Extraliga juniorů

BEKO Pohár juniorů k 30. výročí Českomoravského svazu hokejbalu nabídne prestižní mládežnickou podívanou!

Českomoravský svaz hokejbalu zareagoval na postupné rozvolňování opatření vlády ČR organizací „náhradní soutěže“ v podobě červnového turnaje týmů juniorské Extraligy! BEKO Pohár juniorů 2020 bude rozdělen do dvou skupin a vyvrcholí o víkendu 27. – 28.6. ve Světlé nad Sázavou.

Do BEKO Poháru juniorů 2020 se přihlásilo 8 z 13 extraligových juniorských celků. Ligová komise Českomoravského svazu hokejbalu rozdělila týmy do dvou skupin po čtyřech, v jejichž rámci se týmy utkají systémem každý s každým jednou a dva nejlepší celky z každé skupiny postupují na BEKO FINAL FOUR juniorů. Finálový turnaj se uskuteční o víkendu 27. – 28. června na zimním stadionu ve Světlé nad Sázavou, a právě probíhají jednání o přímých přenosech na webu TVCOM.cz.


BEKO Pohár juniorů 2020 startuje v sobotu 6.6. prvními duely. Pokračuje se vždy nadcházející soboty 13.6. a 20.6. Poslední víkend v červnu se rozhodne o vládci juniorské kategorie pro letošní sezónu 2019/20. Některé týmy odehrají na domácí půdě jen jeden zápas, někdo se zase může těšit na dva domácí duely. „Pro určení pořadatelství (domácí vs. hosté) bylo přihlédnuto k již vynaloženým cestám za soupeřem v nedokončeném ročníku,“ vysvětloval v oficiálním prohlášení pro kluby předseda Ligové komise ČMSHb Jan Fedák.




Zápasy v základní části se hrají tradičním systémem 3x15 minut čistého času s desetiminutovými přestávkami mezi třetinami. Za nerozhodného stavu následuje po tříminutové přestávce prodloužení 5 minut s počtem hráčů 4+1. Následují případná samostatná střílení v sérii po třech. Na Final Four ve Světlé nad Sázavou se hraje stejným systémem, jen v případě finále bude následovat desetiminutové prodloužení s počtem hráčů 5+1 a případně samostatná střílení v sérii po pěti.