Reprezentace

Reprezentace hráčů do 20 let zahajuje přípravu na světový šampionát!

Reprezentační výběr juniorů do 20 let se po konci podzimní části sezóny vhrne do příprav na mistrovství světa. Trenéři na úvodní kemp nominovali širší výběr padesáti hráčů a šesti brankářů, z něhož budou vycházet do další fáze příprav po Novém roce.

Realizační tým národního týmu juniorů do 20 let doznal změny na postup hlavního trenéra. Tím se po konci Tomáše Frimla stal Karel Manhart. Pokračují však Pavel Štefka s Filipem Červinkou, kteří navazují na úspěšné období loňské dvacítky. „Přípravu na světový šampionát zahájíme 10. – 11. prosince na zimním stadionu ve Svitavách, kam jsme pozvali padesátku hráčů a šest brankářů. Jádro týmu známe z nedávného úspěšného Evropského poháru v Pardubicích, kde jsme měli 3 brankáře ročníku narození 2004, 4 obránce a 2 útočníky. Mezi tyto hráče nepočítáme plejery, kteří se s námi v loňské dvacítce připravovali, ale finální nominaci si nevybojovali. Ty jsme pak doplnili o talenty z loňské osmnáctky a nové tváře, kterým se v aktuální sezóně daří. Chceme vidět co nejvíce hráčů a udělat si obrázek, což v tak krátkém časovém sledu nebude vůbec jednoduché,“ přiznává asistent trenéra a vedoucí týmu Filip Červinka.

Stejně jako ostatní mládežnické výběry nebude zahálet ani dvacítka a hned po Novém roce se vrhne do další fáze příprav. „Pokračovat budeme v polovině ledna v Plzni, kam už pozveme cca třicítku hráčů, navážeme hned v polovině února na mezinárodním mužském turnaji v Plzni, kde už chceme mít pevně jasno o kostře týmu, protože pak už začíná jarní část a sejdeme se až po jejím konci před mistrovstvím světa,“ prozrazuje hlavní trenér Karel Manhart.

Mistrovství světa dvacítek se v Liberci uskuteční 28.6. – 2.7.2023 a trenéři mají rozhodně z čeho vybírat. „Hráči ročníku narození 2003 – 2004 jsou nesmírně silnými generacemi. Útočníkům nechybí kreativita, rychlost a střelecké schopnosti. Naprostá většina obránců pak nastupuje v základních sestavách extraligových mužských týmů,“ těší realizační tým reprezentační dvacítky. „Také brankáři mají velkou konkurenci, vždyť hned tři z nich byli už na loňském Evropském poháru, který jsme vyhráli a všichni mohli být jedničkou,“ upozorňuje Červinka.


Realizační tým reprezentace U20:

Hlavní trenér - Karel Manhart.

Asistent trenéra - Pavel Štefka.

Vedoucí týmu - Filip Červinka.