Masters

Mladoboleslavský Martin Kosina si málem přivezl z MS Masters bronz! Tým měl na zlato, věří však

Česká republika na domácím Mistrovství světa měla tři Masters celky. Martin Kosina nastupoval za Team Czech Republic, který ovládl kladenskou skupinu. Český favorit na finále však smolně vypadl v semifinále a těsně ztratil bronz. Jak moc to mrzí Martina Kosinu ze středních Čech ?

Být čtvrtý na světě je krásné, nicméně tento tým měl na zlatou medaili

Team Czech Republic bojoval na letošním Mistrovství světa Masters o bronzové medaile. Nakonec z toho bylo pouze 4. místo. Není to pro Vás zklamání ?

Být čtvrtý na světě je krásné, nicméně tento tým měl na zlatou medaili, hlavně po dominanci v základní skupině. Takže má odpověď je ano, je to zklamání.

Pojďme postupně. Do play off jste postoupili z prvního místa skupiny A. Jak hodnotíte výkony svého týmu v základní skupině ? Přeci jenom jste v ní dominovali.

V základní skupině jsme hráli opravdu dobře, měli jsme štěstí v rozhodujících momentech a dařilo se nám proměňovat šance.

Ve čtvrtfinále jste si poradili s týmem USA poměrem 4:1. Můžete v krátkosti zavzpomínat na toto utkání ?

Pro mě to bylo nejhezčí utkání, obrátili jsme nepříznivý stav z 0:1 na konečných 4:1. Bylo hodně diváků, úžasná atmosféra a krásná česká hymna na závěr. Tímto bych rád poděkoval fanouškům a především rodinám, které nás přijely povzbudit.


Pocit byl naprostá bezmoc, smutek a vztek

V semifinále jste, ale bohužel narazili na celek Canada, kterému jste těsně podlehli a přišli tak o finále. Jaké jste měl pocity po tomto zápase ?

Pocit byl naprostá bezmoc, smutek a vztek. V základní skupině jsme tento celek Kanady porazili a chtěli jsme uspět i v semifinále. Bohužel z vytvořených příležitostí nám tam nespadlo vůbec nic. Prostě chybělo nám to štěstíčko a Kanada pár minut před koncem prodloužení rozhodla v přesilové hře o svém vítězství.

V boji o bronzovou medaili jste prohráli s dalším kanadským celkem. Čím to bylo? Myslíte si, že vás po základní skupině opustilo štěstí?

Motivace získat alespoň bronz byla velká. Bohužel ubývaly síly, a hlavně jsme dohrávali turnaj s malým počtem hráčů z důvodu zranění, především svalových. I přes vynikající práci našeho fyzioterapeuta nemohlo na poslední zápas hodně hráčů nastoupit. Myslím, že je to k zamyšlení pro ISBHF při dalším organizování MS Masters ( 35+, 40+, 45+ ) , aby na soupisce mohlo být více hráčů.

Jaké to bylo hrát na domácí půdě před domácími fanoušky? Jaká byla kulisa na Kladně?

Atmosféra byla skvělá a organizace turnaje výborná.

Jak jste si celkově celý turnaj užil? Jaké si z něj odvážíte zážitky?

Mistrovství jsem si užil náramně. Byla úžasná parta kluků počínaje trenérem, fyzioterapeutem a kustodem konče. Zázemí také parádní, kabina, pozápasové kádě s ledem, hotel. Všichni věděli, proč tam jsou a jaký je cíl, bohužel to necinklo, tak snad příště.

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9