1. liga

Tygři výjezd nezvládli a Kometa vykradla KOVO! Kelti předskočili Nové Strašecí.

Druhá nejvyšší soutěž nabídla během minulého víkendu 8 duelů. Čtyři z nich se odehrály ve Východní divizi a druhou polovinu bylo možné vidět na západě. Blatná si smlsla na Novém Strašecím a Kelti opět potvrdili dobrou formu! Tygři z Moravy bez bodu a KOVO prohrálo s Poličkou!


Východní divize

Sobota 12. listopadu 2022

Tygři na brněnském plastu nestačili

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Střely na branku: 31:20, Vyloučení: 3:5, Přesilovky: 5:3, Využití: 1:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 28.

Branky a nahrávky: 16. Hudec, 22. Hudec (Vodvárka, Baláč), 30. Emmer (Vysloužil), 32. Emmer (Hudec, Baláč) – 20. Malina (Řípa).

Souboj Buldoků a Tygrů byl od počátku velmi vyrovnanou bitvou. Obě mužstva bojovala o každý metr hřiště, přičemž vývoj duelu byl ve velkém tempu. To se odrazilo v první třetině, ve které gól nepadl, ale šance byly na obou stranách. Úvod druhé periody otevřel Hudec. Nečekalo se dlouho na vyrovnání. Ve 20. minutě Buldoci udělali hrubku při přebírání hráčů v obranném pásmu, čehož využil Malina a z vrcholu kruhu zakončil přesně. Tygři poté dostali přesilovou hru, tu ale Brno ubránilo a rázem skórovalo. Podruhé se trefil Hudec. V poslední minutě druhé třetiny ještě navyšoval Emmer, když na něj vyhrál buly Vysloužil. Stejný hráč navyšoval na 4:1 ve 32. minutě. Ve zbytku zápasu se Tygři snažili, ale jejich úsilí Brno skvěle umírnilo.

Ohlasy po zápase:

HBK Bulldogs Brno (trenér Jan Emmer): „Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané a bojovné, obsahovalo velký náboj a hrálo se poměrně ve velkém tempu. My jsme jen začali lépe druhou třetinu a tečovanou střelou Hudce se ujali vedení. Po třech minutách došlo k pasáži, ve které se rozhodl zápas. Nejprve hostující Malina využil špatného přebírání v bránění domácího celku a ranou z vrcholu kruhů vyrovnal. Krátce poté fauloval domácí Zeman a hosté dostali příležitost strhnout vedení na svou stranu. My ale velmi dobře odbránili oslabení, a navíc hned z protiútoku z nulového úhlu propasíroval Hudec míček za záda Hnátka. Poté jsme přidali další dvě branky. Diváci v Brně viděli pěkné utkání v tempu.“

Neděle 13. listopadu 2022

Brno má po víkendu o 6 bodů více! Tři jim darovaly Pardubice

HBK Bulldogs Brno vs. HBC Pardubice B 8:2 (0:2, 6:0, 2:0)

Střely na branku: 39:23, Vyloučení: 6:9, Přesilovky: 6:2, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 26.

Branky a nahrávky: 16. Baláč (Vodvárka, Foršt), 18. Emmer (Vodvárka, Baláč), 21. Zimandl (Hudec, Heide), 22. Vodvárka, Hudec, Baláč), 23. Foršt (Zemen S., Heide), 30. Hudec (Vodvárka, Foršt), 35. Emmer (Kuntoš, Foršt), 40. Zimandl (Hudec, Zbranek) - 12. Socha (Dostál, Bureš), 13. Mach (Lauryn).

Brno nastupovalo v neděli proti Pardubicím, kterým se v aktuální situaci příliš nedaří. Buldoci dali hostům v první třetině prostor, který se jim podařilo využít. Buldoci vyšli v prvním dějství gólově naprázdno, avšak Pardubice se činily. Ve 12. minutě skóre zápasu otevřel Socha, přičemž o pár vteřin déle hosté vedli 0:2. Pauza domácím pomohla, přičemž je správně namotivovala. Ihned na začátku druhé třetiny přišlo snížení a v 18. minutě již bylo skóre vyrovnáno. Buldoci se drželi v tempu hlavně mezi 21. a 30. minutou, kdy hrozili téměř z každé pozice. Klid na domácí hokejky dodal gólem na 3:2 Zimandl. Do konce druhé periody góly přidali ještě Vodvárka, Foršt a Hudec. V poslední třetině se spíše dohrávalo a Pardubice si nic nevytvořily. Brno ještě dvakrát skórovalo a zastavilo skóre na konečných 8:2.

Ohlasy po zápase:

HBK Bulldogs Brno (hráč David Zimandl): "Do víkendu jsme vstupovali s vědomím, že musí být šestibodový, pokud se chceme probojovat mezi čtveřici postupujících do play off. V prvním zápase proti Mladé Boleslavi jsme nastoupili jako tým, který chce za každou cenu bojovat a ač bylo utkání velmi fyzicky náročné, zvládli jsme ho takřka bezchybně. Druhý den nás čekal o poznání horší soupeř, což jsme měli v hlavách i při startu druhého klání, kdy jsme Pardubice zbytečně pustili do dvoubrankového vedení. Naštěstí jsme si to v kabině vysvětlili a zbytek utkání byl již výrazně v naší režii. Po zvládnutém víkendu nás čeká týden volno a poté poslední letošní zápas proti KOVU, který určí, na které pozici přečkáme zimu."

KOVO se dralo k vyrovnání! Poličská obrana však vydržela

TJ KOVO Praha vs. SK Kometa Polička 4:6 (1:4, 2:0, 1:2)

Střely na branku: 29:42, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 2:2, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 21.

Branky a nahrávky: 15. Kyclt (Zeman), 18. Čejka (Kruček M., Lachman), 29. Votýpka (Čejka), 45. Čejka (Kruček M., Sloup) – 3. Malý, 8. Tobiáš O. (Štefka F.), 9. Malý (Štefka F.), 15. Havlík A. (Štefka M., Štefka F.), 43. Kábrt (Malý), 45. Štefka M. (Hejtmánek J.).

Pražský duel mezi KOVEM a Poličkou začal velkým tempem hostů. Ti okamžitě začali obléhat branku domácích, přičemž Vosám se nedařilo dostat do tempa. Toho Kometa využila ihned ve 3. minutě, kdy skóre otevřel Malý. Nervy na uzdě neudržel Jaroslav Pátek, který byl vzájemně vyloučen s Matějem Štefkou za krosček. Tento vzájemný zákrok se Pátkovi nelíbil, a proto dostal další dvě minuty za hrubost. Ani navýšení trestu Pátkovi nestačilo a za nemilá slova dostal trest 10 minut za nesportovní chování. Tuto přesilovou hru rychle využil Ondřej Tobiáš přesnou střelou od pravého mantinelu. O minutu později Kometa opět zvedala ruce nad hlavu, kdy souhru bratrů Štefků zakončil Malý.

Tlak hostů neustával, avšak několik skvělých zákroků vytáhl Šach. Ten v první třetině zlikvidoval nejméně tři další tutové šance hostů. V 15. minutě dorážkou navyšoval na 0:4 Havlík. I KOVU se ale podařilo dát branku. Buly v obranném pásmu Komety vyhrál nadvakrát Zeman, přičemž Kyclt trefil z první pravou šibenici. Ve druhé třetině Kometa polevila a KOVO ji zatlačilo. Toho zkušeně využilo klasicky duo Kruček – Čejka. To zajistilo branku na 2:4, kdy byl Čejka osamocen před brankou.

Kometa poté tlak ustála až do 29. minutě, kdy svůj první gól za A-tým KOVA vstřelil Votýpka, a to po 4 letech působení v KOVU. Během pauzy hosté sebrali síly, což na hřišti bylo vidět. Kometa se opět pustila do útočné činnosti, ve které ji však bránil gólman Šach. I domácí měli své šance, ale ty likvidoval skvělý Šupík. Několik šancí měl v poslední třetině poličský Kábrt. Jeho pokus se ujal však až ve 43. minutě. KOVO za stavu 3:5 mělo přesilovou hru, kterou pumelicí využil Čejka. Avšak pojišťující gól pro Kometu zajistil Matěj Štefka, který ve sprinterském souboji vyzval Kručka a šikovností dostal balónek do prázdné branky.

Ohlasy po zápase:

SK Kometa Polička (trenér Pavel Štefka): „V Praze jsme sehráli zajímavý zápas, patřila nám 1. třetina, ve které jsme se dostali do vedení o tři branky. Ve druhé třetině se KOVO hodně zvedlo a my jsme hráli v útlumu. Klíčové bylo, že jsme udrželi alespoň jednogólové vedení 4:3 po dvou třetinách. V poslední části se náš výkon opět zlepšil a vypracovali jsme si dost příležitostí na navýšení vedení, nakonec jsme alespoň jednu využili. Celkově to byl vyrovnaný zápas, obě mužstva měla v obraně dost okének, a tak byla k vidění spousta šancí na obou stranách.“

Malenovice ve Zlíně zdolaly i Mladou Boleslav

HBC Malenovice vs. HBC Tygři Mladá Boleslav 4:3 (2:0, 0:0, 2:3)

Střely na branku: 24:42, Vyloučení: 9:6, Přesilovky: 5:7, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 53.

Branky a nahrávky: 3. Skyba (Hruboš), 5. Hradil O. (Pröschl, Huťka), 33. Skyba (Hruboš, Havlík), 45. Hruboš (Nohál) – 37. Mrhálek (Číhala, Malina), 38. Mrhálek (Malina, Jaroměřský), 44. Malina (Pöhl, Jaroměřský).

Na malenovickém plastu se zatím žádnému celku nepodařilo vyhrát a Čamlíci tento fakt chtěli pouze potvrdit. Mladoboleslavští Tygři to pocítili brzce i v úvodní třetině, kdy skóre otevřel Skyba a připojil se k němu rychle Hradil. Od té doby se obě klece uzavřely do třetí třetiny, i když si oba týmy vytvořily své šance na skórování. V poslední periodě navyšoval na 3:0 Skyba a vypadalo to, že si domácí dojdou pohodově o tři body. Mladá Boleslav ale našla svou skrytou sílu, přičemž ve 37. a 38. minutě zvedal ruce nad hlavu hostující Mrhálek. Ve 44. minutě se z pohledu Mladé Boleslavi povedlo vyrovnat Malinovi. Tygři si ale nepohlídali v poslední minutě Hruboše, který zachránil Malenovicím všechny body v dobře rozehraném zápase.

Ohlasy po zápase:

HBC Malenovice (trenér Adam Kovařík): "Zápas jsme začali hodně aktivně a po dvou přesných kombinacích jsme vedli 2:0. Hlavně druhý gól zvedl na střídačce hodně náladu nahoru, když se konečně trefil Ondra Hradil. Bohužel se do hry vrátila naše nedisciplinovanost a soupeři jsme darovali přesilovku pět na tři. Tu samou možnost nám soupeř daroval ve druhé třetině, ale také jsme ji nevyužili. Na začátku třetí třetiny jsme klinicky přesnou střelou Milana Skyby šli do tříbrankového vedení. Soupeři však ožili a po našich chybách jsme soupeři dovolili srovnat. V ten moment to rozhodně nevypadalo, že bychom mohli vůbec pomýšlet na vítězství. Naštěstí se nám povedl v poslední půlminutě brejk a můžeme slavit další tři body. Zápas byl hodně náročný, jsme rádi, že se zápas dohrál bez zranění a hlavně za tři body, protože toto byly hodně vydřené tři body."

Západní divize

Neděle 6. listopadu 2022

Vlčí smečka deklasovala Suchdol v přesilovkách

Vlčí smečka Ústí nad Labem vs.SK Suchdol nad Lužnicí 5:3 (0:1, 4:2, 1:0)

Střely na branku: 32:19, Vyloučení: 2:9, Přesilovky: 4:1, Využití: 3:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 62.

Branky a nahrávky: 23. Škurla (Faigl), 26. Michajličenko (Zdvořáček), 27. Škurla (Grosse, Kuchynka), 29. Michajličenko, 45. Faigl (Kuchynka) – 14. Tácha (Štěpánek J., Kalát), 18. Sládek (Štěpánek J., Uhlíř), 23. Blafka.

Bylo vidět, že Vlčí smečka si chce proti Suchdolu nechat všechny body na svém hřišti. Tempo hry tomu odpovídalo od prvních minut, i když se i Suchdol činil. Vyrovnaný stav trval do 14. minuty, kdy skóroval Tácha po souhře Štěpánka J. a Kaláta. Ještě hůře bylo pro Vlčí smečku na úvodu druhého dějství, kdy na 0:2 navyšoval Sládek. V čase 22:14 Jihočeši vedli dokonce 0:3, ale poté se Vlci ale chytli a v rozmezí 23. a 29. minuty zápas zcela otočili, když využili tři přesilovky za sebou. Vše začalo trestem Mátla, který vyfasoval 5+OK za bodnutí koncem hole. Trefili se však pouze dva hráči, Michajličenko a Škurla. Domácím se v poslední třetině dařilo držet jednobrankový náskok, který podpořil gólem do prázdné branky Faigl.

Nové Strašecí skórovalo šestkrát, Blatná však desetkrát

HBC Nové Strašecí vs. TJ Blatná Datels 6:10 (1:3, 3:4, 2:3)

Střely na branku: 34:41, Vyloučení: 4:2, Přesilovky: 1:3, Využití: 1:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 45.

Branky a nahrávky: 10. D. Patera (O. Duchoň), 22. M. Wittmayer (O. Duchoň), 23. M. Kmeť (P. Čadek), 25. M. Javůrek (O. Duchoň, N. de Fin), 36. M. Javůrek (L. Lev, M. Wittmayer), 41. M. Kmeť (P. Čadek, D. Patera) – 5. Vaníček (Matějka, Braun), 11. Braun (Michálek), 13. Tkadlec (Maňaska, Pangrác), 16. Braun (Michálek), 18. Braun (Michálek), 24. Vaníček (Matějka), 27. Šilhán (Vaníček, Braun), 31. Braun (Vaníček, Michálek), 35. Šilhán (Pangrác), 39. Vaníček (Braun, Šilhán).

Na domácím hřišti lépe začali domácí, kteří své střelecké pozice ale nedokázali využít. Naopak se prosadil blatenský Vaníček, který procedil balónek mezi betony domácího gólmana. Nové Strašecí na nic dlouho nečekalo a v přesilové hře vyrovnal z dorážky Patera. Datlové ve zbytku 1. třetiny zapnuli vyšší obrátky, což jim vyneslo dvě branky a nastřelenou tyč. Počátek prostřední periody si obrana Nového Strašecí nedá za rámeček. V 16. a 18. minutě nechala dvakrát nepokrytého Brauna, který jednoduše dovršil svůj hattrick. Poté se slova opět ujmuli domácí hokejbalisté. Nejdříve se ve 22. minutě na modré napřáhl Wittmayer, který vše před sebou prostřelil. O minut déle bylo pro domácí ještě lépe, když svou šanci využil Kmeť. Blatná domácím ukázala svou sílu, když o pár chvil později čistou buly využil Vaníček. Blatná tak odskočila opět na rozdíl 3 branek. Přestřelka ale ve druhé části pokračovala. Ondřej Duchoň postrčil Javůrka do rychlého kontru, v němž se Javůrek nemýlil. Avšak do konce 30. minuty se podařilo ještě skórovat Šilhánovi. Úvod poslední třetiny patřil opět hostům, kteří odskočili z 4:7 na 4:9. Domácí ještě dvakrát reagovali, ale hosté vše s klidem kontrolovali.

Kelti porazili Plzeň, čímž se dostali na 6. pozici

SK Kelti 2008 vs. HBC Plzeň 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Střely na branku: 41:32, Vyloučení: 6:6, Přesilovky: 4:4, Využití: 3:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 54.

Branky a nahrávky: 13. Maršoun (Taufer, Hrabár), 14. Bureš (Kohout), 36. Kohout (Chromek), 41. Beneš (Horel, Hrabár) - 20. Chramosta (Pavlík, Deja).

Velmi vyrovnaný zápas byl vidění také v Berouně, kde se hrálo o důležité body. Hra se v první části přelévala ze hry na stranu, ale na větší zápletku se čekalo až do 13. minuty. Plzeň se na konci první třetiny dvakrát provinila a musela se bránit v početní nevýhodě 5 na 3. Přesilovku rychle využil Maršoun, k němuž se druhým gólem přidal Bureš. Druhá půlka naopak patřil hostům. Mečouni vykřesali naději z gólu Chramosty, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Kelti svou hrou zkušeně přidali ještě dvě branky, které jim vynesly 3 body.

Ohlasy po zápase:

SK Kelti 2008 (trenér Roman Novák): "Cílem utkání bylo bodovat. Soupeř na tom je v tabulce obdobně a očekávali jsme vyrovnané utkání. To se potvrdilo, když jsme v první třetině byli lepší my, dali dvě branky v přesilovce a ve druhé části byl lepší soupeř. Naše obrana však měla za zády Laina, který nestačil za celé utkání pouze na jeden pokus Plzně. Odbojovanou třetí třetinu orámovaly ještě dvě branky v síti hostů a důležité tři body zůstaly v Berouně. Tým podal velmi dobrý a koncentrovaný výkon a troufám si tvrdit, že výhra byla zasloužená.“

HBC Plzeň B (trenér Stanislav Kastner): „Bohužel jsme nenavázali na naše předchozí výhry a navázali jsme naopak na neúplně dobrý výkon ze zápasu proti Strašecí. Místo toho, abychom se z toho poučili, tak jsme si z toho přenesli to špatné. Sice na naší straně byla proti Berounu technická vyspělost, nicméně vyspělost herní a taktická byla na straně soupeře, který hrál mnohem účelněji a jednodušeji než my. Musíme si z toho vzít ponaučení a nehrát individuálně, ale jako tým, kdy dobrá nahrávka je rychlejší než sprint přes celé hřiště s míčkem na hokejce. Jestli chceme být úspěšní, tak se z toho musíme poučit a musíme hrát jinak než poslední dva zápasy, přestože proti Strašecí jsme vyhráli, ale tentokrát nás bohužel zradila produktivita. Přestože náš gólman z dorostu Ondřej Kočka podržel, tak jsme nedokázali vstřelit víc než jeden gól."

Ještěři se natahovali po bodu! Pedagog rozhodl v posledním dějství

HBC Ještěři Ústí nad Labem vs. SK Pedagog České Budějovice 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Střely na branku: 26:25, Vyloučení: 4:2, Přesilovky: 2:2, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 19.

Branky a nahrávky: 27. Haken (Vítko, Vaněk), 27. Jejkal (Jelen) – 13. Bárta O. (Bárta A.), 29. Moser (Stankay, Malecha), 39. Kovařík (Moser).

Vyrovnaná partie se odehrála v Ústí nad Labem, kam přijel Pedagog. Oba gólmani své týmy drželi, ale ústecký gólman za svá záda pustil ve 13. minutě pouze jediný projektil. Ten vyslal Ondřej Bárta. Zajímavější byla druhá perioda, ve které bylo mnoho šancí, ale ujaly se až ty ve 27. minutě. V ní Haken a Jejkal dostali Ještěry do vedení, avšak Moser rychle vyrovnal, což hosty uklidnilo. Šachovou partii ve 39. minutě rozhodl Kovařík. Pedagog pak skvěle bránil a Ještěři vyšli bodově opět naprázdno.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
TJ Blatná Datels
17 87:48 39
2.
SK Suchdol nad...
17 72:46 34
3.
TJ KOVO Praha
17 67:52 34
4.
Vlčí smečka...
16 53:41 33
5.
Ježci Heřmanův...
17 66:50 31
6.
HBK Bulldogs Brno
17 54:50 30
7.
SK Kometa Polička
16 58:38 28
8.
SK Kelti 2008
18 65:63 24
9.
HBC Tygři Mladá...
17 66:78 21
10.
TGB Swietelsky...
17 49:66 19
11.
TJ Lokomotiva...
17 42:76 16
12.
HBC Nové Strašecí
17 59:76 15
13.
HBC Malenovice
17 41:95 6