Extraliga juniorů

Ježci opět suverénní! Pardubice tentokrát nestačily na Hodonín. Kladno udrželo první místo.

Heřmanův Městec rozstřílel Třinec a podobným výsledkem se vyznamenal i Svítkov. Naopak Pardubice pokračují ve ztrátách, tentokrát s Hodonínem. Napínavý boj o postupové příčky pokračoval soubojem Hostivaře a Kladna, které těsně zvítězilo a udělalo tak velký krok k prvenství.


Divize východ

Svítkov ani Ježci na rozdíl od Pardubic překvapení nedopustili, Hradec dvakrát ztratil

Už ve čtvrtek zamíchal kartami Třinec v odvetě s Hradcem Králové. Po nedávné venkovní prohře v prodloužení tentokrát na domácí půdě dosáhl Enviform na větší úspěch. Po vydařené první třetině se dostal do dvoubrankového vedení, které si udržel až do závěru utkání. Těsně před koncem se sice hostům podařilo snížit, ale srovnat už nikoliv, a tak v Třinci padli 1:2.

Hodonín i nadále pokračuje ve spanilé jízdě tabulkou směrem vzhůru. O víkendu si zcela bez zaváhání poradil s Pardubicemi, které se poslední dobou značně trápí. Domácí využili herní nepohody soupeře a ovládli obě dvě úvodní třetiny. V závěru si nechali dát 2 góly, to už ale výsledek nijak neohrozilo a Hodonín bral vítězství 6:2. Pardubice se po dalším zaváhání propadly až na 6. místo.

Úpornou bitvu svedl v Malenovicích ve svém druhém zápase tohoto týdne Hradec. Na góly bohatá první třetina přinesla hostům vedení 3:2, ale domácí se drželi na dostřel i po celou druhou třetinu. V té třetí dokonce zvládli zvítězit a skóre tak dorovnat. Prodloužení už bylo nad jejich síly a druhý bod z náročného utkání vytěžili po výhře 7:6 hokejbalisté Hradce Králové. „Zápas jsme začali skvěle a dali brzo gól. Soupeř otočil stav a my museli srovnávat což se brzy povedlo. Pak začneme sekat zase velké chyby a darujeme soupeři gól. Když už soupeř vedl 5:2 nevypadlo to moc dobře. Vzali jsme si oddechový čas a jasně si stanovili, že se potřebujeme dostat do konce druhé třetiny na dostřel, což se po jedné brance při důrazu na brankovišti daří a půl minuty před koncem třetiny po krásné individuální akci snižujeme na 4:5. Do třetí třetiny jsme chtěli vletět a srovnat, bohužel nás zabrzdilo vyloučení, ale přesto jsme i v oslabení dokázali vyrovnat a za minutu dokonce skóre i otočit. Začali jsme hrát více z defenzívy, ale přesto Hradec minutu před koncem srovnává. Asi zasloužená remíza, Hradec byl v prodloužení šťastnější a vyhrál, každopádně krásné utkání se spoustou branek,“ uznale okomentoval tento střet trenér Malenovic Adam Kovařík.

Podruhé v týdnu se představil i Třinec, výjezd do Heřmanova Městce byl však o poznání méně radostný než předchozí utkání. Lídr tabulky si nebral servítky a přes vlažnější první dějství svého soupeře nakonec rozstřílel. Druhá i třetí patnáctiminutovka znamenala pro Třinec pětigólový debakl, který ve výsledku přinesl Ježkům masivní vítězství 12:2. Šesti body se opět blýskl kapitán Ježků a nejproduktivnější hráč Extraligy juniorů Vojtěch Šmíd.

Svítkov si v boji o přední ligové příčky poradil bez problémů s předposledním Brnem. Buldoci drželi od počátku za kratší konec provazu a nedokázali zaskočit domácí mužstvo ani v jedné třetině. Týmový výkon domácích se nakonec přetavil v dominantní výsledek 10:2, který pochválil i trenér Martin Hlavsa. „Do zápasu jsme vstoupili aktivně, a i v mrazivých podmínkách si vytvářeli dostatek šancí. V první třetině nás od lepšího vstupu do zápasu přibrzdily jen 3 fauly, ale i přesto jsme dokázali vyhrát první třetinu 4:1 a zápas rozhodli. Bavili jsme se hezkými akcemi a v poklidu si dokráčeli pro 3 body, které nás drží stále ve hře o postup do vrchní skupiny Extraligy juniorů. Nyní si to o postup rozdáme s Pardubicemi a na zápas se těšíme,“ krátce zhodnotil výsledek kouč Svítkova.


Divize západ

Beroun zpět na vítězné vlně, Kladno bere důležité vítězství s Hostivaří

I ve druhé divizi byla k vidění čtvrteční předehrávka, ve které se utkali berounští Kelti s Novým Strašecí. Poslední dobou výsledkově tápající hráči Berouna nevstoupili do utkání ani tentokrát dobře a s outsiderem první třetinu doma ztratili. Ve druhém dějství začali soupeře přehrávat a skóre se jim podařilo zvrátit. Závěrečnou patnáctiminutovku už uhlídali, a nakonec zvítězili s klidem 7:4. Zásadním tak nadále zůstává následující střet s Hostivaří.

Už tak programově chudý víkend přišel o další zápas z důvodu kontumace utkání pražského Kova ve prospěch Prachatic, které se tak dotáhly už skoro na dostřel top čtyřky. Zbývající duel obstarali junioři Hostivaře na Kladně. Očekávaně vyrovnaný souboj přinesl bezbrankový úvod a na góly se tak muselo počkat do druhé třetiny. V ní padly hned 3, a to 2 na straně domácích a 1 na straně hostů. Napínavý boj uzavřela třetí třetina, která ovšem též nenabídla jediný gól a skóre tak zůstalo 2:1 ve prospěch Kladenských. Rysům se podařilo udělat důležitý krok k první příčce, ale souboj o postupové posty zůstává nadále vyrovnaný.