Extraliga juniorů

Třinec po vítězné sérii poskočil na druhé místo, Ústí nad Labem zase dobylo čelo tabulky.

Víkendová dohrávka základní části Extraligy juniorů začala sobotním dvojzápasem ústecké Elby s Rakovníkem a v sázce bylo první místo divize západ. Definitivní tečku za podzimem pak udělal v neděli Třinec, když doma přivítal Ježky z Heřmanova Městce.

Divize východ

Třinec zaskočil Ježky a docílil vytoužené druhé příčky

HBC Enviform Třinec vs. Ježci Heřmanův Městec 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Na závěr podzimní části se v očekávaném klání představil na domácí půdě rozjetý Třinec. Vyzyvatelem byl letos suverénní Heřmanům Městec, který s jistým prvním místem hrál pouze o rekordní počet bodů. Naopak domácí mohli vyskočit až na druhou příčku. Jak Svítkov, tak Hradec Králové musely napjatě sledovat skóre tohoto utkání a ono napětí bylo jistě velké. Po dvou třetinách byl stav totiž vyrovnaný 0:0. Zápas rozhodlo až 82 sekund ve třetím dějství, během kterých domácí stihli udeřit hned dvakrát. Ježci dokázali do konce zápasu ještě snížit, ale srovnat už ne, a překvapení tak bylo na světě. Třinec po vydařeném podzimu obsadil druhé místo právě za Ježky. Skóre 2:1 ve prospěch domácích rozhodně nepotěšilo zbytek tabulky, protože Hradec Králové se tak musel spokojit se třetí příčkou, a Svítkov se dokonce ani neumístil v první trojici. Hokejbalové dění v kategorii juniorů bude zajímavé pozorovat i na jaře. Udrží si Třinec aktuální formu? Dočkáme se dalšího překvapení v podání ambiciózních Malenovic nebo snaživého Hodonína? A budeme svědky návratu Pardubic mezi ligovou elitu?


Divize západ

Rakovník v obou zápasech bez šance, Elba jde do čela

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Již v sobotu se proti sobě postavily týmy Ústí nad Labem a Rakovníka, které na severu Čech svedly hned 2 utkání. To první se odehrálo v exhibičním tempu a ani na moment to nevypadalo, že by Rakovník mohl podruhé za sebou zaskočit favorizované mužstvo. Po skalpu Kladna z minulého týdne se očekával trochu lepší výkon rakovnických hokejbalistů, ale dominance domácích byla masivní. Nepočetná výprava z Rakovníka se statečně bránila aktivnímu útoku domácích a v první třetině propustila jediný gól. Druhé dějství však rozhodlo, a nakonec Elba zvítězila 6:0, čímž se významně přiblížila prvnímu místu.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. HBC Rakovník 9:1 (1:1, 5:0, 3:0)

Odpoledne se obě mužstva potkala ve druhém utkání. Zápas se odvíjel v podobném duchu jako ten první a opět šlo v podstatě o exhibiční utkání. Rakovník vzdoroval znovu pouze první třetinu a ve druhé obdržel hned pětibrankový příděl. Ústí dosáhlo svého cíle a po vysoké výhře 9:1 přeskočilo v západní divizi až na první místo. Beroun se tak na první příčce příliš dlouho neohřál a přepouští ho své severočeské konkurenci. Přední trojici pak uzavírá Kladno.