Superpohár

Byli jsme dobře připravení a díky tomu jsme vyhráli, těší pětigólového Tomáše Lhotu

Kert Park si v sobotu přenesl svoji formu z Extraligy také do Československého Superpoháru, na domácím hřišti vsítil osm branek a ani jednu neinkasoval. Velkou měrou se na tom podílel Tomáš Lhota, který se prosadil pětkrát. Na takové úrovni se mu to v hokejbalové kariéře ještě nepodařilo.

Byla to trochu souhra dobré náhody a dobrých spoluhráčů

Tomáši, v sobotu se po třech letech konal Československý Superpohár, na Lužinách jste se utkali s LG Bratislavou. Jak jste si užil atmosféru před svými fanoušky?

Myslím, že bylo super, že se to hrálo u nás v Praze. Mohlo přijít hodně domácích fanoušků, počasí přálo, na to jaká už je část roku, takže věřím, že se zabavili a byl to pěkný den i včetně juniorky.

Slovenského soupeře jste porazili 8:0. Jak byste utkání zhodnotil? Vypadalo to takhle také na hřišti nebo se takové výhry nedosahovalo lehce?

Hlavně ze začátku zápasu jsme vůbec k ničemu Slováky nepouštěli, celou první třetinu jsme je prakticky tlačili u nich v pásmu. Pak už se to trochu víc vyrovnalo, ale neměli ani moc nebezpečných šancí, takže se celý zápas pro nás vyvíjel dobře. Ale kvalita soupeře tam určitě naštěstí byla, my jsme byli dobře připravení a díky tomu jsme vyhráli.

Vy jste se na úspěchu podílel pěti góly, tolik se Vám jich dohromady letos nepodařilo vsítit ještě ani v Extralize. Kde jste v sobě našel takovou formu?

Byla to trochu souhra dobré náhody a dobrých spoluhráčů, kteří mě výborně hledali. Přeci jen čtyři z pěti gólů jsem dal z jednoho místa po výborných nahrávkách, to že to tam spadne, je taky trochu náhoda, že je to dobře trefené.


Tomás Lhota patří věkem stále mezi juniory, ale už se zařadil mezi stabilní útočná esa pražského Kert Parku, což potvrdil 5 góly v Superpoháru! Autor fotky: Kristýna Butašová (https://www.hokejbal.cz/fotogalerie/74).

Je to určitě super zpestření uprostřed sezóny

Dvě branky jste si zapsal v první třetině, tři jste pak na své konto přidal ve třetí, kde se Vám to podařilo během necelých tří a půl minut. Co na svůj výkon říkáte?

Jsem docela rád, že i na tom Kertu mi to tam konečně alespoň jednou takto spadlo. Na Kertu se mi to ještě určitě nepovedlo, jedině za mateřskou Mladou Boleslav, kde hrajeme nižší soutěže, tak sem tam se takový zápas povede, ale na takové úrovni určitě ne.

Kert Park patří dlouhodobě k nejlepším týmům v Extralize, v minulé sezóně jste s ním oslavil už pátý titul v řadě. Je pro tým Superpohár odměnou a motivací do další práce?

Je to určitě super zpestření uprostřed sezóny, je to odměna za celou minulou sezónu, hlavně za play off, které se povedlo. Myslím, že je super forma takový zápas uspořádat.

Vy jste hokejbalově hodně vytížen, kromě Extraligy hrajete také v první lize za Mladou Boleslav, nyní jste poprvé nastoupil do zápasu dvou mistrů minulého ročníku. V čem to pro Vás bylo přínosné?

Bylo to přínosné, že jsem poznal zase nový tým. Od Bratislavy jsem nevěděl co čekat. Věděli jsme jen, že přijedou velcí siloví hráči, kteří budou hrát hodně do těla. V tom to bylo přínosné, zase hrát víc fyzicky než běhavě oproti českým týmům.


Mistři Československého Superpoháru 2022! Autor fotky: Kristýna Butašová (https://www.hokejbal.cz/fotogalerie/74).