Extraliga dorostu

Myslím, že jsem spíše tvůrcem hry než ten, který stojí na konci, hlásí produktivní Jiří Rod

Kladenští dorostenci stráví zimní přestávku na prvním místě. Svými výkony týmu pomáhá také Jiří Rod, který je druhým nejproduktivnějším hráčem celku. Kladenský útočník je rád, že se týmu dařilo, je si ale vědom také nějakých nedostatků a stále chce pracovat i na sobě.

Kladenský hokejbal vždy představoval ofenzivní hru

Jirko, s kladenskými dorostenci jste v podzimní části prohráli jen jedno utkání v prodloužení a jste na čele tabulky. Jak se za touto částí sezóny ohlížíte?

Myslím si, že se nám podzimní část povedla, a to díky skvělé přípravě. Ale i přesto, že přezimujeme na prvním místě tabulky, nechceme usnout na vavřínech a chceme zlepšit nedostatky naší hry.

V posledním souboji před pauzou jste vyhráli s Třemošnou 11:2. Jak jste si utkání užil? Budete teď rád za pauzu nebo byste ještě hrál?

Určitě jsem rád za tři body, ale nebyl jsem spokojen s vlastním výkonem, možná za tím stojí i zranění ramene (pozn. zranění z předchozího juniorského zápasu). Svým způsobem jsem za pauzu rád, ale už teď vím, že se budu těšit zpátky na hřiště.

Nastříleli jste zatím nejvíce branek ze všech týmů, v deseti zápasech jste si zapsali 95 gólů. Co stojí za tím, že se vám takto dařilo?

Kladenský hokejbal vždy představoval ofenzivní hru, i obránci jsou připravovaní hrát jako útočníci. Velké díky patří našim trenérům.


Také bych rád oblékl dres národního týmu do osmnácti let

V každém utkání jste bodovali, je ale přesto něco, kde vidíte mezery a je potřeba na tom přes zimní přestávku zapracovat, abyste byli úspěšní i na jaře?

Velký problém máme se zakládáním útoku, malý důraz před bránou a všeobecně je vždy na čem pracovat. Čeká nás zimní příprava, kde věřím, že vše doladíme.

Jste druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, vsítil jste deset branek a na dvacet dva nahrál. Přihráváte raději než sám zakončujete nebo to vyplývá ze hry?

Osobně si myslím, že jsem spíše tvůrcem hry než ten, který stojí na konci. Samozřejmě rád dávám góly a neváhám akci vzít sám na sebe. Nesmím zapomenout i na kluky z mojí lajny, se kterými spolu hrajeme už několik let a víme co od sebe očekávat (Filip Jedelský a Vojtěch Vela).

Už minulou sezónu jste sbíral zkušenosti v Extralize juniorů, letos tam nastupujete také a jste mezi deseti nejproduktivnějšími hráči. Jaké jsou Vaše další hokejbalové cíle?

Velice mi pomohly zkušenosti, které jsem sbíral minulý rok v juniorské soutěži a pomáhají mi všichni spoluhráči i trenéři. S novým trenérem jsme si s kluky sedli výborně a z této spolupráce těží celý tým. Naším cílem v obou kategoriích je zisk titulu, tento cíl jsme si dali už před začátkem sezóny. Také bych rád oblékl dres národního týmu do osmnácti let, a proto na sobě nemůžu přestat pracovat a rozvíjet svůj potenciál. No a nakonec, každý si přeje obléknout dres svého A-týmu a já nejsem výjimkou.


Jiří Rod si v 10 duelech dorostenecké sezóny připsal 32 kanadských bodů za 10 gólů a 22 nahrávek. Zdroj fotky: SK Kelti 2008.

Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
19 148:36 57
2.
HBC Plzeň
18 148:30 47
3.
SK Kelti 2008
17 143:27 40
4.
TGB Swietelsky...
17 78:51 34
5.
HBC Kladno
17 86:53 26
6.
SK Suchdol nad...
18 55:140 22
7.
TJ Blatná Datels
18 66:91 21
8.
HBC Prachatice
17 49:96 17
9.
HbC Zliv
17 33:98 11
10.
TJ Tatran...
18 32:105 8
11.
TJ HBC Olymp...
18 51:162 8