Reprezentace

Na šampionátu juniorů v Liberci se představí také reprezentace do 23 let, která zahájí přípravu v prosinci.

Národní tým hráčů do 23 let se sejde v pátek 2. prosince ve Svitavách na další přípravný kemp. Svěřenci hlavního trenéra Jiřího Mašíka budou bojovat o dres se lvíčkem na hrudi pro mistrovství světa, které se uskuteční 28.6. – 2.7.2023 v Liberci.

Reprezentační výběr hráčů do 23 let bude čítat celkem 3 ročníky narození. „Nominovali jsme 30 hráčů a 4 brankáře. Už jsme zapojili i hráče ročníku narození 2002, kteří ještě na Světovém poháru v Pardubicích hráli za výběr U20. Ten pohár nás pořád štve a musí to být pro nás všechny varování,“ zdůrazňuje hlavní trenéra reprezentačního týmu do 23 let Jiří Mašík.

V nově se budujícím týmu pro světový šampionát figuruje řada zvučných extraligových jmen. Ročníky narození 2000 – 2002 patří opravdu mezi to nejlepší, co bylo za poslední dobu v mládežnických výběrech k vidění. „Myslím, že výběr je velmi kvalitní, ale na papíře nikdo ještě nevyhrál. Na to budeme apelovat a budeme po hráčích chtít poctivou práci ve všech činnostech. A samozřejmě už chceme vytvořit jádro týmu, které bude fungovat na jedné vlně,“ přeje si Mašík.

Hra pod tlakem, souhra obranných dvojic, nejen to bude tématem prvního kempu

Národní tým hráčů do 23 let započne přípravu na vrchol sezóny vůbec jako první z ostatních výběrů. „První kemp bude od pátku odpoledne, do sobotního večera, protože v neděli je v hale turnaj a je velký přetlak ve všech hokejbalových halách. Kemp bude zaměřený na nácvik kombinací obranných dvojic, útoků i pětek a zakončení, protože to je v poslední době velký problém hodně týmů a hráčů. Tím, jak se hra zrychlila, tak na zakončení je málo času a hráči ho nedokáží řešit efektivně a s chladnou hlavou,“ upozorňuje hlavní trenér třiadvacítky Jiří Mašík.

Hráči si na prvním soustředění také vydatně zahrají. „V programu budou i dvě modelová utkání, kdy budeme hrát vždy tři pětky proti sobě. Samozřejmě s nějakými „prémiemi“,“ usmívá se Mašík, který jedním dechem dodává: „Věříme, že po konci podzimní části přijedou kluci rozehraní a fyzicky dobře připraveni. Vydali jsme nominaci, ale bohužel někteří hráči nemají zájem reprezentovat, což nás mrzí, ale respektujeme to. A někteří nemohou kvůli zranění a pracovním povinnostem. Tak jsme to doplnili o náhradníky a tímto jim díky, za to, že přijedou.“