým ukázat to nejlepší! Jak moc byste si přál, abyste se do týmu dostal? Co pro to uděláte?

Každý hráč si přeje, aby jeho jméno bylo na finální nominaci pro MS a být u toho. Já udělám pro to, co je v mých silách, abych tam byl a mohl být prospěšný pro tým.

I když na soustředění byl široký kádr. Jaká panovala nálada ve vaší partě? Určitě se s mnoha hokejbalisty znáte.

Nálada je vždy v kabině skvělá, ať se znáte nebo ne.

Pilujete své zkušenosti v extraligovém Svítkovu a prvoligové Poličce. Co Vám přináší zápasy Extraligy? A co naopak ty prvoligové?

Každý zápas Vám přináší nějaké nové zkušenosti a je jedno, jestli je to Extraliga nebo 1. Liga. Každá liga má něco do sebe a já jsem vděčný, že je mohu hrát obě dvě.


Matěj Kábrt nastupuje v Extralize za mateřský Svítkov a současně i za Poličku v 1. Lize. Za Svítkov odehrál 14 zápasů v nichž zapsal 9 kanadských bodů za 2 góly a 7 nahrávek. V Poličce na podzim odehrál 7 zápasů, ve kterých vstřel 2 góly a na 1 nahrál.