Extraliga dorostu

Svítkov dominoval na KOVU, Kladno v Budějovicích, oba týmy nadále drží první příčku svých divizí.

Favoritům se dařilo, zejména se činil průběžný lídr ze Svítkova. Roli vedoucího týmu potvrdilo dominantním vítězstvím v Budějovicích i Kladno. V divizi západ se s góly roztrhl pytel, jen v Plzni bylo skóre skromnější. Odtamtud veze důležité 3 body Beroun.


Divize východ

Hostivař ani Pardubice nezaváhali, Svítkov však nadále na čele tabulky

Nedělní ráno nabídlo vyrovnaný duel mezi Kyjovem a Opočnem. Domácí Kyjov vstoupil do utkání úspěšněji a získal první třetinu ve svůj prospěch. Navázat dokázal i ve druhém dějství, ve kterém zvítězil dokonce 3:1. Zápletku přinesla závěrečná patnáctiminutovka, kterou stejným výsledkem ovládli hosté, ale o gól nakonec na svého soupeře nestačili. Po výhře 5:4 zůstaly 3 body v Kyjově.

Pardubice si doma poradily s pražskými Rebely, které významně přehrály už v úvodní pasáži. Třígólový náskok udržely po celou druhou třetinu a v té třetí skóre upravily na 5:0. Čestný gól Pražané vsítili sice vzápětí, ale k dalším změnám nedošlo a všechny body brali domácí.

Heřmanův Městec v prostředí domácí Ježkárny odčinil poslední prohru a vyšlápl si na Porubu. Velkolepý vstup do utkání zajistil Ježkům 4 góly v rozpětí 5 minut a šance na body se tak hostům značně vzdálily. Po téměř čtvrthodinové odmlce se domácí znovu rozhodli na soupeře zatlačit a po druhé třetině měli na svém kontě již 7 přesných zásahů. Remíza 1:1 ze závěrečné třetiny už pouze doupravila skóre na konečných 8:2 ve prospěch domácích.

Pražské Kovo jako první ten den neuhájilo domácí hřiště a padlo vysoko 1:10. Debakl mu připravil průběžný lídr divize ze Svítkova, který se činil zejména ve druhé třetině. Nejen k ní se vyjádřil trenér hostů Martin Hlavsa. „Do zápasu na Kovu jsme odjeli v okleštěné sestavě pouze se 13 hráči do pole. Domácí se v první třetině snažili a trpělivou obranou nás nepouštěli moc do šancí. Chyběla nám střelba. Ve 12 minutě však prvním gólem otevřel utkání Martínek. Do druhé třetiny vstupujeme mnohem lépe a dvě rychlé branky netradičního střelce Filipa Uhlíře nás posílají do vedení 0:3. Pak již se s góly roztrhl pytel a domácí rezignovali na pevnou obranu. Nakonec se skóre zastavilo na konečných 1:10. Jsem rád, že se tým neuchýlil ke zbytečným sólo akcím a vydrželi jsme hrát po celý zápas kombinačně. Zářila elitní první lajna (Martínek, Koudela, Kubínová), která vstřelila hezké branky. Dobře odehraný zápas s dobrou náladou na střídačce. Budeme pracovat dál a věřím, že si závěr podzimu již pohlídáme,“ vyjádřil po utkání svou spokojenost svítkovský lodivod.

Druhý zástupce hlavního města se v tomto kole natrápil o poznání méně, když na vlastní půdě vyškolil mužstvo svitavských Sršňů. Poslední tým tabulky se držel 2 třetiny na dostřel, ale stejně obě ztratil, a v závěru mu došly síly, z čehož vyplynuly 4 inkasované branky. Nakonec Hostivař připsala uspokojivé vítězství 7:1.


Divize západ

Pytel s góly se roztrhl na Lužinách, v Budějovicích i v Suchdolu, šlágr kola ovládl Beroun

Již minulý pátek se v rámci dohrávky 7. kola Extraligy dorostu představila v Prachaticích ústecká Elba a opět z toho byla napínavá podívaná. Po skvělém vstupu do zápasu v podání hostujících hráčů přišla velice vyrovnaná druhá třetina a překvapivý zkrat ve třetině závěrečné. Prachatice vyrovnáním poslaly zápas do prodloužení, které bleskově rozhodly a po vítězství 6:5 se osamostatnily na 2. místě.

Očekávaně vypjatý střet se odehrál v Plzni, kde domácí drželi s Berounem bezbrankovou remízu až do třetí třetiny. V ní se dostala do vedení právě Plzeň, ale Beroun třemi góly vývoj zápasu otočil a odvezl si plný počet bodů. Značně k nim dopomohla i 2 potrestaná vyloučení domácích.

Přestřelka byla k vidění v Suchdolu nad Lužnicí, kam přijela Blatná. První branka padla už po necelé půlminutě hry, a radovat se z ní mohli hosté. Domácí ale rychle skóre otočili a vedení již zvládli udržet do závěrečného hvizdu. Po gólově vyrovnané druhé třetině opět dominovali v závěrečné pasáži, a nakonec z toho byla výhra 11:5.

S chutí si zastřílelo i vedoucí Kladno. Tentokrát byl obětí budějovický Pedagog. Nadějné skóre 1:2 z pohledu domácích Budějovic vzalo postupně za své, když obhájce dorosteneckého titulu drtivě ovládl obě následující třetiny a dokráčel k masivnímu vítězství 12:1. Úctyhodnými 6 asistencemi zamával individuálními statistikami kladenský Jiří Rod.

O góly nebyla nouze ani v Praze. Pro výprask si na Lužiny přijela Třemošná. Postupná demolice bezzubého Tatranu se projevila napříč všemi třetinami, zejména pak sedmigólová druhá pasáž byla kritická. Ukazatel skóre se zastavil na výsledku 13:0 z pohledu domácího Kert Parku, za který střílel například čtyřgólový Radim Drnec. Devastující porážka nadále drží Třemošnou bez bodu na posledním místě ligové tabulky.


Tabulka Extraliga dorostu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
Elba DDM Ústí nad...
20 159:38 60
2.
HBC Plzeň
19 154:31 50
3.
SK Kelti 2008
18 152:28 43
4.
TGB Swietelsky...
18 79:57 34
5.
HBC Kladno
18 88:64 26
6.
TJ Blatná Datels
19 75:95 24
7.
SK Suchdol nad...
19 59:143 24
8.
HBC Prachatice
19 53:109 18
9.
HbC Zliv
18 36:100 13
10.
TJ Tatran...
19 34:108 9
11.
TJ HBC Olymp...
19 55:171 8