Extraliga juniorů

Ježci, Hradec Králové a Elba slaví úspěch v prodloužení! Kladno jde do čela, Prachatice získaly cenný skalp.

Hned ve třech zápasech se tentokrát rozhodovalo až po základní hrací době. Vítězně odešla Elba, Ježci a domácí Hradec. Prachatice nezastavují a po skalpu Hostivaře a Ústí si připisují vítězství i proti berounským Keltům. Po vítězství ve Strašecí se nově na vrcholu své divize usadil tým z Kladna.


Divize východ

Vyrovnané duely v Hradci a Pardubicích nabídly prodloužení, Svítkov nezaváhal

Hodonín podstoupil v sobotu cestu do Brna, kde proběhlo měření sil s domácími Buldoky. Po bezbrankovém úvodu, nebylo skóre nakloněno žádnému z týmů ani po druhém dějství, a rozhodnout tak musela až závěrečná patnáctiminutovka. V ní se hosté dostali na koně a třemi góly získali zápas ve svůj prospěch. Hodonín tak po výhře 4:1 bral 3 body a nadále stoupá tabulkou.

Malenovice se doma snažily potrápit Svítkov, ale nakonec se musely smířit s další prohrou. Podrobně se k utkání vyjádřili trenéři obou celků. „Zápas jsme začali dobře, ale nevyužili jsme velké šance v úvodu. Soupeř potrestal hned první naše vyloučení a vedl 1:0. Do konce třetiny se nám po důrazu na brankovišti povedlo srovnat. Začátek druhé třetiny byl podobný jako té první, opět jsme nevyužili šance, produktivita nás velice trápí. Svítkov pak vstřelil dva jednoduché góly, jeden po naší chybě a druhý z přesilovky. Když už se nám povedlo snížit a vrátit se do hry, tak jsme zase udělali donebevolající chybu a znovu jsme byli mínus dvě branky. Závěrečná powerplay byla demonstrace naší střelecké nemohoucnosti a zároveň smůly. Soupeř byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál,“ zaznělo po zápase od trenéra poraženého mužstva Adama Kovaříka. 

O poznání spokojenější byl kouč Svítkova Hlavsa, který své dojmy shrnul takto: Do Malenovic jsme jeli s jasným cílem získat 3 body. Proti nám však nastoupil jiný soupeř než při domácím zápasu. Soupeř byl urostlý a silný v osobních soubojích. První třetina byla hodně opatrná. Nám se podařilo využít přesilovku zásluhou Tadeáše Kantora, který přesně vymetl. Soupeř však rychle reagoval a srovnal na 1:1. Do druhé třetiny chceme jít více aktivněji, a to se nám daří. Začali jsme více střílet a mít tlak po dobrém pohybu v útočném pásmu. Po zásluze dáváme dvě branky, když se po buly prosadí Havlík a v přesilovce krásnou střelou Bartok. Ve třetí třetině nás soupeř dostává pod tlak, ale nás drží skvělý Jirka Šťovíček. Malenovice však využijí přesilovku po důrazu na brankovišti, a tak je stav 2:3. Rychlá odpověď přichází od našeho kapitána Filipa Brože, který po důrazu na brankovišti dává na klidných 2:4. Závěr utkání Malenovice nevzdávají a zkoušejí i 6 na 4. My však odvedeme skvělou práci v boxu a po zásluze vítězíme v ubojovaném utkání! Pochvalu zaslouží celý tým, který v zápase udělal minimum chyb. V zápase jsme nasadili hned 11 hráčů dorosteneckého věku, což je pro nás do budoucna velmi dobré zjištění, že dokážeme vítězit i v kombinované sestavě. Bodů si velmi vážíme a stále jdeme za cílem postoupit do vrchní nadstavby extraligy juniorů.“

Pardubice potřebují zabrat a najít formu z úvodu sezóny. Nové kolo na jejich hřiště ovšem poslalo letos dominantní Ježky z Heřmanova Městce. Domácí sice odehráli kvalitní utkání, v němž dokonce v druhém dějství srovnali skóre a své naděje drželi až do samotného závěru. Nicméně hosté si třetí branku dát nenechali a nakonec získali 2 body v prodloužení po výhře 3:2. Gólem a asistencí se pod vítězství svého týmu opět podepsal nejproduktivnější hráč celé ligy Vojtěch Šmíd.

Další vyrovnané utkání proběhlo v Hradci mezi domácími piráty a Třincem. I zde muselo o vítězi rozhodnout až prodloužení, i přes střeleckou dominanci Hradce, který ohrozil hostujícího gólmana hned čtyřiašedesátkrát. Hosté dokonce ovládli prví třetinu a v trápení soupeře pokračovali až do závěrečného dějství. V něm konečně hokejbalisté Hradce Králové uspěli a pojistili si alespoň 1 bod. V rámci prodloužení si následně vybojovali i ten druhý možný a oslavili výhru 5:4.


Divize západ

Ústí ovládlo šlágr kola v pražské Hostivaři, na Prachatice tentokrát nestačil Beroun

Horalové z Prachatic pokračují ve skvělých výkonech a tentokrát si vyšlápli na berounské Kelty. Po získání první třetiny ještě přitlačili a na konci té druhé vedli již o 4 branky. Závěrečná patnáctiminutovka sice patřila Berounu, ale stáhnout skóre se jeho hráčům podařilo pouze na dvoubrankový rozdíl. Na důležitém vítězství Prachatic 7:5 se podílel zejména útočník Jan Pavlík, jenž rozpoutal neuvěřitelné šestigólové galapředstavení.

Nové Strašecí nebylo ani v domácím prostředí pro Kladno soupeřem a umožnilo mu rozhodnout v podstatě již během první třetiny. Po ztraceném úvodu utkání dokázali domácí poprvé skórovat a druhou branku přidali ještě ve třetí třetině. Postupně inkasované góly však udržely Kladno bez problému ve vedení a byla z toho výhra hostů 6:2. Kladenští se tak konečně usadili na čele tabulky.

Souboj v dolních patrech ligové tabulky nabídl duel Rakovníku s Kovem a byli to domácí, kdo se nakonec radoval z druhé výhry v této sezóně. Vedení získané v průběhu úvodní patnáctiminutovky nepustil Rakovník až do závěrečného hvizdu a radoval se z vítězství 6:3. Rakovničtí by se tak již v následujícím kole mohli poprvé odlepit ode dna tabulky.

Sobotní program završil ostře sledovaný střet Hostivaře s ústeckou Elbou. Vypjaté utkání načali lépe domácí a ovládli první třetinu 2:0. Navazující pasáž vyšla lépe ústeckým hokejbalistům a do třetího dějství se šlo už za vyrovnaného stavu 2:2. To však branku nenabídlo a rozhodnout muselo až prodloužení, které vyznělo lépe pro Ústí. Necelou minutu a půl před koncem Elbě vystřelil 2 body útočník Pavel Kohout.