Superpohár

Bude to dobrá zkušenost změřit síly s juniory ze Slovenska, vyhlíží Superpohár Šimon Hnyk

V sobotu před mužským utkáním Československého Superpoháru vyběhnou na hřiště také juniorští mistři z loňské sezóny. S týmem Hostivaře bude bojovat Šimon Hnyk, pro kterého je to zajímavé zpestření. Hostivařský útočník věří, že je přijde podpořit hodně fanoušků.

Sešla se skvělá parta

Šimone, v minulé sezóně se vám podařilo s hostivařskými juniory vyhrát titul v Extralize juniorů. Jak se za tím s odstupem času ohlížíte?

Určitě se ohlížím za minulou sezónou pozitivně. Sešla se skvělá parta a byla to úžasná jízda po celou sezónou.

Letos se také nacházíte na nejvyšších příčkách, v neúplné tabulce ztrácíte na třetím místě bod na první Kelty. Tým se ale oproti minulé sezóně obměnil. Jste spokojený s tím, jak se zapojili mladší hráči?

Jsem rozhodně spokojený s jejich přístupem a nasazením do hry.

V sobotu odehrajete Československý Superpohár, kde poměříte síly s juniorským týmem z Bratislavy. Jak vnímáte tuto příležitost?

Určitě je to výborná příležitost a zajímavé zpestření. Bude to rozhodně dobrá zkušenost změřit si síly s juniory ze Slovenska.


Očekávám rychlý hokejbal na vysoké úrovni

Utkáte se s juniory z HBT Slovan LG Petržalka. Jaký je to podle Vás soupeř?

Jakékoliv zápasy se zahraničními týmy jsou vždy velká výzva a dobrá zkušenost.

Očekáváte nějaké rozdíly oproti zápasům v české Extralize juniorů? Budou se Vám hodit zkušenosti z reprezentace?

Očekávám rychlý hokejbal na vysoké úrovni a věřím, že oba týmy prokážou své kvality… A zkušenosti z reprezentace využiji v můj prospěch.

Budete bojovat na hřišti na Lužinách, kam to nemají vaši fanoušci daleko. Věříte, že využijete známého prostředí a budete úspěšní?

Doufám, že fanoušků dorazí co nejvíce a budeme se snažit využít domácí prostředí a domácí úžasné fanoušky, abychom uspěli.