Reprezentace

Reprezentační kemp U18 se neobešel bez početné družiny z Berouna. Jsme sehraní, těší Vojtěcha Šlechtu

Bez reprezentačního kempu se neobešel ani výběr U18. Do hokejbalové haly v Plzni se mimo jiné podívala i pětičlenná výprava berounských hokejbalistů. Mezi nimi i dorostenec Vojtěch Šlechta, který zodpověděl otázky ohledně jeho účasti na srazu reprezentantů.

Nedávno jste se zúčastnil reprezentačního kempu výběru U18. Jak vypadal tréninkový plán, odpovídala náročnost a intenzita vašim představám, nebo jste očekával něco jinak?

Nejdříve jsme měli dvoufázový trénink, který byl celkem náročný, a asi jsem to čekal takové. Potom jsme hráli na dvě branky, a to bylo také v pohodě.

Jaká byla vaše reakce na pozvání do reprezentace? Šlo o příjemné překvapení, nebo jste pozvánku čekal, vzhledem k výkonům, jaké jste předváděl na podzim?

Tak taková pozvánka vždy velmi potěší a určitě to bylo příjemné překvapení zjistit, že jsem byl nominovaný.

Do reprezentace vás doprovázela hned čtveřice spoluhráčů z Berouna. Myslíte, že můžete utvořit týmovou lajnu, nebo byste raději rozložil síly do více formací? Jak velkou výhodou je mít tolik spoluhráčů i v reprezentačním výběru?

Tak s klukama jsme hráli spolu v útoku, a podle mě to fungovalo, protože jsme spolu sehraní z klubu.


Vojtěch Šlechta s Matějem Žežulkou (vlevo) zažili úspěšný Evropský pohár 2022 v Pardubicích v dresu reprezentace U16. Nyní oba bojují o mistrovství světa hráčů do 18 let, které se v červenci uskuteční v Liberci. Zdroj fotky: kelti.rajce.idnes.cz 

Sehranost z Berouna? Je to určitě dobře.

I Hostivař nebo Kladno měly početné zastoupení. Přijde vám adekvátní brát tolik hráčů z jednoho mužstva a spoléhat na přenesení sehranosti do reprezentace, nebo byste navrhoval spíše nastavit určité limity na nominaci hráčů ze stejného týmu?

Podle mého je úplně jedno, kdo z kterého klubu je, a to, že je z těchto klubů vybráno více hráčů, je určitě dobře, protože jsou spolu sehraní a na hřišti si rozumí. Limity hráčů z jednoho klubu bych proto určitě nedával.

Jak to vidíte se svou reprezentační budoucností? Máte již nyní stanovené cíle právě v rámci tohoto výběru, ale i pro další kategorie až třeba po mužský výběr?

Tak určitě, jako asi každý, bych se chtěl podívat na světový šampionát a být v reprezentaci co nejdéle.

Na závěr prozraďte své cíle pro druhou polovinu sezóny, která se nezadržitelně blíží. Jaké reálné ambice máte, a jak se tým na jaro připravuje?

Cílem je určitě dostat se s dorostem na finálový turnaj, a s juniory co nejdále v rámci play off. Myslím, že máme velké šance na titul, protože máme velmi silné a sehrané týmy, které chtějí vyhrávat.