CROSSDOCK Extraliga

Forma je vždy závislá na rozpoložení týmu, zůstává skromný Lumír Rosůlek

Karviná se před koncem podzimní části nachází ve středu tabulky. Svými výkony jí výrazně pomáhá Lumír Rosůlek, který už posbíral dvacet sedm kanadských bodů a je nejproduktivnějším hráčem Extraligy. Karvinský útočník ale skromně říká, že bez spoluhráčů by se mu tak nedařilo.

Je třeba vyhrávat a dostat se do herní pohody

Lumíre, s Karvinou se vám po třech nepovedených zápasech v řadě, které jste odehráli se silnými soupeři, daří a zapsali jste si další body. Jak důležité je, že jste se před přestávkou zase dostali na vítěznou sérii?

Důležité to určitě je, ale jestli to je před přestávkou nebo ne, je jedno, prostě je třeba vyhrávat a dostat se do herní pohody.

V sobotu jste vyhráli s Dobřany 4:2. Po druhé třetině jste měli dvoubrankový náskok, soupeř pak snížil až ve třetí části. V posledních zápasech byl ale v závěru silný. Jak náročné to bylo utkání?

Každé utkání je náročné, momentálně vidíte podle výsledků, že může vyhrát každý s každým, je to zamotané a o to zajímavější.

V minulých třech zápasech jste otevřeli skóre, pak se ale soupeři začali dotahovat, v jednom utkání jste tak přišli o tři body. Je to pro vás poučení do dalších zápasů, abyste si dobře rozehraný souboj nekomplikovali?

Ano, samozřejmě je to pro nás poučení. Musíme hrát celý zápas stejně a nemyslet si, že když vedeme, tak už se to nějak samo zvládne. Tady jde vidět, že každý soupeř hraje a maká až do konce bez ohledu na výsledek, prostě všichni bojují.


Každý máme v týmu nějakou roli

K výhře jste přispěl dvěma asistencemi, úspěšný jste byl také v ostatních zápasech a výrazně se podílíte na výsledcích týmu. Jak si udržujete takovou formu?

K výhře přispívá každý hráč svou měrou, proto je to kolektivní sport, někdo umí dát gól, někdo nahrát, ale někdo to musí vybojovat a připravit, každý máme nějakou roli v týmu. Forma je vždy taková, v jakém rozpoložení je tým.

S dvaceti sedmi body jste neproduktivnějším hráčem Extraligy, vsítil jste dvanáct gólů a na patnáct nahrál. Berete to jako odměnu za předvedené výkony?

Beru to jako štěstí, že se to povedlo, nicméně jak už jsem řekl víckrát, tyhle body jsou zásluhou celého týmu, ne jen moje. Bez kluků bych nikdy tyhle body neměl. Jsem za ně rád, jak za kluky, tak za body, nicméně potřebuji body do tabulky, ne do osobních statistik, na to už jsem starý (smích).

V sobotu vás čeká poslední utkání v podzimní části, kde se potkáte se Svítkovem, na který ztrácíte jen bod. V prvním zápase jste prohráli, máte teď větší motivaci odvetný souboj zvládnout?

Bereme to jako každý jiný zápas, u nich jsme prohráli a doma budeme dělat vše pro to, abychom vyhráli.


Lumír Rosůlek vládne kanadskému bodování Extraligy hokejbalu. Udrží si formu i po podzimní části? Zdroj fotky: hbkkarvina.rajce.idnes.cz 

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9