CROSSDOCK Extraliga

Jsem rád, že se mi takto daří, těší nejlepšího střelce Nicolase Langra

Pardubicím ke třetímu místu v podzimní části přispěl Nicolas Langr, který zatím vsítil nejvíce gólů ze všech hráčů Extraligy mužů. Pardubický útočník se prosadil patnáctkrát, dvakrát se blýskl hattrickem. Nyní věří, že bude dobře připravený i na jarní část a ve svých výkonech bude pokračovat.

Byli jsme rádi za tu vítěznou sérii

Nicolasi, s Pardubicemi přezimujete s třiceti body na třetím místě. Jak se ohlížíte za celou podzimní částí? Splnila se vaše očekávání?

Myslím si, že se splnila nad naše očekávání, protože na začátku sezóny jsme se potýkali se změnou kádru, a ačkoliv jsme na začátku sezóny sbírali body, tak hra nebyla úplně ideální. Postupně se ale zlepšovala, takže určitě můžeme být spokojení.

Od poloviny této části sezóny se vám hodně dařilo, sérii šesti výher vám ukončilo až v minulém utkání Ústí nad Labem. Kde jste našli takovou formu?

Myslím si, že se v kádru udělalo pár malých změn, které do sebe pak začaly zapadat a byly to hlavně i změny v sestavě, které poté pomohly, že jsme začali podávat výkony, které jsme chtěli mít od začátku. Myslím si, že jsme na tu sérii výher ani nemysleli, šli jsme západ od zápasu. Byli jsme rádi za tu vítěznou sérii, která někdy musela skončit, bohužel skončila v zápase proti Ústí.

O vítězi v posledním zápase před přestávkou rozhodlo prodloužení, skóre se přelévalo, nakonec byli úspěšnější ústečtí hráči a vyhráli 4:3. Jaký to byl souboj v závěru podzimu?

Byl to skvělý zápas jak pro nás, tak pro diváky. Hrál se opravdu rychlý kombinační hokejbal a padalo hodně gólů, ale myslím si, že jsme trochu podcenili konec utkání, kdy Ústí poté srovnalo a došlo to až do prodloužení, kde jsme se zbytečně nechali dvakrát vyloučit a Ústí toho využilo a rozhodlo utkání.


Oba hattricky pro mě byly výjimečné

S patnácti góly jste v podzimní části nejlepším střelcem Extraligy mužů. Co to pro vás znamená? Sledoval jste statistiky v průběhu sezóny?

Znamená to pro mě určitě moc, jsem rád, že se mi takto daří. Samozřejmě hodně z těch gólů je ukázka toho, že naše lajna v týmu funguje a za to jsem hodně rád. Statistiky jsem průběžně sledoval, ne po každém zápase, ale vždy jsem se podíval, jak na tom jsem a jsem rád, že se mi to takto povedlo, ale budu muset pokračovat i jaře, aby to tak zůstalo.

V letošní sezóně jste zatím vsítil dva hattricky, nejprve proti Kert Parku, pak v derby s Hradcem Králové. Jak na to vzpomínáte?

Na oba určitě vzpomínám velice rád, protože oba pro mě byly výjimečné. Proti Kertu, pětinásobnému šampionu Extraligy, to byl velký zážitek. Věděli jsme, že bude znovu silný a dát proti nim hattrick je pro mě úžasné. Proti Hradci to bylo v derby a i když se Hradec nyní nachází na konci tabulky, tak hrál proti nám znovu dobře, protože to bylo derby, bylo to vyhrocené, ale i hattrick proti nim je pro mě skvělý.

Nyní vás čeká zimní přestávka, poté příprava na jarní část. Věříte, že se dobře připravíte a v takto rozehrané sezóně budete pokračovat také po pauze?

Věřím, že se dobře připravíme, samozřejmě zimní přípravu už máme nějak rozplánovanou. Vždy u nás probíhala ve velkém počtu a ve velké kvalitě, takže věřím, že to bude i letos. Pro mě určitě výhoda, že já současně hraji i hokej, takže myslím si, že neztratím hlavně to s hokejkou, takže i to mi pomůže, abych na jaře podával stejné výkony jako na podzim, možná i lepší.


Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
17 81:38 45
2.
Elba DDM Ústí nad...
18 65:35 41
3.
HC Kert Park Praha
17 76:39 38
4.
HBC Kladno
18 66:41 37
5.
HBC Svítkov Stars...
18 64:50 34
6.
HBC Pardubice
18 63:59 25
7.
SK Hokejbal Letohrad
18 52:58 25
8.
HbK Karviná
17 53:62 21
9.
HBC Hradec...
17 35:50 17
10.
TJ Snack Dobřany
18 36:65 16
11.
HBC Plzeň
18 34:65 12
12.
HBC Prachatice
16 28:91 4