Extraliga juniorů

Junioři Svítkova pálili ostrými, Hostivař vyhrála po samostatných stříleních

Svítkovu se dařilo střelecky proti Malenovicím, které porazil 9:3. Moravskému celku se naopak nepovedl na východě Čech ani jeden zápas a o den později podlehl i Pardubicím. Dvě výhry slavila Hostivař, proti Ústí se jí podařilo otočit zápas. Týmy Kladna a Brna neinkasovaly.


Divize Východ

Ježci zvítězili díky dobré první třetině

Bez inkasované branky odehrálo svůj zápas Brno, které se představilo v Hodoníně. Poprvé šlo do vedení v šesté minutě a až do samotného závěru drželo těsný náskok. Podruhé se prosadilo necelé čtyři minuty před koncem, nedovolilo soupeři závěrečný tlak a případné srovnání.

Těsnou výhru si připsali Ježci, kteří se utkali s Pardubicemi. Už v první třetině se dostali do tříbrankového vedení, které jim nakonec stačilo ke třem bodům. „Do zápasu proti lídrovi aktuální tabulky jsme vstoupili s přehnaným respektem a po první třetině jsme prohrávali 0:3. Po první přestávce jsme začali všichni šlapat a dali jsme rychlý gól v přesilovce. Hodně nás to nakoplo a po ubráněném oslabení přišel další gól z přesilovky. Soupeře jsme do konce zápasu herně přehrávali, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat. V našem týmu převažoval počet hráčů dorostu, a i přesto jsme se zkušenějším soupeřem sehráli vyrovnaný zápas. Předvedli jsme týmový výkon a věřím, že příště body urveme,“ zhodnotil zápas pardubický trenér.

Dva pardubické týmy čekaly na Malenovice, které se nejprve v sobotu střetly se Svítkovem, kterému podlehly 3:9. „Zápas s Malenovicemi jsme chtěli rychle rozhodnout, a to se nám povedlo. Soupeř nepřijel hrát hokejbal a stál v hlubokém boxu a čekal pouze na brejky. Z toho dost vytěžil, když z devíti střel dal tři góly. Myslím, že gólů jsme mohli dát více. Škoda deštivého počasí. Dobrý zápas odehrál Kuba Vojtěch, který zapsal 2+2 a byl kousek od hattricku. Škoda, že nepadla desítka, ze které by měl Jindra jistě radost! Čest jeho památce,“ vzpomněl na svého zesnulého kolegu svítkovský trenér Martin Hlavsa.

„Svítkov ukázal sílu, a velmi rychle šel do vedení, my dokázali brzy kontrovat, ale tempo zápasu jasně udával Svítkov. Po první třetině jsme dokázali hru ustálit a odehrát zápas se ctí. Hráli jsme spíš uvolněně a utkání bylo spíše nahoru dolů. Do příštích zápasů je třeba dát si větší pozor na začátek,“ upozorňuje Adam Kovařík.

Malenovicím se nepovedlo ani nedělní utkání, ve kterém nestačily na Pardubice 1:4. „Zápas v Polabinách pro nás začal velice podobně jako o den dříve na Svítkově. Naštěstí zde jsme hru ustálili okamžitě, a to včetně srovnání skóre. Celý zápas jsme hráli velmi dobře a nedělali chyby, bohužel tu jednu jedinou dokázali soupeři potrestat a tři minuty před koncem základní hrací doby šli do vedení, které vzápětí zvýšili při útočné snaze o srovnání. Ve hře bez brankáře nás domácí dorazili a my vyšli opět naprázdno,“ mrzelo Kovaříka.


Divize Západ

Hostivař vytěžila dvě výhry

Vítězství si připsalo KOVO, které hostilo Rakovník. V prostřední části se dostalo již do tříbrankového vedení, které hosté snížili na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Opět se radovali domácí, kteří si připsali tři body.

Stejným výsledkem skončil také zápas Keltů s Prachaticemi. Možnost na vyrovnání si hosté zkazili závěrečným vyloučením. „Při vší úctě k soupeři, zápas jsme si mohli prohrát dneska jedině sami. Byli jsme aktivnější, pohyblivější, některé naše akce měly zajímavé myšlenky a řešení. Jenže nás srážela vlastní nemohoucnost v zakončení spojená s výborně chytajícím brankářem hostů. I proto měl soupeř do samého závěru o co hrát. V závěru se Prachatice připravily hloupým pětiminutovým oslabením o možnost tlaku, jenže naše chyby je dostávaly zpět k možnosti vyrovnání. Konec jsme "uplácali" a výsledek i pojistili. Jistá pachuť po zaslouženě vyhraném utkání přesto zůstává," netajil se kouč Berouna Roman Novák.

Ani jednou neinkasovali hráči Kladna, kteří se střetli s Novým Strašecí. Svému soupeři dovolili pouze osm střel a ani jedna z nich svůj cíl nenašla. Ani domácí se však střelecky příliš nepředvedli, ale dva góly jim k výhře stačily.

Až po samostatných stříleních skončil zápas Ústí s Hostivaří, ve kterém byli nakonec šťastnější hosté. Elba DDM šla sice už ve druhé minutě do dvoubrankového náskoku, ale další gól už přidat nedokázala. Pražskému celku se povedlo srovnat v přesilové hře čtyři minuty před koncem a Daniel Zámečník rozhodl svým druhým gólem při samostatných stříleních. Plný počet bodů si Hostivař připsala o den později, kdy sice prohrávala s Novým Strašecí, rychle ale otočila a zvítězila 1:4.