1. liga

Blatná opět vyhrála a udržela se na čele tabulky divize Západ! Čamlíci jsou zatím bez bodu

Poslední kolo 1. Ligy přineslo mnoho zápasů a spoustu gólů. Na východě Čech vyhrál v každém duelu favorit, přičemž k vidění byly vysoké výsledky. V Západní divizi bylo poslední kolo velmi vyrovnané. Avšak i v ní si favorité našli cestu, jak papírově slabší týmy přehrát.


Východní divize

Sobota 1. října 2022

Dvě využité přesilovky 5 na 3? Jasné tři body pro Tygry

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. HBC Malenovice 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Střely na branku: 38:25, Vyloučení: 10:6, Přesilovky: 4:5, Využití: 3:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 15.

Branky a nahrávky: 8. Řípa (Lhota T., Müller), 16. Mrhálek (Nevosad), 27. Pohl (Číhala), 38. Lhota T. (Mrhálek, Horáček), 38. Müller (Mrhálek), 42. Erben (Krejčí) – 41. Machálek (Medřický), 43. Medřický (Brázdil, Ševčík).

Malenovičtí Čamlíci vyjeli do středních Čech k dvojzápasu. V sobotu vyzvali soka z Mladé Boleslavi. Zápas byl zpočátku velmi vyrovnaný a hosté měli menší šance. Podobně na tom byla Mladá Boleslav. Ale pouze do té doby, než se Tygři zahřáli. To se stalo v 8. minutě, kdy skóre otevřel Řípa. Tygři se poté dostali na koně, přičemž jejich tlak sílil v druhé části duelu. V prostřední třetině Malenovice pětkrát faulovaly, dvakrát z toho byla přesilová hra 5 na 3 pro Tygry. Ti ani jednu možnost nepromarnili a po dvou třetinách vedli 3:0. Poslední část kontrolovali opět domácí, kterým hokejbalisté ze Zlína poskytli další přesilovku, jež skončila gólem. Poté domácí přidali ještě dvě branky. Čamlíci v posledních pěti minutách také hráli v početní výhodě, což jim vyneslo dvě branky, ale nic k tomu.

Neděle 2. října 2022

KOVO se se Zlíňany nepáralo

TJ KOVO Praha vs. HBC Malenovice 9:3 (6:1, 2:1, 1:1)

Střely na branku: 40:30, Vyloučení: 9:10, Přesilovky: 7:8, Využití: 4:2, Oslabení: 1:0, Diváků: 22.

Branky a nahrávky: 3. Doksanský (Drobník, Kyclt), 5. Ruda (Kruček, Čejka), 5. Terč (Tóth, Pírek), 6. Ruda (Pátek, Sloup), 8. Sloup (Pátek, Čejka), 13. Tóth (Pátek), 20. Kruček (Čejka), 30. Terč (Čejka, Ruda), 36. Sloup (Kruček, Pátek) – 9. Skyba (Nohál), 30. Nohál (Hruboš), 34. Hruboš (Nohál).

Čamlíci nezačali dobře ani svůj druhý zápas víkendu. Po 130 vteřinách rychle prohrávali. KOVO bylo na druhé straně jak hráčsky, tak mentálně posílené o Martina Kručka z Kert Parku, Jana Čejku z Hostivaře, Pavla Sloupa z Dobřan či produktivního Tomáše Tótha z pražských Rafanů. To se potvrdilo v úvodu utkání. Zlíňané šli po 4 minutách hry do tří, čehož využil Ruda. Po jeho gólu to netrvalo dlouho a Malenovice opět inkasovaly. V čase 5:59 a 7:35 vsítili branku domácí Ruda a Sloup, kteří poslali KOVO do trháku 5:0. Poté přišly přesilové hry i pro Zlín, což znamenalo snížení na 1:5. Tomáš Tóth však před první sirénou navrátil pětigólové vedení na stranu KOVA, což zmrazilo zlínské naděje. Druhá část opět patřila domácím, kteří svého soupeře přehrávali, přičemž góly Kručka a Terče odskočili na 8:2. V poslední třetině padly ještě dva góly, každý na jedné straně.

Kometa si došla pohodově pro tři body

HBC Pardubice B vs. SK Kometa Polička 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Střely na branku: 13:27, Vyloučení: 3:1, Přesilovky: 1:3, Využití: 0:0, Oslabení: 0:1, Diváků: 37.

Branky a nahrávky: 23. Tobiáš O. (Tobiáš J., Augustin), 24. Tobiáš O. (Holec, Hejtmánek J.), 36. Tobiáš J., 43. Korec.

Východočeský souboj začal ve 14:00 na pardubickém hřišti. Poličská Kometa chytala od začátku otěže zápasu. Hostující forwardi se snažili tlačit do branky Pardubic, přičemž se jim vsítit nepovedlo. Na druhé straně se Šupík příliš nezapotil. Obdobný scénář měla i další třetina, ve které Kometa hrozila ještě více, než v té první. To se potvrdilo díky dvěma rychlým gólům Ondřeje Tobiáše. Poličtí hokejbalisté spíše okupovali pardubické obranné pásmo, přičemž domácím větší šanci neposkytli. Uklidňují branku na 0:3 zajistil Jiří Tobiáš v čase 35:52. Před koncem třetí sirény měly Pardubice možnost snížit v přesilové hře. Zkusily odvolat gólmana. Výhru do prázdné branky však pečetil Korec.

I Tygři padli s Heřmanovým Městcem

HBC Tygři Mladá Boleslav vs. Ježci Heřmanův Městec 3:7 (2:3, 1:3, 0:1)

Střely na branku: 23:32, Vyloučení: 4:3, Přesilovky: 2:3, Využití: 2:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 85.

Branky a nahrávky: 1. Krejčí (Lhota L., Langer), 10. Lhota L. (Lhota T.), 21. Lhota T. (Lhota L., Malina) – 3. Kopriva (Sedlák), 4. Pilař T. (Pilař J., Běloušek), 7. Pilař T. (Pilař J.), 19. Trojek (Šmíd), 20. Pilař J. (Pilař T., Běloušek), 29. Macenauer (Šmíd, Trojek), 44. Novelinka (Macenauer, Šmíd).

Tygři mohli být prvními, kdo by obral o body Ježky. Na začátku duelu to tak vypadalo, protože domácí vedli po 47 sekundách hry. Východočeši jsou však ve formě. Ježci v čase 2:54 a 3:01 otočili skóre na 1:2, přičemž v 7. minutě vedli již o dvě branky. Velkou přestřelku v první třetině ukončil Lukáš Lhota v přesilové hře. Vyrovnaná partie pokračovala ve druhé třetině. I když byli Tygři na dosah, tak Tomáš Trojek a Jan Pilař poslali hosty do vedení 2:5, na což opět v početní výhodě reagoval Tomáš Lhota. Přesilovou hru měli i Ježci, kterou zužitkoval Macenauer v čase 28:27 a bylo po zápase. V poslední periodě si hosté v pohodě hlídali svůj náskok, a navíc dvě minuty před koncem přidali branku na 3:7.


Západní divize

Neděle 1. října 2022

Přesilové hry rozhodly ve prospěch Vlčí Smečky. Kelti stále bez bodu

Vlčí Smečka Ústí nad Labem vs. SK Kelti 200 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Střely na branku: 38:29, Vyloučení: 1:4, Přesilovky: 4:1, Využití: 3:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 35.

Branky a nahrávky: 11. Zajan (Michajličenko, Kuchynka), 28. Zákon (Baxa, Tůma), 38. Strnad (Zákon), 39. Michajličenko (Kuchynka), 45. Gottfried (Michajličenko, Hajn).

Vlčí Smečka byla jasným favoritem v utkání proti Keltům. Středočeši se však dobře naladili a s Ústečany drželi od začátku krok. V první třetině se hra přelévala ze strany na stranu až do prvního vyloučení Keltů, které potrestal Zajan. Vlčí Smečka se však proti Keltům musela mít na pozoru jak po vstřelené brance, tak ve druhé části duelu. V ní si Kelti vytvořili několik dobrých šancí, které zastavil domácí brankář. Hokejbalisté z Berouna vicemistrovi 1. Ligy však na konci prostřední třetiny poskytli další početní výhodu, kterou proměnil Zákon. Vyrovnaná partie trvala až do času 37:29, ve které třetí přesilovku využil Strnad. A bylo rozhodnuto, kde zůstanou tři body. Další dvě branky vstřelili jako bonus Michajličenko a Gottfried.

Ohlas po zápase:

SK Kelti 2008 (Trenér Roman Novák): "Soupeř vzbuzoval respekt, a tak jsme k tomu v první části i přistoupili. Až na světlé výjimky jsme předvedli bojácný výkon, kterým jsme soupeře zaskočili zřejmě tak, že dokázal využít pouze jednu svou střelu v přesilovce. Tým držel nad vodou super výkonem brankář Lain, který měl ve druhé části sice méně práce, ale opět inkasoval po šťastném odrazu v přesilovce. To už jsme hráli minimálně o 100 % lépe. Festival našich neproměněných šancí pokračoval ale nadále a gólu, který bychom si zasloužili, jsme se z našich holí nedočkali. Soupeř navýšil v závěru utkání skóre na 5:0 a bylo hotovo. Bohužel se trápíme v koncovce a chyby, které často vlastní vinou vytvoříme, nás stojí lepší výsledky. Nezbývá, než to zlomit v dalším utkání."

Suchdol málem zaskočil Blatnou na jejím hřišti

TJ Blatná Datels vs. SK Suchdol nad Lužnicí 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)

Střely na branku: 26:31, Vyloučení: 9:4, Přesilovky: 4:5, Využití: 0:0, Oslabení: 0:0, Diváků: 135.

Branky a nahrávky: 2. Maňaska (Pangrác), 3. Braun (Bauš), 19. Vaníček (Braun, Šilhán), 27. Maňaska (Braun), 33. Pangrác (Maňaska, Šíp) – 9. Mátl (Laurinc), 25. Uhlíř (Mátl, Pavlík), 39. Laurinc (Blafka), 45. Sládek (Kalát, Sup).

Jihočeský souboj lépe začala domácí Blatná, která šla ve 2. minutě do vedení po rychlém gólu Maňasky. David Braun vzápětí navyšoval na 2:0 a Suchdol byl jaksi opařený. Zpátky do zápasu mu pomohla přesilová hra, kterou v čase 8:10 využil David Mátl. Do konce první části se celky přetahovaly o balónek, ale žádnou větší šanci nedokázal proměnit ani jeden celek. Na začátku druhé části suchdolští hokejbalisté faulovali, a tak přišla početní výhoda pro Datly. Ti ji bravurně využili a odskočili na rozdíl dvou branek. Stejnou možnost využil i Jan Uhlíř, který snižoval. Po dvou minutách hry, kdy hosté snížili, přišel nejspíše zlomový gól, který určil skóre na 4:2. To domácí uklidnilo natolik, že na úvod posledního dějství přidali pátou branku. Hostující celek se ještě vzmohl na závěrečný tlak. V čase 38:33 dal naději svému celku Laurinc. Třicet vteřin před finální sirénou prohrával Suchdol pouze o jednu branku, avšak Datlové vyrovnání nedopustili.

Plzeň ztratila body v závěru! Pedagog měla na lopatě

HBC Plzeň B vs. SK Pedagog České Budějovice 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)

Střely na branku: 27:28, Vyloučení: 11:9, Přesilovky: 6:5, Využití: 2:2, Oslabení: 0:0, Diváků: 67.

Branky a nahrávky: 22. Pavlíček, 38. Němčák (Pavlíček), 41. Kristl (Kanta, Vobruba) – 27. Procházka (Bárta A.), 36. Talíř, 41. Bárta A. (Neruda, Bárta O.), 45. Kvítek (Kovářík, Šlehofer V.).

České Budějovice zajížděly k duelu do západočeské metropole, kde na ně čekal nelehký soupeř. Odhodlaní Mečouni vlétli do zápasu s plnu vervou, což Pedagog lehce zaskočilo. Západočeši svými zkušenostmi však tempo hry vyrovnali. Na první větší zvraty v zápase se čekalo až do druhého dějství, ve kterém otevřel skóre plzeňský Pavlíček. Plzeň po tomto gólu faulovala a Pedagog z přesilové hry srovnal krok s Plzní. Naprostá smršť branek, akcí a nervydrásajících situací se stala v posledním dějství. To bylo do času 35:03 vyrovnané. V této chvíli poslal jihočeský tým do vedení Talíř. Následovala však chvíle domácích, kteří využili dvě přesilové hry a 4 a půl minuty před koncem zápasu vedli 3:2. To jim však nevydrželo dlouho. Po 29 vteřinách o vedení přišli. Ve 44. minutě přišlo na straně domácích ještě vyloučení, které zužitkoval Kvítek, a tak putují 3 body do Českých Budějovic.

Ještěři konečně někoho obrali o body! Schytalo to Nové Strašecí

HBC HSÚ Ještěři Ústí nad Labem vs. HBC Nové Strašecí 7:4 (2:1, 1:0, 4:3)

Střely na branku: 34:30, Vyloučení: 6:8, Přesilovky: 8:5, Využití: 3:1, Oslabení: 0:0, Diváků: 28.

Branky a nahrávky: 1. Jejkal (Zicho, Pechy), 10. Šilínek (Vaněk, Zicho), 30. Vaněk (Zicho), 34. Stupka (Tomáš), 43. Tomáš (Haas, Vaněk), 43. Brůha (Stupka), 45. Stupka (Šilínek) – 7. Duchoň, 38. Javůrek (Lev L., Čadek), 42. Duchoň (Douša), 43. Javůrek.

Ještěři čekali na body dlouhou dobu, což se odrazilo v jejich odhodlání proti Novému Strašecí. Domácí otevřeli skóre zápasu po 50 vteřinách. Hra se dále odvíjela velmi vyrovnaně, přičemž se v 7. minutě prosadil středočeský Duchoň a vyrovnal. Poté hosté faulovali a museli se bránit ve čtyřech. Domácí svého velkého hřiště využili a odskočili na rozdíl 2:1. Druhá část byla z obou stran velmi opatrná, ale oba celky si vytvořily několik dobrých šancí a střeleckých pozic. Avšak se uchytil pouze gól, který padl 40 vteřin před koncem druhé části. V tomto čase využil další přesilovou hru Vaněk.

Zdálo se, že si Ještěři dojdou pro klidné vítězství, ale ve třetí třetině bylo na ústeckém stadionu horko. Nejdříve navýšil stav zápasu Stupka ve prospěch Ještěrů na 4:1, poté ale následovala studená sprcha pro domácí hokejbalisty. Novostrašecký Javůrek v čase 41:30 snížil z početní výhody a Duchoň dal svému týmu naději na vyrovnání. Za stavu 4:3 a v euforii pomýšleli hosté na vyrovnání, ale 43. minuta se stala bojem o všechno. Zaváhání Středočechů využil nejdříve Jiří Tomáš a ve stejné minutě skóroval i Brůha. Z Nového Strašecí přišel korigující gól na 6:4, což bylo pozdě. Poté padla ještě branka do prázdné klece.


Tabulka 1. Liga

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Suchdol nad...
15 67:34 34
2.
TJ Blatná Datels
13 66:38 29
3.
TJ KOVO Praha
14 57:45 28
4.
Ježci Heřmanův...
14 55:39 27
5.
Vlčí smečka...
14 44:35 27
6.
HBK Bulldogs Brno
15 48:46 24
7.
SK Kelti 2008
15 56:51 23
8.
SK Kometa Polička
12 51:30 21
9.
HBC Tygři Mladá...
13 51:64 16
10.
TGB Swietelsky...
15 42:60 16
11.
HBC Nové Strašecí
15 48:70 12
12.
TJ Lokomotiva...
13 31:59 10
13.
HBC Malenovice
14 33:78 6