Superpohár

Skvělá příležitost! hodnotí Superpohár juniorů autor vítězné branky Jan Chramosta

Vítězství 4:3 v Superpoháru nad slovenskou Petržalkou zajistilo pražské Hostivaři další medaili do bohaté sbírky. O rozhodující branku se postaral junior Jan Chramosta. Jak hodnotí samotnou branku a celý zápas? Zopakuje si v budoucnu podobné klání i mimo mládežnické kategorie?

Byla to skvělá příležitost zahrát si proti týmu ze Slovenska

Dnes jste nastoupil v barvách Hostivaře do juniorského Superpoháru. Jaké dojmy si z mezinárodního střetnutí odnášíte a jak hodnotíte výkon slovenského soupeře?

Byla to skvělá příležitost zahrát si proti týmu ze Slovenska a jsem za ní rád. A co se týče jejich výkonu, tak bych asi zvýraznil jejich jednoduchost, důraznost a tvrdší hru tělem.

Setkal jste se již dříve se zahraničním soupeřem, nebo se jednalo o premiéru? Zaznamenal jste nějaký rozdíl v předvedené hře Slováků oproti týmům, na které jste zvyklý z Extraligy juniorů?

Proti zahraničnímu soupeři jsem hrál poprvé a rád bych si to někdy zopakoval, byla to dobrá zkušenost. Rozdíl jsem viděl asi v tom, že hráli více jednoduše, jinak to zas takový velký rozdíl nebyl.

Jste mimo jiné autorem rozhodující branky. Vzpomenete si, zda jste v dosavadní kariéře vsítil důležitější gól? Co se vám po zásahu honilo hlavou?

V tu chvíli byl spíš takový uklidňující, jelikož jsme vedli už o 3 branky, a až když zápas skončil, tak mi vlastně došlo, že byl rozhodující, za což jsem byl rád, a hlavně také za to, že jsem pomohl týmu k cenné výhře. Jestli to byl nejdůležitější gól mé kariéry si takhle nevzpomenu, ale možné to určitě je.

Jan Chramosta je motorem juniorů Hostivaře, což ukázal i během Československého Superpoháru 2022! Zdroj fotky: HBC Hostivař.

Takhle si nevzpomenu, jestli to byl nejdůležitější gól mé kariéry, ale možné to určitě je

V aktuální sezóně se vám obecně bodově celkem daří, a už nyní máte na kontě skoro stejně bodů jako za celý loňský ročník. Hraje se vám letos obecně lépe a cítíte větší pohodu? Mohla by být příčinou předsezónní obměna kádru?

Je pravda, že minulou sezónu se mi moc nedařilo a nehrálo se mi nejlíp, ale už je to minulost a je tu nová sezóna, ve které se mi zatím bodově daří, a i herně se cítím lépe, za což jsem rád, ale určitě je to i díky klukům v kabině, kteří jsou skvělí. Doufám, že mi to vydrží co nejdéle abych byl platný týmu a co nejvíc mu pomohl k úspěchu.

Myslíte, že by mohlo vítězství v Superpoháru pomoci týmu i dlouhodobě? Například, že by mu dodalo sebevědomí do nadcházejících ligových duelů? Nebo se jednalo o pouhé zpestření sezóny?

Určitě, každé vítězství, obzvlášť tohle, je pro nás důležité a dodává nám sebevědomí, které potřebujeme do ligy pro další důležité zápasy, které nás teď čekají a my je potřebujeme zvládnout a postoupit nejlépe z prvního místa do jarní části.

Sledoval jste po vašem utkání i Superpohár mužů, ve kterém taktéž dominoval český mistr, konkrétně domácí Kert Park? Nepředstavoval jste si někdy, že byste v budoucnu do podobného zápasu též nastoupil? Ať už za A tým Hostivaře, nebo například v dresu mateřského Kova?

Utkání Kertu jsem sledoval až ke konci, kdy už bylo rozhodnuto, ale určitě bych si někdy přál nějaký podobný zápas zahrát, byla by to skvělá zkušenost.