Český pohár

Může být Opava černým koněm poháru? Nepovažujeme se za něj, zůstává při zemi Zavřel

První kolo Českého poháru je uzavřené. Jedním z největších debaklů se může pyšnit SK IHC Jaselská Opava, která deklasovala poměrem 3:14 Válečníky z Havířova. Mužem zápasu byl Martin Zavřel, který zkompletoval hattrick. Věří, že s Opavou dojde v Českém poháru daleko? A nechce zpět do 1. Ligy?

Toto téma se u nás určitě mnohokrát řešilo

Martine, vy jste favoritem 2. Ligy na severu Moravy. To se promítlo i do Českého poháru, ve kterém jste v prvním kole porazili jasně Havířov 3:14. Byl to dobrý zápas na rozjezd poháru?

Podle výsledku to tak určitě vypadá, dalo by se říct, že jsme si s chutí zastříleli, ale byl to velice náročný zápas pro obě mužstva. Havířovské hřiště totiž prošlo až nešťastnou rekonstrukcí, kterou evidentně vymyslel někdo, kdo tomu moc nerozumí, tudíž se hrálo na mokrém povrchu, který je ještě horší než mokrý plastový povrch a šlo spíše o to nezranit se a dohrát ve zdraví.

Je vidět, že máte velkou kvalitu. Z prvoligové Opavy ve vašem celku působí mnoho hráčů. Nechtěli byste opět zkusit 1. Ligu? Avšak v jiných barvách Opavy.

Toto téma se u nás určitě mnohokrát řešilo, v tuto chvíli se chceme hokejbalem hlavně bavit, a to by se pro většinu tímto posunem změnilo, proto zůstáváme ve druhé lize a uvidíme co přinese čas.

Proti Havířovu jste měli 71 střel na branku, čemuž se málo dá uvěřit. Je to však realitou? Byl to jednoznačný zápas. Co vám přinesl?

Jestli bylo tolik střel to opravdu netuším, ale daleko od pravdy to určitě nebude. Jak jsem již zmínil, byl to náročný zápas hlavně díky povrchu, takže bych to vzal jako kvalitní přípravu na podzimní zápasy na mokrém plastu.

Postoupí tým Jaselské Opavy do třetího kola Českého poháru? Zdroj fotky: SK IHC Jaselská Opava.

Loni jsme vypadli s extraligovým týmem Letohradu

Vy jste v něm zkompletoval hattrick, teď se však musíte připravovat na druhé kolo. V něm vyzvete ostravskou Porubu. Věříte v postup?

S klukama z Poruby to jsou vždy vyrovnané zápasy, naposledy jsme na jejich hřišti prohráli, takže jim máme co vracet a určitě bychom chtěli postoupit dále.

Váš celek je silný, nemohl by být černým koněm celého poháru? Loni jste také došli celkem daleko.

Loni jsme vypadli s extraligovým týmem Letohradu, do kterého jsem bohužel nemohl zasáhnout, což mě mrzelo. Byl to ale pro nás první papírově silnější tým a naši cestu pohárem ukončil. Letos je důležité dostat se po pokaženém konci minulé sezóny do dobré formy a pak se uvidí, za černého koně bych nás ale nepovažoval.

Jaké jsou vaše aktuální cíle s Opavou? Ovládnout druhou ligu a dostat se v Českém poháru co nejdál?

S tak zkušeným mužstvem určitě nic jiného než titul nebereme, proto je liga naší prioritou, pohár spíše bereme jako takovou výzvu a možnost zahrát si i s týmy z jiných soutěží.

Jak vůbec funguje Jaselská Opava? Je to pouze seniorský celek? Nebo máte také mládež?

Ano, Jaselská Opava je pouze seniorský celek. Mládež v Opavě funguje pod názvem SHC Opava.