1. liga

Tygři si spravili chuť na Heřmanově Městci! Blatná ztratila bod a Vlčí smečka kapitulovala s Kelty

Předposlední víkend přinesl pouze 6 výsledků, přičemž ve Východní divizi se odehrály pouze dva duely. V nich Mladá Boleslav vykradla Ježkárnu a Pardubice B obraly o bod poličskou Kometu. V Západní divizi bylo horko, protože Kelti z Berouna porazili Vlčí smečku! Blatná zase nechala bod v Suchdole!

Východní divize

Neděle 20. listopadu 2022

Tomáš Lhota sestřelil Ježky 4 góly! Rozhodla přesilovka

Ježci Heřmanův Městec vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 4:5 (3:2, 1:0, 0:3)

Střely na branku: 23:24, Vyloučení: 4:0, Přesilovky: 0:4, Využití: 0:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 80.

Branky a nahrávky: 9. Pilař J. (Šmíd, Pilař T.), 9. Trojek (Macenauer), 11. Macenauer, 18. Macenauer (Novelinka) – 2. Lhota T. (Řípa), 10. Lhota T. (Malina), 31. Lhota T. (Lhota L., Bajer), 40. Lhota T. (Vlk), 44. Málek (Lhota T., Lhota L.).

Mladá Boleslav si z moravského výjezdu neodvezla ani bod, a tak si chtěla spravit chuť alespoň v Heřmanově Městci. Tygrům se po minutě a 24 vteřinách povedlo skórovat, ale Ježci na svém hřišti hrají velmi dobře. Dalo se tedy čekat rychlé vyrovnání, které přišlo v 9. minutě. V čase 8:33 domácí vedli již 2:1, ale hostům se podařilo kvapem vyrovnat. Druhý gól Tygrů zapsal Tomáš Lhota. Macenauer ale předvedl instinkt střelce a po půl minutě od vyrovnávacího gólu opět poslat Ježky do úzkého vedení. Prostředí perioda byla velmi vyrovnaná, navíc i plodná na šance. Jedinou využil pouze Macenauer, který dodal svým spoluhráčům jistotu v podobě výsledku 4:2. Rozhodovala ale poslední třetina, v níž dominovala Mladá Boleslav. Ježci se z úvodu bránili v oslabení. Tuto výhodu využil Tomáš Lhota, přičemž zkompletoval hattrick. Stejný hráč asi 5 minut před koncem základní hrací doby vyrovnal. Domácí se nevyvarovali faulu a 2 minuty před koncem šli do čtyř. Početní výhodu zužitkoval z pohledu Tygrů Málek, což byl pro Ježky šok, na který již nedokázali zareagovat.

Kometa měla navrch, ale její produktivita stála! Pardubice braly bod

SK Kometa Polička vs. HBC Pardubice B 5:4pp (3:0, 1:3, 0:1–1:0)

Střely na branku: 43:21, Vyloučení: 5:5, Přesilovky: 4:6, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 25.

Branky a nahrávky: 7. Štefka M. (Malý), 7. Kábrt, 15. Tobiáš J. (Bláha), 24. Hejtmánek J. (Tobiáš J., Tobiáš O.), 49. Malý (Geba, Bláha) – 19. Lang (Deml), 23. Dostál (Socha), 30. Lang (Kamaryt), 45. Kamaryt (Lang).

Duel se odehrával za chladného počasí, a navíc v půlce zápasu začalo mírně sněžit. Avšak na domácích byla vidět jejich připravenost na poličské podmínky. Poličtí hokejbalisté dostali hosty okamžitě pod tlak, přičemž při prvních akcích skončil balónek okamžitě za zády pardubického gólmana. Gól však neplatil, protože ho O. Tobiáš do branky přikopnul. To Kometu však v tlaku nezastavilo. Branky přinesla 8. minuty, ve které skóre otevřel Matěj Štefka. Rázem Kometa hrála přesilovou hru, ve které se dobrou střelou prosadil Kábrt. Pardubičtí hráči se sporadicky dostávali do útočného pásma. To potvrdil i třetí gól Kometa, který padl v čase 14:23. V úvodu druhé třetiny se Kometa musela bránit v oslabení, v němž Šupík inkasoval. Poličský brankář to měl velmi těžké, protože se pořádně nedostal do tempa, a toho hosté využili ve 23. minutě, kdy snižoval na 3:2 Dostál. Pardubice předvedly svou produktivitu, ale Kometa stále tlačila. Uklidňující branku po úniku přidal Josef Hejtmánek, který vymetl levou šibenici. Půl minuty před koncem druhé třetiny druhým gólem snížil pardubický Lang. Třetí perioda vycházel do 38. minutě Kometě, který neustále byla v tlaku. Poté však pardubičtí přidali a vytvořili si tlak. Nakonec se jim podařilo vyrovnat 48 vteřin před sirénou, kdy schovaná střela od modré čáry spadla do poličské branky. V prodloužení se hosté bránili v oslabení 3 na 4. Poličský obránce vystřelil od modré čáry a pohotovou dorážku zužitkoval Malý, což znamenalo pro domácí dva body.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „Utkání jsme měli dobře rozehrané, vedli jsme 3:0, ale pak nás nějak opustilo střelecké štěstí. Naopak soupeř nás vyškolil z produktivity, dokázal jednoduše proměňovat šance. Podle mě jsme nehráli špatně, ale celý podzim nás prostě trápí efektivita naší hry. Počet šancí, které si vytvoříme, prostě neodpovídá počtu branek, které jsme vstřelili. V tom máme velkou rezervu.“

HBC Pardubice B (hráč Lukáš Socha): "Do zápasu jsme vstoupili s tím, že chceme vyhrát za tři body. Ale utkání jsme začali špatně, prohrávali jsme 3:0. Druhou a třetí třetinu jsme ovládli, i když Polička byla stále nebezpečná. Pak nás čekalo prodloužení, ve kterém jsme šli do oslabení, a po šťastném odrazu jsme zápas prohráli."


Západní divize

Neděle 20. listopadu 2022

Senzace z Berouna! Vlčí smečka ztratila 3 body

SK Kelti 2008 vs. Vlčí smečka Ústí nad Labem 6:3 (2:1, 0:1, 4:1)

Střely na branku: 48:35, Vyloučení: 0:2, Přesilovky: 2:0, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 67.

Branky a nahrávky: 3. Kovárník (Beneš), 15. Kurhajec (Kovárník, Bureš), 34. Taufer (Horel, Bureš), 42. Kovárník (Kohout), 45. Beneš (Horel), 45. Žežulka (Kovárník) - 12. Kuchynka (Zdvořáček, Strnad), 16. Tůma (Baxa, Zákon), 34. Singer (Baxa).

Kelti chtěli po dobrých výkonech bodovat i proti silnějšímu soupeři. Beroun skvěle vstoupil do domácího duelu proti Vlčí smečce, proti které vedl po 3 minutách hry. Vyrovnaná první třetina vyznívala lépe pro domácí, ti ale v čase 11:19 inkasovali vyrovnávací branku. Kurhajec ale po skvělé souhře s Kovárníkem a Burešem přidal druhý gól. Prostřední dějství přineslo pouze brzké vyrovnání Ústečanů, následně se činili brankáři obou celků. Rozhodnout tak musela třetí perioda. Singer poslal hosty do úzkého vedení, ale ve stejné minutě se domácím Keltům povedlo vyrovnat. Vyrovnaný a napjatý stav zápasu trval až do posledních pěti minut. V čase 41:36 přidal svůj druhý gól Kovárník, který dával Keltům velkou psychickou výhodu. Vlčí smečka se snažila zareagovat, ale to by se musela dostat přes berounskou obranu. V poslední minutě navíc ještě přidali góly Beneš a Žežulka.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Hnátek): "Zápas, ve kterém jasně dominovali útoky a brankáři, se nám povedlo proměnit ve tříbodovou výhru v samém závěru. Především ve druhé třetině bylo šancí ke skórování plno na obou stranách, gólmani však doslova čarovali. Náš Kuba Günther byl spolehlivý i ve třetí části, kdy vytáhl v pravý čas zákroky, které tým podržely. Když Kovárník využil vybídnutí soupeře k rozhodujícímu zásahu, už jsme zápas nepustili. Opět utkání, ve kterém se zapojilo velké množství mladých hráčů, a s koncem, který nás musí těšit. Před podzimní přestávkou máme velkou možnost svoji pozici v první šestce, která bude hrát play off, ještě posílit v posledním utkání s Ještěry z Ústí nad Labem."

Mečouni na Pedagog nestačili! Pedagog ubránil 5 přesilovek Plzně!

SK Pedagog České Budějovice vs. HBC Plzeň B 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Střely na branku: 28:22, Vyloučení: 5:0, Přesilovky: 0:5, Využití: 0:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 33.

Branky a nahrávky: 9. Zelenka (Kovařík, Malecha), 23. Talíř (Bušta, Kvítek), 29. Bušta (Bárta M., Neruda), 45. Moser – 43. Pavlík (Lokajíček, Vobruba).

V souboji Pedagogu a Plzně byl jasný favorit. Domácí České Budějovice se trochu déle dostávali do zahřívací teploty, ale v 9. minutě otevřel skóre Zelenka. Mečouni ale měli také své šance, domácí brankář však svůj tým držel. Svůj velký tlak využili Pedagogové hlavně ve druhé části, kdy na 2:0 navyšoval Talíř a ve 29. minutě skóroval Bušta. Tříbrankový náskok si domácí pohodově hlídali, navíc ubránili svá veškerá oslabení, i když z přesilové hry 2 a půl minuty před koncem duelu snížil Pavlík. Západočeši zkusili odvolat brankáře, ale výhru do odkryté klece potvrdil Moser.

Ohlasy po zápase:

HBC Plzeň (trenér Vít Čapek): „K zápasu jsme cestovali z důvodu nemoci či zranění pouze s jedenácti hráči do pole. I tak jsme měli dobrý vstup do utkání. Naše koncovka ale ke gólu nevedla, a tak platilo staré „nedáš, dostaneš! Od této chvíle měli domácí více ze hry a přidali nám v prostřední části ještě dvě branky. Do poslední třetiny jsme vstoupili s vědomím, že nemáme co ztratit. Bohužel jsme nevyužili dvě 200% šance. Dále nám pomáhala nedisciplinovanost domácích, ale využili jsme až poslední přesilovku. V power play domácí pečetili svoji výhru. Hráči bojovali, ale na zkušený tým domácích to bylo málo. Šance si vytvoříme, ale zakončení je špatné. Máme stále na čem pracovat...“

Suchdol obral Blatnu o bod! Datlové vše dotáhli až ve 3. třetině

SK Suchdol nad Lužnicí vs. TJ Blatná Datels 4:5ss (1:0, 2:1, 1:3–0:1)

Střely na branku: 32:19, Vyloučení: 4:6, Přesilovky: 5:5, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 107.

Branky a nahrávky: 11. Tácha (Kalát, Mátl), 20. Mátl (Laurinc), 26. Laurinc (Mátl, Tácha), 31. Mátl – 23. Braun (Šilhán, Matějka), 33. Šilhán (Vinter Z. ml., Fiala), 34. Šilhán, 35. Vinter Z. ml. (Šilhán), 50. Vinter Z. ml.

První třetina začala pozvolna, kdy se oba celky zahřívaly. Suchdol se však snažil využívat domácího hřiště, což se mu dařilo. Blatnou do větších šancí v 1. třetině nepouštěl, přičemž si tvořil dobré šance. Jedna z nich se ujala v 11. minutě. Zápas se poté přelil do prostředního dějství, ve kterém navýšil vedení Suchdola Mátl, avšak blatenskému Braunovi se podařilo snížit. Tato branka ale pro domácí nic neznamenala, protože dobrou suchdolskou hru potvrdil Laurinc, jenž navrátil domácím hokejbalistům dvoubrankové vedení. Ve třetí třetině se děly věci. Suchdol v čase 30:37 nejdříve odskočil na 4:1, ale Šilhánovi se podařilo okamžitě snížit dvěma góly. Suchdolu se nepodařilo udržet vedení, protože ve 35. minutě vyrovnal Zdeněk Vinter ml. Suchdol sahal po třech bodech, ale skvělá Blatná dovedla zápas ve třetí třetině až do nájezdů, v nichž bonusový bod vystřelil Zdeněk Vinter mladší.

Ještěři se natahovali po bodu! Pedagog rozhodl v posledním dějství

HBC Nové Strašecí vs. HBC Ještěři Ústí nad Labem 4:5 (1:3, 1:1, 2:1)

Střely na branku: 51:38, Vyloučení: 5:3, Přesilovky: 1:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 39.

Branky a nahrávky: 7. M. Wittmayer (L. Lev), 20. M. Javůrek (L. Lev, D. Patera), 33. M. Javůrek (L. Lev), 35. M. Javůrek (O. Duchoň) – 3. Stupka (Abraham), 11. Jejkal (Kučera, Haas), 13. Kučera (Stupka, Jelen), 23. Haas (Tomáš, Řežábek), 43. Haas (Tomáš, Doucha).

Skvělá vstup do utkání zaznamenali hostující Ještěři, když Stupka trefil balónek ze vzduchu a otevřel skóre. Domácím to dlouho netrvalo, protože v 7. minutě vyrovnali. Wittmayer dostal dobrou přihrávku mezi kruhy a poté trefil pravý horní roh. Ještěři si však na Nové Strašecí věřili. V 11. minutě se prosadil Jejkal, na něhož následně v přesilové hře navázal Kučera. V prostřední třetině byla vidět převaha domácích hráčů, kteří nejdříve využili početní výhodu, avšak si o pár chvil déle nepohlídali Haase. Zápas se přelil do poslední třetiny, ve které se Ještěrům moc nedařilo. Nejdříve naději vykřesal druhým gólem Javůrek. Stejný hráč ve 35. minutě vyrovnával a dovršil svůj hattrick. Nové Strašecí hrálo v posledních vteřinách dobře, ale Ještěři udeřili. Po střele od modré čáry se míček nejlépe odrazil k hostujícímu Haasovi a ten z otočky vstřelil svůj druhý gól v zápase a zajistil tak, že všechny tři body míří na sever Čech.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
18 94:52 42
2.
SK Suchdol nad...
18 78:49 37
3.
TJ KOVO Praha
18 73:57 37
4.
Vlčí smečka...
18 64:50 36
5.
Ježci Heřmanův...
18 85:52 34
6.
HBK Bulldogs Brno
18 66:51 33
7.
SK Kometa Polička
18 69:49 31
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
18 69:84 21
10.
TGB Swietelsky...
18 53:73 19
11.
TJ Lokomotiva...
18 43:88 16
12.
HBC Nové Strašecí
18 62:82 15
13.
HBC Malenovice
18 43:114 6