Webináře

Blíží se další zajímavý webinář s profesionálním sportovním psychologem Mgr. Václavem Petrášem!

25. května si Českomoravský svaz hokejbalu naplánoval pro všechny trenéry, rodiče, ale i samotné hráče další ze série nesmírně zajímavých webinářů, jenž se zaměří na pravidla efektivního tréninku! Celé téma si vezme pod taktovku muž z nejpovolanějších, sportovní psycholog Mgr. Václav Petráš.

Na další webinář, jenž se uskuteční 25. května od 18:00 přes aplikaci ZOOM, se můžete přihlásit přímo pod odkazem ZDE! Webinář se mimo jiné zaměří i na specifika motivace v tréninku mládeže, dozvíme se také to, jak provokovat motivaci mladých sportovců s využitím přirozené zvědavosti v učení dovedností.



Mimo jiné se zaměříme, jak provokovat motivaci a zvědavost svěřenců, prozrazuje Petráš
25.5. se uskuteční webinář pod Vaší taktovkou na téma: Pravidla efektivního tréninku. Na co vše se mohou hokejbaloví trenéři těšit a je webinář vhodný pro kouče všech mládežnických kategorií?
V tomto webináři se zaměříme na to, jak se mohou trenéři pokusit na tréninku provokovat motivaci a zvědavost svých svěřenců a tím maximalizovat jeho efektivitu. Ukážeme si řadu konkrétních způsobů, jak lze při práci s mládeží rozbíjet stereotyp a zvyšovat míru jejich zapojení. Půjde o širokou škálu metod, které lze využít od přípravky až po dospělé týmy, takže webinář je určitě vhodný pro trenéry všech kategorií.


Jaký je Váš názor na motivaci v tréninku mládeže? Je odlišná od věku hráče, kdy například junioři pronikají do „tajů“ jiné zábavy, než je vyloženě sport? (úsměv)
Základy jsou podobné napříč kategoriemi - u osmileté hráčky i u třicetiletého reprezentanta je ideální, aby je hnala jejich vlastní zvědavost a touha posouvat se dopředu, a aby je bavilo to, co dělají. Velký rozdíl ale může být třeba v tom, že u nejmladších kategorií se ještě nemůžeme natolik opřít o práci s „odloženou odměnou“. Junior by měl být schopen spojit si náročné kondiční cvičení na letním soustředění s tím, co mu to přinese na konci sezóny. Když ale třeba po sedmiletém hráči budeme stále dokola vyžadovat nudné cvičení, které ho nebaví a nezajímá, s argumentem „Vím, že tě to teď nebaví, ale za pár let mi poděkuješ“ nejspíše neuspějeme. Je potřeba udržovat jejich zájem a pochopení, proč dělají to, co dělají, v kratším časovém horizontu. I těmto principům se ale budeme podrobněji věnovat na webináři.


Jakými slovy byste pozval naše trenéry, ale třeba i rodiče k účasti na webináři?
Pokud vás zajímá, jak motivovat mladé sportovce, jak podněcovat jejich zvědavost a jak nastavit takovou kulturu, ve které bude pro vaše svěřence podstatnější posun vpřed než strach z chyb, pak je tento webinář právě pro vás.

Kdo je Václav Petráš?

Mgr. Václav Petráš se zaměřuje na moderní a praktickou sportovní psychologii. Mentální přípravě sportovců se věnuje již přes deset let. Spolupracoval se sportovci během takových úspěchů, jako byly triumfy na tenisových grandslamech, medailové úspěchy na mezinárodních šampionátech či zisky titulů v nejvyšších soutěžích v ČR i zahraničí. 

Je sportovním psychologem hokejové akademie HC Oceláři Třinec. Jeho služby využívá i Český hokej, Český florbal a řada dalších organizací a klubů. Spolupracuje s českými i zahraničními vrcholovými sportovci, včetně reprezentantů v několika desítkách sportovních disciplín.


V rámci své sportovně-psychologické Akademie pořádá kurzy, semináře a webináře pro sportovce, trenéry a rodiče mladých sportovců.



>>PŘEČTĚTE SI CELÝ PROFIL<<

Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9