Extraliga juniorů

Pardubice nenašly recept na Třinec. Derby pro Svítkov, Hostivař se dere na vrchol své divize.

Třinecké mužstvo bodovalo ve všech letošních střetech s pardubickým soupeřem, v posledních dvou dokonce naplno. Pražská Hostivař po dalších dvou výhrách útočí na první příčku. Naději na ni drží i Kladno po velkolepém obratu ve třetí třetině.


Divize východ

Třinec znovu zaskočil favorita z Pardubic, Malenovice bodovaly potřetí v řadě

Třinec si po Svítkovu vyšlápl i na druhý tým z Pardubic a proti favoritovi získal opět plný počet bodů. Diváci čekali na první zásah až do druhého dějství, kde se do vedení dostal právě domácí Třinec. Pardubičtí ztratili naději až ve třetí třetině, kdy třikrát inkasovali a nepříznivý výsledek se jim podařilo korigovat jediným gólem. Vítězství 4:1 přidává Třinci šance na nahlédnutí do vyřazovacích bojů.

Na třetí po sobě jdoucí vítězné domácí utkání chtěly dosáhnout Malenovice proti Hodonínu, ale soupeř se ukázal jako veliký oříšek. Zápas provázelo mnoho vyloučení, která dokázala obě mužstva potrestat hned dvakrát. Po první třetině stav ukazoval vyrovnané utkání, a jinak tomu nebylo ani po základní hrací době, kdy na ukazateli skóre svítilo 3:3. Rozhodnout muselo až prodloužení, které strhlo výsledek na stranu hostů, a Malenovice se tak protentokrát musely spokojit s jedním bodem.

Po první ztrátě si Ježci vynahradili gólový půst z Malenovic a odnesli to brněnští Buldoci. Dominance domácích se projevovala od úvodního vhazování a rozhodnuto bylo prakticky během prvních patnácti minut. Čestný gól Brna z druhé třetiny neznamenal nic a debakl 10:1 opět ukázal, kdo vládne divizi východ. Hattrickem se blýskl domácí Filip Kovář.

Šlágr kola tentokrát nabídl souboj pardubického Svítkova s Hradcem Králové. Hradec při pokusu navázat na domácí vítězství s Pardubicemi vstoupil do utkání lépe a ovládl první třetinu. Ve druhé třetině o vedení však přišel a domácí v závěru výsledek otočili. „I přes dobrou rozcvičku a nažhavení jsme vstoupili do zápasu špatně. Byli jsme nedůrazní a měli špatný pohyb v obranným pásmu. Zaslouženě jsme prohrávali 0:2 po individuálních chybách. Podařilo se nám však dostat zpátky do zápasu po gólu Shejbala. Ve druhé třetině jsme začali hrát mnohem lépe a zásluhou Kantora dali vyrovnávající gól na 2:2. Pak jsme měli hned několik šancí, které skončili na tyčce, nebo jsme je trestuhodně zahodili. Ve třetí třetině už se hraje opatrnější hokejbal a šance jsou na obou stranách. Po ubráněném oslabení se nám však daří zásluhou Kňavy dát rozhodující gól, když protlačí míček v úniku do branky. V zápase jsme protočili oba gólmany, kteří podali skvělý výkon. Hvězdou zápasu byl Kuba Kňava, který byl u všech našich branek (1+2) a svým nadšením, chutí a silou zlomil zápas na naši stranu. Vybojovaným výkonem se nám podařilo získat 3 body a živíme tak naději na postup do první trojky,“ pochvaluje si obrat trenér domácích Hlavsa.


Divize západ

Hostivař útočí na čelo tabulky, Kladno zarazilo rozjeté Prachatice velkolepým obratem

Na zaváhání z Prachatic chtěla rychle zapomenout ústecká Elba a podařilo se jí to v domácím utkání s Novým Strašecí. Přesvědčivý výkon dostal domácí hned z počátku na koně, kde vydrželi až do samotného závěru a soupeři nedali sebemenší prostor k návratu do zápasu. Strašecí neuspělo ani v jedné z třetin a 2 vstřelené góly s výsledkem nijak nezamávaly. Výhra 7:2 se bude ústeckým hráčům v boji o přední trojici jistě ještě hodit.

Stejně dominantní výkon předvedl i lídr divize západ Beroun. Pražské Kovo po ztracené první třetině sice odehrálo vyrovnanou druhou patnáctiminutovku v naději na překvapivý výsledek, ale třetí dějství bylo konečné. Kelti se naplno rozehráli a nadělili svému soupeři 6 branek. Kovo si tak zpět do hlavního města odvezlo nepříjemný debakl 1:9.

Minulý týden letos poprvé bodoval Rakovník a navázat se pokoušel i nyní doma s pražskou Hostivaří. Trápit soupeře se mu dařilo od první minuty, kdy se dostal do vedení. Hosté však nechtěli připustit překvapení a postupně utkání zvrátili ve svůj prospěch. Hráči Hostivaře se nakonec nadřeli více než očekávali, ale po vybojované druhé třetině a zkušeně pohlídaném závěru si z výjezdu přivezli výhru 5:2 a 3 důležité body do tabulky.

O nejnapínavější duel kola se postaralo Kladno, které hostilo rozjeté Prachatice. Vyrovnané utkání nejprve strhli na svou stranu hosté a vedení se jim podařilo během druhé třetiny dokonce navýšit. Po dvou ztracených patnáctiminutovkách, však domácí ožili a postarali se o fenomenální obrat. Třemi body dovedl svůj tým k vítězství Vojtěch Vela, a Kladno tak nakonec přes všechnu námahu neztratilo.

Pondělní večer nabídl dohrávku v podobě pražského derby, ve kterém proti sobě na Palmovce nastoupilo domácí Kovo a HBC Hostivař. Domácí drželi i tentokrát za kratší konec provazu a hosté si tak bez komplikací dokráčeli pro 3 body. Ovládnutí všech třetin vyvrcholilo k celkovému vítězství 6:0, které posouvá hostivařské mužstvo na průběžné 2. místo v tabulce.